Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
SŠ určitě informuj. Pokud by syn v září nenastoupil, tak naše škola by vznesla dotaz na rodiče, proč se tomu tak stalo a studium by ukončila.
Co je to za školu? Vybral si ji sám? Dřív na ni chtěl? Je to chvilkový jen rozmar, je nervózní?
Jeste nema 18let ne? Tak jsi za nej odpovedna ty. Divim se, ze mu toto tolerujes…ja toto rict doma v 16letech..no asi bych si to ani nedovolila. At si vybere jinou, ktera ho bude bavit.
@Anonymní píše:
Zdravím a omlouvám se za anonymitu..
Můj syn (16 let) má po prázdninách nastoupit do střední školy do 1. ročníku. Problém je v tom, že nechce. Já se ho snažím přemlouvat, ale marně..prostě odmítá. Už nevím co mám dělat. Potřebuju se zeptat co by udělala daná střední škola na kterou by nenastoupil, zda ho vyhodí nebo bude mít neomluvené hodiny.
Ještě chvíli počkám jestli nezmění názor. Napadlo mě, že informuju střední školu, že do ní můj syn nenastoupí..
Proč nechce? Chce jinam? Pracovat? Kam?
@Anonymní píše:
Můj syn (16 let) má po prázdninách nastoupit do střední školy do 1. ročníku. Problém je v tom, že nechce. Já se ho snažím přemlouvat, ale marně..prostě odmítá. Už nevím co mám dělat. Potřebuju se zeptat co by udělala daná střední škola na kterou by nenastoupil, zda ho vyhodí nebo bude mít neomluvené hodiny.
Ještě chvíli počkám jestli nezmění názor. Napadlo mě, že informuju střední školu, že do ní můj syn nenastoupí..
A co hodlá teda dělat?
Nerozumím té situaci - proč se tedy syn na příslušnou SŠ hlásil?
Co jej přimělo změnit názor resp. co má tedy v úmyslu dělat, když nebude pokračovat ve studiu na střední škole? Pracovat, jít na jinou školu…?
Jinak, škola mu nebude řešit nějaké omluvené/neomluvené hodiny, ale pokud do ní bez vysvětlení nenastoupí, ukončí mu studium.
Povinná je jen základní docházka, SŠ už ne. Samozřejmě záleží na důvodu, ale pokud se mu prostě nechce učit, nastavila bych pravidla- chození do práce, pravidelné přispívání na nájem… On se tam ještě rád a rychle vrátí ![]()
To asi nebude vysnena skola, ze?
Kde chtel jinam? Bud mu byl vnucen obor, ktery nechce nebo se chytil party a ta ho tahne ke dnu.
Jakou má představu o tom, co bude dál? Co chce dělat bez SŠ? Na ZŠ problémy nebyly? SŠ si vybral sám? Kdy se sekl? Školu bych informovala až na začátku školního roku.
A co chce dělat? Informovala bych jeho ze kdo nestuduje, přispívá na domácnost, žádné kapesné, žádné výhody studenta. Ještě bych mu zařídila den já brigádě u nějaké těžké manuální práce a on Yb si to chlapec rozmyslel.
@Anonymní píše:
Tvuj syn ma nejake psychicke problemy? ![]()
.
.
Můj syn (16 let) má po prázdninách nastoupit do střední školy do 1. ročníku. Problém je v tom, že nechce. Já se ho snažím přemlouvat, ale marně..prostě odmítá. Už nevím co mám dělat. Potřebuju se zeptat co by udělala daná střední škola na kterou by nenastoupil, zda ho vyhodí nebo bude mít neomluvené hodiny
Ještě chvíli počkám jestli nezmění názor. Napadlo mě, že informuju střední školu, že do ní můj syn nenastoupí.