Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, je tu někdo kdo zmeškal nástup do školky, mylsim tím přijeti co byl teď v květnu.. mám syna s DMo, a nechtějí mi ho nidke vzít ve speciální školce co dělat? Zažila stě to někdo? ![]()
Nechápu dotaz. V květnu jste byli u zápisu do několika speciálních školek, ale nikde ho nevzali? Nebo jste u žádného zápisu nebyli a pokoušíš se syna do nějaké dostat ted dodatečně? No ze zákona už jako předškolák musí chodit do školky. Ale nevím, jak se řeší, když ho nikde nepřijmou.
@kavenka nene, já právě myslela že tydle děti třeba nemusí do školky teď zejo myslela sem tě tak v osmi letech.. no hrůza 10skolek mají plný kapacity..
@Janča6 nebyla sem na zápisu jelikož je syn po dětské mozkové obrne a má psychomotorický retardací nevěděla jsem že je i pro nej povinná školka mám první dítě..
@Stefinka021 píše: Více
Tak ho přihlaš do spádové školky, když tam stejně docházet nebude tak je to jedno ![]()
Spádová školka je ta, do které syn patří podle bydliště. Když ho přihlásíš s tím, že nebude chodit, tak školka bude dostávat zaplacené školné od státu, ty syna řádně omluvíš a máš splněno.
Je to tvoje první dítě, ale o povinné předškolní docházce jsi snad slyšela. Chápu, že syn má potíže, ale na tvém místě bych si dávno zjišťovala, jak je to s jeho předškolní docházkou.
Každopádně kontaktuj školku, do které syn patří podle místa bydliště (pokud nevíš, snad ti poradí na obecním úřadě), vysvětli situaci, řekni, že ho chceš jen zapsat, ale chodit nebude, protože ho na celý rok omluvíš.
A pak si včas zjisti, jak je to s povinnou školní docházkou.
@Janča6 jejich poslední slovo nepřijímáme když je nemocný jinak ano
Nerozumím. Takže jsi ho v květnu přihlásila do školky a ředitelka ti řekla, že ho jako nemocného nepřijmou?
@Janča6 to nemá cenu, já se tady rozepisju prosím o radu nebo tak aby si furt jedete sví. Nashle
My se ti snažíme pomoct. Ale píšeš divně, neuvádíš potřebná fakta. Tak je z tebe dolujeme, abychom věděli, co ti poradit.
Chceš ho jen formálně přihlásit do nejale skolky a budeš ho stejne mít doma? Pak ho prihlas do spádové, tam předškoláky vzít musí, a vyřiď domácí vzdělávání. Pokud ho chces opravdu nekde umístit, ze treba jdeš do práce, tak to hodně štěstí. Do speciální skolky je umění se dostat i s řádným zápisem, natož tak bez zápisu v přípravném týdnu… musíš volat a volat všude okolo.
Ale do spádové školky ho přijmout musí i nemocného. Předpokládám, že ho stejně budeš mít doma
Tak to ředitelce vysvětli.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.