Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu syna hlídala švagrová a dala mu šunku celý se mi slil vyrážkou a flíčkama jak alergie je mu 8 měsíců podotýkám byla šunka pepřová v slaném nálevu co dát? stačí zatím fenistil kapky?
dojela bych k doktoru ![]()
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu syna hlídala švagrová a dala mu šunku celý se mi slil vyrážkou a flíčkama jak alergie je mu 8 měsíců podotýkám byla šunka pepřová v slaném nálevu co dát? stačí zatím fenistil kapky?
8 měsíců? ![]()
jela bych k Dr.. u takhle malého bych měla strach…švagrová je prdlá dát miminku pepřovou šunku ![]()
@ka2ka píše:
dojela bych k doktoru
myslím, že pokud nezabere fenistil, stačí na dětskou pohotovost zavolat. Oni poradí i po telefonu, popřípadě řeknou, jestli dítě chtějí vidět.
Já bych dala fenistil a pokud by se to nějak nelepšilo, tak bych zavolala na pohotovost ![]()
Příspěvek upraven 17.04.15 v 21:10
@omites píše:
myslím, že pokud nezabere fenistil, stačí na dětskou pohotovost zavolat. Oni poradí i po telefonu, popřípadě řeknou, jestli dítě chtějí vidět.
no a nebo aspon tak..ale já jsem plašan já bych jela
@jdukolem píše:
oni tam jsou na to fakt zvyklí. Mám spolužačku dětskou doktorku. Při jedné noční, na začátku směny, jsem ji tam jela tejpovat koleno. Brala během toho asi 2 telefony a radila. K tomu dopřesnila, v jaké případě dítě sbalit a přijet s ním na tu pohotovost. ![]()
Za telefon nic nedáš a zakladatelka bude vědět víc.
Příspěvek upraven 17.04.15 v 21:14
No ona když mi to řekla mě málem mrsklo sama má 3 děcka dva kluky teda dostal exmanžel a dceru má se svím nynějším přitelem a ona mi řekne ale já jí to dávala už 6,5-7 měsících… jako kdyby mu dala dětskou šunku eště bych přimhouřila oko ale i ta je až od 3 let… no fakt myslela sem že je normální ale asi ne
![]()
Na pohotovosti nam dali 15 kapek fenistilu a do 30 min byl klid - u nas alergie na bilek asi v 8m
Tak názory na šunku se budou asi lišit. To záleží, jaký má člověk k těm příkrmům postoj. Jinak jestli máš Fenistil doma, tak bych mu ho podle dávkování dala a zavolala do nemocnice pro instrukce v případě komplikací.
@jdukolem píše:
Taky bych jela.
Ahoj, zrovna řeším alergii taky, kluk se šíleně osypal na nohách a rozdrbal to. 3krát denně 8 kapek fenistilu a z nejhoršího teďka mám mazat Locoidem, jakmile uvidim zlepšení, tak přecházíme na Excipial, abych do něj nemazala furt kortikoidy…
Stravovací návyky se v každé rodině liší, já viděla dětí s párkem v rohlíku ![]()
Také jsem volala, opravdu řeknou, kdy jet a kdy ne…my tedy nakonec stejně vždy museli ![]()
@kozisek píše:
Stravovací návyky se v každé rodině liší, já viděla dětí s párkem v rohlíkuTaké jsem volala, opravdu řeknou, kdy jet a kdy ne…my tedy nakonec stejně vždy museli
Me bylo receno, ze mam zhyckane dite, kdyz v 16ti mesicich neji parky.
![]()
A kde ty fleky má? Jestli na končetinách, tak asi ok a fenistil. Jestli by mu to mělo postupovat nahoru po hrudníku ke krku, jela bych… nebo pokud si lajsneš dát např. Rectodelt, a máš, můžeš vyčkávat.