Syn vydává zvuky

Anonymní
1.9.22 22:17

Syn vydává zvuky

Včera jsem tu obnovovala diskuzi o dětech, co hodně mluví. Navedlo mě to na ještě jeden dotaz, ale už by to tam zapadlo.
Vydávají vaše děti „zbytečné zvuky“? Typu „beatbox“, zvuky motorky, samopalu, zvuky zvířat… Třeba jako vyplnění ticha a času, bez nějakého zřejmého důvodu, jako je hra.
Jde mi hlavně o děti, co už chodí do školy a o časté vydávání takových zvuků. Klidně i v průběhu vyučování, psaní úkolů…
Pokud ano, kdy je to přešlo? Pojilo se to k něčemu, např. k ADHD, PAS, VD?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.9.22 00:00

Asi všechny moje děti, ale ne nějak extrémně často, I ta 10letá, asi půl roku zpět si oblíbila slepici :zed: :zed: ale přijde mi, že to spíš dělá, aby mě naštvala…podle psycholožky je víceméně normální ;)

• Citovat
  • Upravit
5006
2.9.22 04:35

Jasne ze to muze souviset s ADHD/PAS, muze to byt nejaky kompenzacni mechanismus. Ale to bys pravdepodobne uz vedela, byly by i jine znaky, okoli by ti uz asi davno mene ci vice napadne neco naznacovalo. Jestli mas pochybnosti, nech dite vysetrit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 06:37

@Helca83 ano, je vyšetřený. Psycholožka ADHD nevidí.
Proto mě zajímá i to, jestli to mají i děti bez diagnózy.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.9.22 06:49

Ve škole už mi to úplně standartní nepřijde - maximálně tak prvňáčci, ale starší „neklidné“ děti většinou spíš přecházejí ke klepání nohou, kousání tužky atd. Hlavně školní dítě už by mělo vědět, že tímto způsobem ruší spolužáky, a respektovat, že v hodině má být tiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 07:07

Dělá to doma a je to na zabití. Je mu víc než deset. Taky mám pocit, že nás chce vytáčet. Nepomáhá nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.22 07:07

@unuděná ano, on ví, že to ruší. Ví, že má být potichu, ale nevydrží to. Většinou to dělá až poslední hodinu, když je už unavený.

• Citovat
  • Upravit
5006
2.9.22 07:39
@Anonymní píše:
@Helca83 ano, je vyšetřený. Psycholožka ADHD nevidí.
Proto mě zajímá i to, jestli to mají i děti bez diagnózy.

Aha, tak to mi z puvodniho prispevku takhle nevyznelo. Muj to dela od mala, ted bude mit 5, ale ADHD ma potvrzeno, ma i asistenta ve skolce. Nicmene jak jsem psala, kdyby nejakou poruchu mel, asi by vykazoval vic znaku nez jen tento jeden. Ale treba neco lehkeho ma, tomu by odpovidalo i to, ze to dela az kdyz je unaveny a i ze to jen obtizne ovlivni vuli, tohle neni projev zlobeni ve smyslu, ze by to delal naschval, ale ze si tim neco kompenzuje. Nemuze treba septat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23522
2.9.22 07:40

Existuji kompenzacni pomucky, ktere by ten pretlak mely vybijet. Deti si je berou do skoly a kdyz citi pretlak, tak si tu pomucku treba mackaji (kdyz je vhodna k mackani). Nevydava to zvuky. Nerusi to. Vetsinou to ucitelkam nevadi, kdyz se domluvite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33224
2.9.22 08:56

Jo vydává. A ADHD tam je. Ve skole má ale co já vím jiná specifika, bez vydávání zvuku.
To si nechává na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12216
2.9.22 11:18

No, dcera včera po příchodu domů štěkala…je v devítce… říkala, že ve škole neštěkala, to až byly u kámošky na zahradě a pak teda doma mi to předvedla :lol:

Pokud to dělají děti bez diagnózy, tak asi z důvodu aby byla legrace… takových spolužáků - třídních šašků jsem měla celkem dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15888
2.9.22 13:39

Ne moje dcery žádné zbytecne zvuky nevydávaji.. Myslím, že to dělají spíš kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 13:55

@evi3 on to nedělá, aby byla legrace. On neumí být ticho. Dělá to i doma, když se „nudí“, když je ve stresu a tak.
Pokud to udělá jednou za čas, tak to beru jako normální.

• Citovat
  • Upravit
12216
2.9.22 15:04

Nechce/nepotřebuje víc pozornosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 15:14
@evi3 píše:
Nechce/nepotřebuje víc pozornosti?

Nevím. Dělá to, i když hrajeme hry. Často to je ventilace stresu a únavy. Viz ta škola.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi