Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Jak se to dá potlačit? Nemám žádný problém s vyšším tlakem, dokud mi ho neměří v ordinaci. Dnes při periodické kontrole u praktika tlak 150/100 což mě vcelku překvapilo, před několika měsíci na interním 160/110 tam se mi tenkrát i zatočila hlava. Doma pokaždé naměřeny úplně normální hodnoty. Přitom nevím že bych měla strach z doktorů. Je to možný?
jo, je to možný. Mně to na interně i píšou do zprávy. Měla jsem i Holtera, to bylo v pořádku. Ale na interně vždycky tlak vyšší.
@Anonymní píše:
Jak se to dá potlačit? Nemám žádný problém s vyšším tlakem, dokud mi ho neměří v ordinaci. Dnes při periodické kontrole u praktika tlak 150/100 což mě vcelku překvapilo, před několika měsíci na interním 160/110 tam se mi tenkrát i zatočila hlava. Doma pokaždé naměřeny úplně normální hodnoty. Přitom nevím že bych měla strach z doktorů. Je to možný?
Nech si dát holter. Když ti naměří normální hodnoty, nemáš vysoký krevní tlak.
Já bych rekla, ze to má skoro každý
taky mám u Dr vyšší tlak, než doma. Ne ze bych se bala Dr, ale proste je tam větší nervozita.
Ano, je to určitě možné. Potlačit se to asi nedá
Mám to totiž úplně stejně ![]()
Mám to taky tak. U doktora 150 na 100. Doma se mi bez kafe motá hlava, protože se dostanu tak na 110 na 60 maximálně.
V těhotenství jsem si měřila tlak 3× denně. A vysoký tlak jsem neměla. Max 120 na 80 myslím a u doktorky pak kolem 140 na 90 a víc…
To prostě neovlivníš…
Hlásím se do „klubu“, jasně, syndrom bílého pláště. Já už v čekárně slyším tepot svého srdce, tlak si měřím doma a nosím napsaný na papírku
jedině, kde jsem klidná, je u zubaře.
@Anonymní píše:
je to možné, je to časté, je to úplně normální
proto se dělá holter TK a i domácí měření, kdy se to verifikuje a pak postupuje podle toho
@mamoch píše:
Hlásím se do „klubu“, jasně, syndrom bílého pláště. Já už v čekárně slyším tepot svého srdce, tlak si měřím doma a nosím napsaný na papírkujedině, kde jsem klidná, je u zubaře.
to je zajímavý, mám to úplně stejně, zubařka má výjimku. Máš pro to nějaké vysvětlení?
@Kriss Tina píše:
Já bych rekla, ze to má skoro každýtaky mám u Dr vyšší tlak, než doma. Ne ze bych se bala Dr, ale proste je tam větší nervozita.
ne to ne, není to ani desetina lidí, ba i méně než desetina, není to že by to měl každý
ale je toho docela dost, jde s tím v pohodě pracovat
jakmile to jednou někdo má, mívá to pak více méně celý život…i když někdy pak ve vyšším věku stejně ta hypertenze přijde na řadu
@Karamba2020 píše:
to je zajímavý, mám to úplně stejně, zubařka má výjimku. Máš pro to nějaké vysvětlení?
zubařka nezvykne měřit tlak
/ jako fakt/
Mám vysoký tlak doma i v ordinaci. Přitom mám strach z lékařských doteků, který má reálný, závažný podklad. Na tlak toto vliv nemá, ale mám vynikající praktickou lékařku, což může být dost zásadní faktor. Takže každý s tím opravdu potíže nemá.
@Borrealis píše:
zubařka nezvykne měřit tlak/ jako fakt/
očařka taky ne, ani neurolg, ani sono/mamo, přesto tam jsem ve stresu, jinam nechodím (ještě gyn, ale tam měří
)
jak se odborně jmenují takové červené mapy v dekoltu, co se ze stresu dělají?
@Karamba2020 přesně, červené mapy v dekoltu i rudý tváře:)), prostě k doktorovi radši nelezu, když jooo nemusím.