Syndrom bílého pláště?

Anonymní
22.3.23 20:36

Syndrom bílého pláště?

Jak se to dá potlačit? Nemám žádný problém s vyšším tlakem, dokud mi ho neměří v ordinaci. Dnes při periodické kontrole u praktika tlak 150/100 což mě vcelku překvapilo, před několika měsíci na interním 160/110 tam se mi tenkrát i zatočila hlava. Doma pokaždé naměřeny úplně normální hodnoty. Přitom nevím že bych měla strach z doktorů. Je to možný?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65414
22.3.23 20:38
@Anonymní píše:
Jak se to dá potlačit? Nemám žádný problém s vyšším tlakem, dokud mi ho neměří v ordinaci. Dnes při periodické kontrole u praktika tlak 150/100 což mě vcelku překvapilo, před několika měsíci na interním 160/110 tam se mi tenkrát i zatočila hlava. Doma pokaždé naměřeny úplně normální hodnoty. Přitom nevím že bych měla strach z doktorů. Je to možný?

jo, je to možný. Mně to na interně i píšou do zprávy. Měla jsem i Holtera, to bylo v pořádku. Ale na interně vždycky tlak vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.3.23 20:39
@Anonymní píše:
Jak se to dá potlačit? Nemám žádný problém s vyšším tlakem, dokud mi ho neměří v ordinaci. Dnes při periodické kontrole u praktika tlak 150/100 což mě vcelku překvapilo, před několika měsíci na interním 160/110 tam se mi tenkrát i zatočila hlava. Doma pokaždé naměřeny úplně normální hodnoty. Přitom nevím že bych měla strach z doktorů. Je to možný?

Nech si dát holter. Když ti naměří normální hodnoty, nemáš vysoký krevní tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37143
22.3.23 21:15

Já bych rekla, ze to má skoro každý :nevim: taky mám u Dr vyšší tlak, než doma. Ne ze bych se bala Dr, ale proste je tam větší nervozita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22588
22.3.23 21:25

Ano, je to určitě možné. Potlačit se to asi nedá :nevim: Mám to totiž úplně stejně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
22.3.23 21:25

Mám to taky tak. U doktora 150 na 100. Doma se mi bez kafe motá hlava, protože se dostanu tak na 110 na 60 maximálně.

V těhotenství jsem si měřila tlak 3× denně. A vysoký tlak jsem neměla. Max 120 na 80 myslím a u doktorky pak kolem 140 na 90 a víc…

To prostě neovlivníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
22.3.23 21:31

Hlásím se do „klubu“, jasně, syndrom bílého pláště. Já už v čekárně slyším tepot svého srdce, tlak si měřím doma a nosím napsaný na papírku :) jedině, kde jsem klidná, je u zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.3.23 21:35
@Anonymní píše:

je to možné, je to časté, je to úplně normální

proto se dělá holter TK a i domácí měření, kdy se to verifikuje a pak postupuje podle toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.3.23 21:36
@mamoch píše:
Hlásím se do „klubu“, jasně, syndrom bílého pláště. Já už v čekárně slyším tepot svého srdce, tlak si měřím doma a nosím napsaný na papírku :) jedině, kde jsem klidná, je u zubaře.

to je zajímavý, mám to úplně stejně, zubařka má výjimku. Máš pro to nějaké vysvětlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.3.23 21:36
@Kriss Tina píše:
Já bych rekla, ze to má skoro každý :nevim: taky mám u Dr vyšší tlak, než doma. Ne ze bych se bala Dr, ale proste je tam větší nervozita.

ne to ne, není to ani desetina lidí, ba i méně než desetina, není to že by to měl každý

ale je toho docela dost, jde s tím v pohodě pracovat

jakmile to jednou někdo má, mívá to pak více méně celý život…i když někdy pak ve vyšším věku stejně ta hypertenze přijde na řadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.3.23 21:37
@Karamba2020 píše:
to je zajímavý, mám to úplně stejně, zubařka má výjimku. Máš pro to nějaké vysvětlení?

zubařka nezvykne měřit tlak

:mrgreen:

/ jako fakt/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
22.3.23 21:41

Mám vysoký tlak doma i v ordinaci. Přitom mám strach z lékařských doteků, který má reálný, závažný podklad. Na tlak toto vliv nemá, ale mám vynikající praktickou lékařku, což může být dost zásadní faktor. Takže každý s tím opravdu potíže nemá.

• Citovat
  • Upravit
9039
22.3.23 21:44

Mám napsán i v kartě :mrgreen: 160/110 u doktora běžně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.3.23 21:46
@Borrealis píše:
zubařka nezvykne měřit tlak
:mrgreen:
/ jako fakt/

očařka taky ne, ani neurolg, ani sono/mamo, přesto tam jsem ve stresu, jinam nechodím (ještě gyn, ale tam měří :D )

jak se odborně jmenují takové červené mapy v dekoltu, co se ze stresu dělají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
22.3.23 22:10

@Karamba2020 přesně, červené mapy v dekoltu i rudý tváře:)), prostě k doktorovi radši nelezu, když jooo nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí