Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, potřebuji se informovat. Dcerka 6 měsíců má synechii vulvy. Bohužel jsem na to přišla aniž bych věděla, že něco takového existuje
v porodnici mi řekli, že genitál u holčičky nemám tolik roztahovat a dětská doktorka mi ani na jedné preventivní prohlídce o tomto neřekla, že by se to mohlo stát
. No proč píšu diskuzi. Má někdo s tímto zkušenost? Bolelo to vaší holčičku
? A jak dlouho probíhalo hojení? Moc děkuji ![]()
Příspěvek upraven 24.04.25 v 08:02
Dcera měla, na dětské gynekologii ji to rozzrušili, a v podtstaě si toho ani nevšimla. Jen mi bylo řečeno, dál kontrolovat, že se to může stát znovu. Taky jsem o ničem netušila a přišla jsem na to jen díky tomu, že mám dvojčata holky a ta druhá to něměla ![]()
@Bella13 píše: Více
Aha, tak snad to nebude bolet ani tu naší. Já to zjistila tak, že malá čůrala do výšky jako chlapeček což mi bylo divné. No a pak jsem si všimla, že má nějakou menší tu dírku.
Trpela na to starší dcera i ta mladší. V cr u starší to rozrusovali a byl to zbytečný stres. U mladší v Německu dali max masticku, že se to srovná samo, že je to hormonální. Starsi to přestalo ve 3 letech, mladší ma 2 a půl roku, nechávala jsem to v klidu a tak necelý půl rok se to rozrusilo samo a je klid.
@Crystal87 píše: Více
Fakt? Tak to jsem zvědavá co nám zítra na gynekologii řekne dr.
Snad to malou bolet nebude 🙏
Pokud není problém s čůráním nebo srůstem poševního vchodu, tak bych to neřešila.
@Anonymní píše: Více
No radši k dr půjdu ať něco nezanedbám ještě víc ![]()