Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ad pohodlnost - sůl sypu tak jednou za 4 měsíce, leštidlo jednou za měsíc a pak už je fuk, jestli tam dám tabletu nebo sypnu prášek.
Nastavování - Sůl podle toho, jak máme tvrdou vodu, leštidlo co nejméně, aby nezůstávaly kapky.
A pro mě plus, že můžu prášek dávkovat, když mám plnou myčku skleniček a talířků z nějaké oslavy, stačí trošku, když tam mám připečený pekáč, tak mu pěkně připráškuju=)
No já cenu neřešila, vždycky v drogérce seženu značkové a jsou levnější ještě jak v Kauflandu, jen tu sůl máme kauflandskou, jednou za 3 měs. koupím čistič myčky a nechám vyčistit myčku. Vsadili jsme se z manželem, že když myčka ušetří na vodě, tak mi do toho už nebude mluvit, rok jsem ručně neumyla nádobí, myčku 60ku používáme jednou denně a po roku používání nám vraceli za vodu 3.500,– tak byl spokojený a od té doby už ani nepípne, že používám jen myčku a ručně se neumývá
![]()
Sůl by měla být v myčce VŽDY, jinak se myčka ničí… Leštidlo být nemusí, to je jen kvůli kapkám.
Já používám tablety DM Nature, sůl kupuju v DM 2kg za 24?, vydrží tak půl roku. Leštidlo nepoužívám.
dík za tip na sůl holky, kupuju ji sice jen babičce - (sama tam už roky sypu normální kuchyňskou, složení je de facto stejný) - ale ta sůl do myčky co mají u nich v obchodě stojí příšerný prachy. tak snad najdu někde poblíž dm.
nebo ten Lidl, ten mám blízko - nevíte někdo kolik tam stojí sůl?
sry, že se vtírám s dotazem…
har.
ja s tou pohodlnosti myslela i tak,ze jak jsme se prestehovali,tak ani nebyl cas poradne cist navody,museli jsme zacit rychle fungovat,takze pro me bylo pohodlnejsi koupit ty tablety se vsim
ted zacinam vse studovat,procitat diskuze,.at si udelam obrazek
ale i tak koupim tu sul…zavolam i na vodarny a nebo obecnak,at vim jaka je tvrdost vody,at podle toho muzu podridit davkovani tech sajrajticku ![]()
RadanaH píše:
ja s tou pohodlnosti myslela i tak,ze jak jsme se prestehovali,tak ani nebyl cas poradne cist navody,museli jsme zacit rychle fungovat,takze pro me bylo pohodlnejsi koupit ty tablety se vsimted zacinam vse studovat,procitat diskuze,.at si udelam obrazekale i tak koupim tu sul…zavolam i na vodarny a nebo obecnak,at vim jaka je tvrdost vody,at podle toho muzu podridit davkovani tech sajrajticku
To poznáš jak máte tvrdou vodu i podle toho, jak často musíš čistit rychlovarnou konvici. My máme v Hodoníně, hrozně tvrdou vodu, každý týden musím čistit rychlovarnou konvici od vody. Ale třeba sestra v Uhřiněvsi u Prahy sůl nepoužívá, nemají vůbec tvrdou vodu prý.
jojo,vidis jsi mi pripomela,ze mam konvici vycistit,tak diky
![]()
ja to pak vsechno vyspekuluji a premyslim i nad kombinaci sul-lestidlo-prasek,ale az vypyplame tady tablety finish a vcera v akci meli jar 54ks za 150kc a byl k tomu i klasicky jar gratis,tak jsme neodolali
takze mame ted zasobicku a nechci mit zas xy vyrobku do mycky a zataentovat si prostor v kuchyni
My to leštidlo navíc nemáme teda, ale asi je to v té tabletě né. No ale snad ho pořídím, když to tady holky chválíte.
IvkaH píše:
My to leštidlo navíc nemáme teda, ale asi je to v té tabletě né. No ale snad ho pořídím, když to tady holky chválíte.
ja taky ted zila ve vire,ze kdyz mas tabletky 3v1,tak uz nic jineho nepotrebujes,ale nekdo tu vpominal,ze jeste stejne pridavat sul,tak nevim
RadanaH píše:
ja to pak vsechno vyspekuluji a premyslim i nad kombinaci sul-lestidlo-prasek,ale az vypyplame tady tablety finish a vcera v akci meli jar 54ks za 150kc a byl k tomu i klasicky jar gratis,tak jsme neodolalitakze mame ted zasobicku a nechci mit zas xy vyrobku do mycky a zataentovat si prostor v kuchyni
To je, ale dobrá cena a máš skoro na 2 měs. pokoj. Taky to za tak nějak kupuju, kolem 140 - 150,– a máme to na 2 měs. a ty máš ještě i jar na víc, vidíš to. Měla sis vzít i víc balení. Protože teď jsem viděla myslím 27 tablet jar za 100,– takže ta tvá cena je určitě lepší.
RadanaH píše:IvkaH píše:ja taky ted zila ve vire,ze kdyz mas tabletky 3v1,tak uz nic jineho nepotrebujes,ale nekdo tu vpominal,ze jeste stejne pridavat sul,tak nevim
sůl to vím tu jsme tam dali hned jak zapojili myčku a když dojde tak mi bliká kontrolka, jak jsem psala používám tu z kauflandu sůl do myčky, je taky levná a stačí.
aha,tak ja zavolam priteli,at tu sul koupi,ze budu tu z dm a nebo kaufu,jak bude mit cestu,ja se do mesta dostanu az v pondeli do poradny…
tojo jaru bych nakoupila vic,ale zas nevime jak myje,tak jsme nechteli se nasyslovat,takze pak priste chceme koupit jinou znacku a uvidime u jake zustaneme,s cim budem spokojeni
RadanaH píše:
aha,tak ja zavolam priteli,at tu sul koupi,ze budu tu z dm a nebo kaufu,jak bude mit cestu,ja se do mesta dostanu az v pondeli do poradny…tojo jaru bych nakoupila vic,ale zas nevime jak myje,tak jsme nechteli se nasyslovat,takze pak priste chceme koupit jinou znacku a uvidime u jake zustaneme,s cim budem spokojeni
No já je koupila jednou v květnu a byla jsem s nima nejspokojenější, hrozně mě to mrzí, taky jsem koupila jen na zkoušku těch 27 za 100,– ale teď už nemají v akce ani těch 27, tak čekám až je objevím někde, tak je snad nakoupím na rok dopředu. Máme tu dobrou drogérku, kde je vše levnější i prášek Tide 6kg tu mají za 199,– a v kauflandu myslím za 299,– to je sakra rozdíl, tak tam furt chodím a teď mají v akci jen ty somat tablety, ty jsou taky dobré, ale ten jar se mi líbil víc. A tu sůl stačí obyčejná, my měli poprvé tu calgonit a ta je drahá jak čert, je protože je to značka, že. Taky zkusím tu z Lídlu, my tady do Lídlu moc nechodíme, jen když mají něco v akci, ale potraviny tam nekupujeme.