Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim, mat prosim nekdo zkusenost s tabory Mamut? Pry pořádají tabory s respektujicim pristupem k detem. Uvazuju tam zkusit poslat sedmiletou dcerku. Je tu nekdo kdo tam deti uz mel, dava, a jak se to detem libilo?
Já na to koukla ted… a osobně jak vidím že tábor pro děti 10-17 let je na motivy filmu hry na oliheň… tak za mě bych tam dítě nedala ani náhodou…
@Andelskej_Satan píše: Více
noo jako už jen pak ty děti budou zvědavá co to jako je za seriál…
@KKK85 píše: Více
no děti ten seriál znají už od 1. třídy, to zase je nepodceňuj
a kolik jí je? moje dcera s tím přišla ze školy v 1. třídě, nejdřív jen zpívala ten motiv, pak kreslila tu panenku a zkrvavené lidi ![]()
@stinga píše: Více
je ji 9, už jsem se i ptala půl roku zpět jeslt ví co to je. Byla tu tehdy založená diskuze na to téma, zda to rodiče dětem dovoluji. Dost jich to vidělo, dost to měli děti zakázaneé.
jo, dceři bude také 9 na podzim, a přišla s tím ze školy už nějak na konci první třídy, to neovlivníš
@stinga píše: Více
joo to je mi jasné že to neovliním tím že ji to někdo ukáže ve třídě.. ale ovlivním to tím, že ji nepošlu na tábor s touto tématikou… příjde mi to fakt postavené na hlavu!!!
@KKK85 u 9ti leteho dítete naprosto souhlasím. Syn s tím také přišel tehdy, při první sérii že školy, asi take v těch 9ti. Ale nepustila jsem mu to ani náhodou, já to viděla a i teď tu třetí sérii. Syn se na to samozřejmě ptal a říkal, že spolužáci to viděli. Tak jsem mu vysvětlila, že ještě opravdu ne. Nejde ani o tu krev, ale o to, co je za tím příběhem, je to fakt psycho (hlavně ta poslední série), to vůbec nemůže dětský mozek pobrat.
Když ostatním jeho vrstevníků rodiče povolí, fajn, nemám s tím problém, moje dítě to není.
Ad tábor - dívala jsem se na ty stránky a souhlasím. Mají tam sice napsáno, že budou na táboře rozebírat etické hledisko a chování lidí v seriálu, ale udělat to pro děti od 10ti let… Nicméně pokud je po tom poptávka, byli by hloupí, kdyby ji nevyužili ke generování zisku. Za mě sice smutný, ale jak říkám, výchova ostatních dětí mě vůbec nezajímá.
Dobrý den,
dala jste dcerku nakonec na tento tábor? Já jsem tam dala obě děti, syn 10 let, dcera 7 let. Syn už na táboře byl na začátku prázdnin (bez mobilu, přijel nadšený). Dcera jela poprvé.
Synovi jsme dali hodinky a to byla asi chyba. Každý den volá, brečí a prosí, ať pro něj přijedeme. Dcerka je prý v pohodě. Nic se jim tam špatného neděje, jen je mu smutno.
Spí ve stanu s podsadou a i když je oblečený ve spacáku je mu zima.
Uznávám, že dát mu hodinky byla chyba. Zřejmě má i špatný spacák, protože je pro dospěláky.
Zaráží mě ale dvě věci: Volá mi o půl 11 nebo i o půl 12 večer. Jakto, že ještě nespí? To je jasné, že je pak unavený a plačtivý.
A bylo uvedeno, že každý den budou zveřejňovat fotky (že mají slabé připojení na internet, takže prosí o trpělivost). Jsou tam už třetí den a fotku nemáme ani jednu.
Z recenzí na internetu jsem taky docela rozpačitá…
Má tady ještě někdo aktuální, letošní zkušenost? Děkuji