Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, nevíte jestli existuje nějaká tabulka růstu nožičky (chodidla) k věku? Něco jako percetilový graf? Podle něj se mi hezky odhaduje, jakou čepici na zimu, jak velké oblečení pro jaké období můžu předem koupit… Ale jak dopředu odhadnout velikost botičky, když se třeba naskytne výhodná koupě? ![]()
Děkuju ![]()
no asi nijak
boticky se kupujou az ve chvili kdy je potrebujes. Takze treba mu vyroste noha rychleji a az zacne chodit tak tyhle mu budou male, nebo koupis zimni a jemu budou az na jare.. ![]()
Možná něco takového existuje, ale nevím o tom
Jen chci říct, že z vlastní zkušenosti takovým tabulkám nevěř a nespoléhej na ně. Každé dítě má jiné tempo růstu nohy, jinak tvarovanou(široká, úzká), jinak vysoký nárt atd ![]()
Syn (22m) třeba teď má botičky vel.27, kterou většina maminek kupuje 3letým dětem do školky
Začal chodit v 10měsíci a rovnou jsme kupovali boty vel.21 a ještě vybírali z několika nabídek, protože má dost vysoký nárt a širokou nohu ![]()
Určitě bych botičky zkoušela ![]()
no taky doktoři říkají, že noha roste nárazově-takže dlouho se nic neděje a pak najednou z ničeho nic zjistíš, že porostla, že jsou boty malé, takže já taky nekupuju boty dopředu, potvrdilo se mi toto tvrzení
Chce to asi spíš vysledovat u vlastního dítěte… U nás se dá říct, že každé jaro a podzim kupujeme o číslo větší botu. Ale nespolehla bych se na to v žádném případě.
Teď jsme kupovali na podzim plné 25, vím, že mu sedí Fare, tak možná, možná, kdyby mi někdo nabízel plné boty, které se využijou od jara do podzimu ve vel. 27 této značky, tak bych je vzala. Ale sandály, zimní, plátěné tenisky… To bych si netroufla odhadnout.
zoubky píše:
Možná něco takového existuje, ale nevím o tomJen chci říct, že z vlastní zkušenosti takovým tabulkám nevěř a nespoléhej na ně. Každé dítě má jiné tempo růstu nohy, jinak tvarovanou(široká, úzká), jinak vysoký nárt atd
Syn (22m) třeba teď má botičky vel.27, kterou většina maminek kupuje 3letým dětem do školkyZačal chodit v 10měsíci a rovnou jsme kupovali boty vel.21 a ještě vybírali z několika nabídek, protože má dost vysoký nárt a širokou nohu
Určitě bych botičky zkoušela
Máme to podobně
Klukovi je 18 měsíců a nosí boty 24/25 a zimní mu radši koupím až tak za měsíc, pt mu noha roste fakt rychle. První botičky měl v 10 měsících č. 20 a za 2 měsíce, když začal chodit, tak už mu byly na prd ![]()
MUFICE píše:zoubky píše:Máme to podobně
Možná něco takového existuje, ale nevím o tomJen chci říct, že z vlastní zkušenosti takovým tabulkám nevěř a nespoléhej na ně. Každé dítě má jiné tempo růstu nohy, jinak tvarovanou(široká, úzká), jinak vysoký nárt atd
Syn (22m) třeba teď má botičky vel.27, kterou většina maminek kupuje 3letým dětem do školkyZačal chodit v 10měsíci a rovnou jsme kupovali boty vel.21 a ještě vybírali z několika nabídek, protože má dost vysoký nárt a širokou nohu
Určitě bych botičky zkoušelaKlukovi je 18 měsíců a nosí boty 24/25 a zimní mu radši koupím až tak za měsíc, pt mu noha roste fakt rychle. První botičky měl v 10 měsících č. 20 a za 2 měsíce, když začal chodit, tak už mu byly na prd
Rozumím ti
Ve městě chodíme od začátku do jednoho obchodu specializovaného na dětské botky, a paní z nás má srandu, protože jsme tam každé 2-3měsíce střídavě pro botičky a bačkůrky
Vybírám si tam hlavně botky Fare, a teď má Superfitky (naštěstí ve slevě) ![]()
Já bych si boty s předstihem netroufla koupit. Už kvůli tomu, že mám velké (netabulkové) děti a tudíš mají velkou nohu. I když synovi se už ten růst trošku zbrzdil, hurá.
Jsou oba zimní (leden,únor) a po prvním roce na jaro jsem jim kupovala 23 dceři a 24 synovi. A pak to leze o číslo výš každé roční období. Dceři je teď 2,5 a podzimní vidím na 29 a zimní asi na 30. ![]()
Díky za názory. Malej začal chodit v Essi 21, teď má Essi 22, tak jsem přemýšlela, jestli už nekoupit na chladný podzim zateplené Essi 23… Ale nevím, nevím…
Jinak odhady dle percentilů se mi daří - hlava, výška. Ale nožky, to bude asi komplikáre ![]()
@dornicka píše:
Ahoj holky, nevíte jestli existuje nějaká tabulka růstu nožičky (chodidla) k věku? Něco jako percetilový graf? Podle něj se mi hezky odhaduje, jakou čepici na zimu, jak velké oblečení pro jaké období můžu předem koupit… Ale jak dopředu odhadnout velikost botičky, když se třeba naskytne výhodná koupě?
Děkuju
fakt používáš percentilové grafy např. na čepici? hod odkaz, nevím, nevím. díky
O takové tabulce jsem neslyšela.
Ale náš malej mi s botami zavařuje tak, že už do foroty nekoupím nic, maximálně nějaké celoročky.
Asi takhle, na loňskou zimu jsem mu (s hrůzou) koupila 30 zimní boty (jela mu noha o tři čísla během čtyř měsíců), tak sem počítala s tím, že to jedno a půl dá během pozdima taky…no, loňskou zimu měl stále 28 od léta, letos mu byly volnější 29 a ty 30 stále leží ve skříni (dvě sezony). Počítám, že příští zimu mu už zase budou malé
![]()
Přitom na výšku vyrostl asi o patnáct cm. Ale noha mu prostě vylítla o tři čísla a pak za rok a půl sotva o číslo…