Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Adršpašské skály
, nachází se tam i zřícenina, jezírko, skála
. Vyřízení v Teplicích na úřadě.
Vzala bych se pouze se svědky a pro zbytek udělala tu oslavu, ať se teda nemusí nikdo čertit. A pokud to nepoberou, že nebyli na obřadu, mají pešek, je to vaše svatba. My se brali jen svědci, rodiče a sourozenci s partnery, zbytek s námi slavil na zahradě.
Nijak, my jsme taky věděli, že z toho bude tchýně v háji, ale řekli jsme, že je to naše věc a ona se s tím buď vypořádá nebo ne ![]()
My jsme se brali sami na úřadě, Svědky jsme pozvali na kulečník.
@1Luca Moc děkuji za návrh
U nás právě o tchyni nejde… sama řekla, ať se vezmeme sami jen se svědkama. Ale s těmi bratry vidím jak by to bylo partnerovi líto. Ale bojím se, že by to vyžvanili
Tak přemýšlím jak je toho zakomponovat a nějak se mi to nedaří… Zatím jsme měli návrh, že je vytáhneme pod záminkou, že pojedeme na ryby, ale to zase s sebou nebudou mít žádné „slušnější“ oblečení ![]()
@geilens Nápad dobrý, ale už jsem o tom řekla svojí kamarádce, která mi půjde za svědka
takže bohužel tato varianta padá. ![]()
@Anonymní píše:
@1Luca Moc děkuji za návrhU nás právě o tchyni nejde… sama řekla, ať se vezmeme sami jen se svědkama. Ale s těmi bratry vidím jak by to bylo partnerovi líto. Ale bojím se, že by to vyžvanili
Tak přemýšlím jak je toho zakomponovat a nějak se mi to nedaří… Zatím jsme měli návrh, že je vytáhneme pod záminkou, že pojedeme na ryby, ale to zase s sebou nebudou mít žádné „slušnější“ oblečení
Není potřeba.
@blecha72 Nooo jejich oblečení na ryby opravdu ne e
Zase alespoň džíny a triko
Ale ne prsačky a klobouk ![]()
@Anonymní píše:
@blecha72 Nooo jejich oblečení na ryby opravdu ne eZase alespoň džíny a triko
Ale ne prsačky a klobouk
nás bylo na svatbě i hostině 8 a celkem nás vyšla na cca 43.000,– taky jsme to chtěli mít hezký. jinak, pokud by ho to mělo mrzet, že tam nejsou, tak to je jiná.
@dani24687 Páni a kde jste se na tolik peněz dostali? Tolik jsme dali za svatbu s exmanželem a to jsme měli cca 30 hostů ![]()
@Anonymní píše:
@dani24687 Páni a kde jste se na tolik peněz dostali? Tolik jsme dali za svatbu s exmanželem a to jsme měli cca 30 hostů
fakt? já ti ani nevím ![]()
@Anonymní píše:
Moje představa je taková, že najdeme nějaké romantické místo (v ČR, u jezera, skála, zřícenina, návrhy ráda přijmu) zařídíme obřad (tady tápu jak postupovat)
Obřad chcete církevní nebo civilní?
S církevním neporadím, tam se to asi taky liší církev od církve. Co se týče civilního, tak je potřeba najít matriku, pod kterou spadá vybrané místo, a na té obřad domluvit. Má to několik háčků - většina matrik má vypsané jen určité termíny, kdy oddávají, a ne všude jsou ochotní vyjít vstříc a přizpůsobit se vámi požadovanému termínu. Stejně tak místo - jestli pojedou někam doprostřed lesa nebo polezou kvůli vám na skálu, je jejich dobrá vůle, nejsou povinni vás oddat mimo svou obřadní síň a opět záleží na tom, na koho narazíš - někde vám vyjdou vstříc téměř v čemkoliv, někde je pro ně problém i dojít přes ulici do parku. Taky počítej s tím, že za obřad mimo obřadní síň nebo mimo vypsané termíny budete platit správní poplatek, stejně tak, pokud se nepletu, se platí poplatek, když se budete brát v místě, kde ani jeden z vás nemá trvalé bydliště.
Takže očekávej docela složitý proces a vyjednávání na 2 až 3 strany, než se vám to podaří zařídit - matrika, hostina a ubytování a případně majitel nebo správce vybraného místa. Počítej raději i s tím, že to napoprvé nemusí klapnout a budete muset hledat jiné místo (když se vám na matrice šprajcnou, že na místě XY vás prostě neoddají, tak neuděláš nic).
Jo, a pokud chceš obřad vyloženě v přírodě, pod širým nebem, tak doporučuju promyslet předem i variantu, co dělat, když bude lít jako z konve.
@Kassy obřad chceme určitě civilní, partner není nábožensky založený a já už jsem rozvedená ![]()
S tím, že s tím bude problém u některé strany tak trochu počítám. Jen doufám, že se nám podaří narazit na rozumné lidi nebo se spojit s někým kdo už s danou matrikou má kladné zkušenosti. Se správním poplatkem počítáme ![]()
Milé maminky, chtěla bych se Vás zeptat, zda jste některá řešila něco podobného a jak a odkud vlastně začít. Omlouvám se za anonym ale chodí se známé a já bych to ráda udržela v tajnosti.
Moje představa je taková, že najdeme nějaké romantické místo (v ČR, u jezera, skála, zřícenina, návrhy ráda přijmu) zařídíme obřad (tady tápu jak postupovat), zamluvíme pro nás a pro svědky nějaký penzion (představa je malý rodinný penzion s vlastní zahradou s možností posezení). Po obřadu bychom poseděli na zahradě penzionku a lehce to oslavili. A po návratu domů to oznámili rodinám a známým.
)
Naši rodiče nám sami řekli, že se máme vzít jen sami. Tady problém rozhodně nebude. Ale partner má dva bratry a bojí se, že by na něj byly naštvaní. I když tohle snad dokážeme vyřešit. (Nemáte nápad jak?
Děkuji za všechny nápady, postřehy s zkušenosti