Také chodíte na cigánské zábavy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Také chodíte na cigánské zábavy?
Jaký máte názor na cigánské zábavy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To zrovna ne, ale pravdou je, že kdysi jsem si s nima moc ráda zatancovala. ![]()
Protože, oni to podle mého názoru a chuti, uměli nejlépe… jejich vrozený temperament a smysl pro hudbu, zpěv i tanec je zkrátka jedinečný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přes studenější měsíce bydlím v cihlové bytovce, kde pár bytů majitelé pronajímají romům (jak chcete - cik/gánům)… za ty roky jsem na ně změnila názor k lepšímu, páč v práci vidím jen tu jejich horší část.. v baráku tu lepší.. doma naklizeno, navařeno, a jooo - obden nějaký rom-fest a romale zpívání, zábavy, na vánoce a další svátky tradičně po baráku s harmonikama a houslema chodí zpívat, mají to prostě v sobě, mně to nevadí, i si s nima klidně zatancuju
když se jinak chovají fajn, tak proč ne…
a navíc ty jejich rytmy jsou sakra chytlavé a troufám si říct, že za ty roky baj vočko znám i pár textů, ne že bych jim úplně rozuměla ![]()
ale baví mne : Ide poštar ide, telegramo save ![]()
je to moc vtipný song, kdy si dotyčná pak i škube vlasy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Jj, pravda. ![]()
Ale zase až tak moc bych to prožívat nechtěla, protože teď už si svých vlasů nějaký ten rok začínám celkem vážit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím v oblasti, kde jejich komunita není nijak početná (u nás v obci vím o 1 rodině 2+2). Takže ne, nikdy jsem na takové zábavě nebyla, ani nevím o tom, že by se tu někde v okolí konaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zábavy přímo nechodím, asi bych tam jako bledule vypadala blbě. U romské kamarádky jsem na oslavě čehosi (svatba, nové dítě) byla a jako dobrý šrumec to byl. Jen mi tam vadí to, že všude hulí jako fabriky, i v místnostech kde mají děti, nezřídka i mimina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marty 066 píše: Více
Chodím na Khamoro festival a pokud je někde Gypsy jazz. Na zábavy ne, o žádných nevím, jinak bych šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit