Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem 38+1 asi tři dny mě trápili velice nepravidelné ms bolesti.
Jeden den ráno po probuzení se to ale rozjelo po deseti nebo sedmi a později po pěti minutách.
Sprcha nepomáhala a neustale se to stupňovalo už sem nemohla sedět ani ležet byla to fakt velká a pravidelná bolest.
Asi ve 2 ráno sem se vydala do porodnice s tím že už se musí určitě něco dít a tam mi řekly že jsem otevřená pro špičku prstu a že se vůbec nic k porodu nechystá 😀
Přijela sem domů a bolest začala pomalu ustupovat kolem šesté ráno kdy jsem konečně mohla usnout i když je pravda že bolest mě ještě několikrát probudila.
Po vyspání a probuzení bolesti jiz nemam.
Jsem teď hrozne zmatená z toho jak poznám porod a jsem zvědavá jestli mate někdo podobnou zkušenost?
Z ohledem na to že už to máš na spadnutí je to jedno. Kdyby se ti to stalo znovu tak znovu jeď, klidně to ten porod už být může.
Ja mela aplikaci Kontrakce. Vyhodnoti delku a frekvenci kontrakci a napise, zda jiz jet do porodnice. Muzes zkusit neco takoveho.
Pokud si prvorodička a nebydlíš na konci světa, jeď, až budeš hodinu citit opravdu intenzivní bolest po 5 minutach. Ono není o co stát tam ležet celou noc. Porod se blíží, hodně štěstí
@Janee19 píše: Více
Tu jsem mela taky a z legrace jsem ji parkrat pouzila. Bylo to moje ctvrte tehotenstvi, od 30. tt jsem kazdy den 2 - 3× mela dost bolestive poslicky po 2 - 3 minutach (vzdy od zacatku takto caste), cele to vzdy trvalo 2 - 3 hodiny (takze treba 8 hodin silnych pravidelnych castych poslicku denne), kazda “kontrakce” okolo 50 - 60 s. Aplikace mi pokazde napsala “Time to go”. Ale ja vedela, se to jeste neni porod, nemusela jsem ty “kontrakce” prodychavat. Sprcha mi teda taky nepomahala to rozehnat.
Samotny porod zacal kontrakcemi po taky 2,5 minutach. A to mi bylo jasno po 2. kontrakci, ze je to porod. Musela jsem kontrakce prodychavat.
Pro zakladatelku. Pokud se to bude opakovat, pro jistotu jed. A ze jsi pro spicku prstu, neznamena, ze nerodis. Mne pri prvnich 3 porodech museli s otevrenim pomoct, nebyla jsem ani pro tu spicku prstu. U druheho porodu mi sestricka rekla: “Vy mate kontrakce jak prase, ale neotvirate se. Jdete se na 2 hodiny projit okolo porodnice.” A to ty kontrakce byly tak silne, ze je monitor nedokazal zmerit, byly proste silnejsi, nez byla merici kapacita monitoru.
Příspěvek upraven 29.10.24 v 06:59
Buď v klidu měla jsem to přesně jako ty. Taky celou noc bolesti, nešlo to zaspat, ani rozehnat, tak jsem ráno jeli. Přes noc byla 1.velká vánice ten rok, absolutní kamalita, porodnice 30 km daleko po uklouzané vozovce a tam jsem se dozvěděla, že hahaha, nic se neděje, planý poplach ![]()
Za tři dny znovu, ale jinak, začala jsem si zapisovat kontrakce. Najednou byly pravidelné a jiné a já věděla, že je to ono. Jeli jsem až byly opravdu pravidelně po 5 minutách. Zpětně vzato mě ten planý poplach i trochu uklidnil, protože jsem veděla, jak nám to bude trvat dlouho, jak to tam bude probíhat, co nezapomenout doma a tak. Takže neboj, fakt to poznáš ![]()
@Janee19 píše: Více
Dneska už člověk bez aplikace ani neporodí 😁
@Janča6 V tomhle stavu jsi byla schopná dvě hodiny chodit kolem porodnice? ![]()
Rozdíl mezi poslíčky a skutečnými kontrakcemi je ten, že poslíčci neskončí porodem a bolesti ustanou. Jinak mi to přišlo stejné. Při pochybnostech bych vždy jela do porodnice.
@Janča6 @SaintRaffaella ja ji nakonec jen pouzila pri opravdu kontrakcich, poslicky jsem nejak neresila, resp. nemusela resit, rodila jsem pomerne brzy. A pro prvorodicku mi to prislo jako fajn nastroj. Stejne jsem ale doma cekala dalsich pet hodin po tom, co mi aplikace napsala at jedu, po negativni zkusenosti z porodnice den predem jsem se bala jet zase zbytecne ![]()
@SaintRaffaella píše: Více
No na chvili jsem si tam sedla do zahradni restaurace vedle porodnice. A chudak cisnik nevedel, co se mnou, jak jsem se tak kroutila bolesti. Pak se fakt prochazela okolo porodnice. A spousta lidi mi rikala, ze tady za rohem je porodnice. Asi jsem fakt vypadala hrozne, kontrakce byly po 2 minutach. Ale tak moc jsem chtela porod rozjet, ze jsem tam i desitky minut vychazela schody. Sla tudy do prace zamestnankyne JIP dane porodnice a rikala, ze to vychazeni schodu je super. No stejne jsem po tech 2 hodinach nebyla and ani trochu otevrena. Ale prosila jsem, at si me tam nechaji, tak si je tam nechali
A po case mi dali pripravek na otevreni. A ten zabral paradne.
Měla jsem hodně bolestivé poslíčky, že jsem si říkala, že snad ani porod nepoznám. Pak mi praskla voda a nastoupily kontrakce. To bylo fakt uplně jiný a přiznám se, že si nedokážu představit, kdyby se mi to stalo doma a čekala mě ještě cesta 20 minut autem. ![]()
Samozřejmě, že kdyby se ti cokoli nezdálo, tak je kontrola na místě. ![]()