Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli trváš na porodu v konkrétní nemocnici, tak už bych nejela.
Já byla na kontrole ráno a nebyl ani náznak, že by se něco chystalo. V noci mi praskla voda a bylo ![]()
U druhého to samé.
@Anonymní píše: Více
Tak v tomhle týdnu to může být den po kontrole všechno jinak. A hrozící preeklapsie… nejela bych nikam.
Případně bych obhlídla okolní porodnice
Příspěvek upraven 28.10.24 v 20:00
Tak já jsem třeba byla ráno v porodnici, že mám bolesti a rodím a poslali mě domů, že nerodim a ještě dlouho nebudu a večer jsem tam byla znovu už na 2cm. Takže kontrolou bych neargumentovala, to se může změnit velmi rychle.
Jako já bych klidně jela, ale našla si kde je nejbližší porodnice. V drncajicim autě s kontrakcemi mi to stačilo 20 minut.
Ja bych jela, pokud se citis dobre, je hezke si jeste uzit tyden jen ve dvou na vylete.
Za predpokladu ze ta hrozici preeklamsie je jen na aspirinu a s normalnim tlakem, plus cukrovka jen na diete.
![]()
Ne nejela bych.
V tomhle týdnů už ne. Nikdy nevíš.
Mám pár holek, co těhotenství měly happy a rodily dřív.
No, určitě bych si sbalila tašku do porodnice a obhlédla porodnice v okolí pobytu. Náhoda je blbec. Já jsem druhé dítě rodila 37+3tt a to takto časnému porodu nic nenasvědčovalo. Cukrovku jsem měla, byla hezký kompenzována dietou. Pokud opravdu trváš na porodu ve své porodnici, tak bych cestu zrušila…
@kavenka píše: Více
Co rano, me malem poslali domů z kontroly, ze vse ok.. A za 2,5 hodiny bylo ditko na světě…
No.. S takovými komplikacemi co máš jsou za mě 4h v 36tt a na tyden taky na hraně.. Určitě si vezmi všechnu dokumentaci sebou. Musíš počítat s tím, že bude třeba navštívit jinou porodnici ![]()
Nedalo by se jet někam blíž? ![]()
Pokud by bylo vše v pořádku (tak jako by to bylo kdybych byla doma), klidně bych jela, ale musíš počítat s tím, že rodit začít můžeš nebo se dostaví nějaký problém a porodíš v jiné nemocnici. Do zahraničí bych nejezdila.
@Anonymní píše: Více
Na víkend možná, týden bych neriskovala. Nebo jak píšou holky, vzala bych si pro sichr i tašku do porodnice. Nikdy nevíš
Já od toho 36tt tak nějak už prostě čekala, že to může klidně pomalu přijít
Zhodnotila bych si, jak moc je ta preeklapsie vážná a zda mi to riziko stojí. Také se může stát, že se ti tlak cestou zhorší a proležíš 4 týdny do porodu v porodnici 4 hodiny daleko. Mám kamarádku, která rodila velmi předčasně (což už neni tvůj případ) přes půl republiky od místa bydliště. Leželi hrozně dlouho v nemocnici, pak jen malý, ale patrner nemohl tak často za nimi jezdit a malý nebyl stabilní na převoz. Bylo to psychicky o to náročnější, protože na to byla vlastně sama.
Tím tě nechci nijak strašit, ale i ja patří do skupiny, kdy byla kontrola u gynekologa, říká, tam se nic nechystá, přijďte za 4 dny a další pak zase za tři dny, hned se objednejte, druhý den jsem měla uzlíček v náručí. ![]()
(Ale možná jsem jen sýček, protože když napíšeš „až na cukrovku a riziko preeklapsie“, mi to nepřijde úplně jako bezrizikový těhotenství, ale to víš jen ty, jak moc je to rizikové.)
Jako označovat těhotenství v pořádku až na preeklampsii mi přijde celkem mimo. Zrovna ta ti může „zařídit“, že bude potřeba se dopravit někam blízko neprodleně.
Takže ne, já bych nejela. Taky bych nechtěla rodit v cizím města, takže bych to neriskovala.
Ahoj holky, ráda bych znala váš názor, za pár dnů chceme jet s přítelem pryč 4h autem od našeho města, a budem tam týden a chci rodit u nás v nemocnici, a ne někde jinde, ale pritel se boji ze mě to někde chytne, přítele uklidnuji tím že den před odjezdem jdu na gyndu tak se uvidí
Moje těhotenství je v pořádku až na cukrovku a hrozící preeklampsii, ale jinak vše Ok, tak se chci zeptat jestli by jste někam jeli ve 36tt?