Cestovat ve 36. týdnu těhotenství

Anonymní
28.10.24 19:44

Cestovat ve 36tt

Ahoj holky, ráda bych znala váš názor, za pár dnů chceme jet s přítelem pryč 4h autem od našeho města, a budem tam týden a chci rodit u nás v nemocnici, a ne někde jinde, ale pritel se boji ze mě to někde chytne, přítele uklidnuji tím že den před odjezdem jdu na gyndu tak se uvidí
Moje těhotenství je v pořádku až na cukrovku a hrozící preeklampsii, ale jinak vše Ok, tak se chci zeptat jestli by jste někam jeli ve 36tt?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9285
28.10.24 19:51

Jestli trváš na porodu v konkrétní nemocnici, tak už bych nejela.
Já byla na kontrole ráno a nebyl ani náznak, že by se něco chystalo. V noci mi praskla voda a bylo :mrgreen:
U druhého to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
28.10.24 19:52
@Anonymní píše: Více

Tak v tomhle týdnu to může být den po kontrole všechno jinak. A hrozící preeklapsie… nejela bych nikam.
Případně bych obhlídla okolní porodnice

Příspěvek upraven 28.10.24 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
28.10.24 19:52

Tak já jsem třeba byla ráno v porodnici, že mám bolesti a rodím a poslali mě domů, že nerodim a ještě dlouho nebudu a večer jsem tam byla znovu už na 2cm. Takže kontrolou bych neargumentovala, to se může změnit velmi rychle.
Jako já bych klidně jela, ale našla si kde je nejbližší porodnice. V drncajicim autě s kontrakcemi mi to stačilo 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
28.10.24 19:59

Ja bych jela, pokud se citis dobre, je hezke si jeste uzit tyden jen ve dvou na vylete.
Za predpokladu ze ta hrozici preeklamsie je jen na aspirinu a s normalnim tlakem, plus cukrovka jen na diete.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
28.10.24 20:12

Ne nejela bych.
V tomhle týdnů už ne. Nikdy nevíš.
Mám pár holek, co těhotenství měly happy a rodily dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
28.10.24 20:12

No, určitě bych si sbalila tašku do porodnice a obhlédla porodnice v okolí pobytu. Náhoda je blbec. Já jsem druhé dítě rodila 37+3tt a to takto časnému porodu nic nenasvědčovalo. Cukrovku jsem měla, byla hezký kompenzována dietou. Pokud opravdu trváš na porodu ve své porodnici, tak bych cestu zrušila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
28.10.24 20:13
@kavenka píše: Více

Co rano, me malem poslali domů z kontroly, ze vse ok.. A za 2,5 hodiny bylo ditko na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.10.24 20:14

No.. S takovými komplikacemi co máš jsou za mě 4h v 36tt a na tyden taky na hraně.. Určitě si vezmi všechnu dokumentaci sebou. Musíš počítat s tím, že bude třeba navštívit jinou porodnici :nevim:

Nedalo by se jet někam blíž? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
28.10.24 20:14

Pokud by bylo vše v pořádku (tak jako by to bylo kdybych byla doma), klidně bych jela, ale musíš počítat s tím, že rodit začít můžeš nebo se dostaví nějaký problém a porodíš v jiné nemocnici. Do zahraničí bych nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
28.10.24 20:19
@Anonymní píše: Více

Na víkend možná, týden bych neriskovala. Nebo jak píšou holky, vzala bych si pro sichr i tašku do porodnice. Nikdy nevíš :nevim: Já od toho 36tt tak nějak už prostě čekala, že to může klidně pomalu přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
28.10.24 20:22

Zhodnotila bych si, jak moc je ta preeklapsie vážná a zda mi to riziko stojí. Také se může stát, že se ti tlak cestou zhorší a proležíš 4 týdny do porodu v porodnici 4 hodiny daleko. Mám kamarádku, která rodila velmi předčasně (což už neni tvůj případ) přes půl republiky od místa bydliště. Leželi hrozně dlouho v nemocnici, pak jen malý, ale patrner nemohl tak často za nimi jezdit a malý nebyl stabilní na převoz. Bylo to psychicky o to náročnější, protože na to byla vlastně sama.
Tím tě nechci nijak strašit, ale i ja patří do skupiny, kdy byla kontrola u gynekologa, říká, tam se nic nechystá, přijďte za 4 dny a další pak zase za tři dny, hned se objednejte, druhý den jsem měla uzlíček v náručí. ;)
(Ale možná jsem jen sýček, protože když napíšeš „až na cukrovku a riziko preeklapsie“, mi to nepřijde úplně jako bezrizikový těhotenství, ale to víš jen ty, jak moc je to rizikové.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
28.10.24 20:24

Jako označovat těhotenství v pořádku až na preeklampsii mi přijde celkem mimo. Zrovna ta ti může „zařídit“, že bude potřeba se dopravit někam blízko neprodleně.

Takže ne, já bych nejela. Taky bych nechtěla rodit v cizím města, takže bych to neriskovala.

• Citovat
  • Upravit
9285
28.10.24 20:25
@j.a.n.i1 píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie