Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zažila jsem opakovaně. Stačilo hrozně málo a vždy se objevilo spineni. Dokud to není čistá jasná krev, je to vesměs v pohodě.
@tessfialkova ted se mi to stalo v patek ve 20tt, kdy jsem byla také celý den na nohach. Ascuritin můžeš brat dlouhodobě, je to prostě jen větší množství vitaminu C, neublíží to, ale zase to nejez denně po platickach
Každopádně je možná na místě si rict, jestli pracovat 12h směny dále..chce to podle mě odpocivat..
@tessfialkova ahoj, byla jsem na přelomu 16 a 17 tt par dni hospitalizována v nemocnici kvůli krvácení…a to byla fakt čistě jasná červená krev v ne úplně malém množství…jela jsem hned k doktorovi, ten žádnou příčinu nenašel, ale odeslal mě pro jistotu do nemocnice, ani tam nic nenašli. Píchali mi nějaké injekce na zastavení, druhý den už byla krev hnědá, po asi třech dnech mě pustili…pak jsem ještě asi měsíc slabě špinila, po celou dobu užívala Ascorutin. Buď za to mohla nějaká praskla cevka nebo myomy na které trpím. Dnes vedle mě leží 4 měsíční miminko 🙂 držím moc palce, ať je vše v pořádku ![]()
@tessfialkova píše: Více
Ahoj,
já na to neptrpěla, ale vím, že holky i u nás ve skupinách toto řešily. Co změna pracovní pozice?
3× dvanáctka hned po sobě, kdy stojíš či běháš… - vedení o tvém těhotenství ví?
Špinila nebo jsem krvácela do půlky druhého trimestru a teď mi tu radi triletak.. změnit pracovní zařazení na min rizikové (fyzicky náročné)..
@chs.jasmin píše: Více
Ahooj, právě že věděli a dostala jsem totální ignor, že těhotenství není nemoc, a i když jsem říkala že prostě nedávám 12ky, tak mi ani brigádníka nesehnali na vikendy nic, dělám na docela rušným místě, kde se člověk opravdu nezastaví, takže absolutně nechápu co to má být 😅 hodně mě to zklamalo. Ted už na ně pěkně prdím a půjdu marodit raději.
Když jsem žádala vedoucí o 8ky, tak se akorát naštvala, že by musela chodit 12ky, bohužel jiná pozice u nás v obchodě není :/
@tessfialkova píše: Více
No to asi běz raději marodit, vycházky dostaneš hezké - tam jen pozor, kdyby ti chtěl zaměstnavatel dělat peklíčko, tak i on tě může mimo vycházky jít kontrolovat (nejen z úřadu).
Ony ty cévky jakmile praskají, tak můžou dělat hematomy a to je nebezpečné pro miminko. nehledě na to, že je to tlak na čípek, což může vést až ke konizaci což nikdo nechce.
Mateřská se ti bude vypočítávat ze mzdy, ne z nemocenské, takže ani toho bych se nebála. Užívej si krásného těhotenství. Ono jasný, těhotenství není nemoc, ale takovéto směny za ty komplikace nestojí ![]()
Ano, u některých žen může fyzická námaha způsobit prasknutí drobné cévky, což vede ke krátkodobému krvácení nebo špinění. Pokud ti lékaři potvrdili, že je vše v pořádku a miminko je zdravé, pravděpodobně šlo jen o důsledek námahy. Zkus odpočívat, vyhýbat se velkému zatížení a pokud se krvácení vrátí, opět se poraď s lékařem.
No ja osobne vubec nechapu tu druhou navstevu pohotovosti???
Kdyz ti dali ten Ascorutin, tak sis mela vzit Ascorutin a nebylo potreba zbytecne jezdit znovu na pohotovost.
Jo, jako prece ti dali na krvaceni lek-ty sis ho poprve nevzala, protoze krvaceni prestalo dobre. Ale kdyz znovu zacalo, tak sis mela vzit ten lek a jit treba az k OG.
Navic kdyz tam ani nebyl hematom. Byla tam jen praskla cevka a zpusobila sis to sama namahavou praci na opakovane 12 hodinove smene, tyjo…
Nevim jako, tak se rozmysli co chces, jestli radeji zas vydrzis nekolik 12-ctek nebo radeji je vynechas a nebude ti hrozit, ze opet zacnes krvacet. Muzes jit na neschopenku ne, hlavne ze budes v klidu a budes opatrovat mimi ![]()
@Anonymní píše: Více
Jejej, není důvod bejt takhle ostrá, a nepříjemná, na pohotovost jsem jela znova protože jsme měla klid a pak to zas začlo, myslím si že každá by byla na nervy
OG měla delší dovolenou.
Ano přesně tak, sama jsem si to způsobila 😀
Jen jsem se ptala jestli má někdo stejne zkušenosti, nepříjemná můžeš být jinde, sama vím co chci, jsem na neschopence, děkuji a příště lepší chování k ostatním ![]()
Hezký večer
Příspěvek upraven 01.11.24 v 18:59
Já byla od začátku na rizikovém. Prvně jsem měla tenhle problém asi v 10. týdnu, po druhé už nevím přesně, někdy kolem 5. měsíce. V obou případech jsem ležela 14 dní v nemocnici a pak doma. U mě to byl prý hematom, ale z čeho, to jsem se nedozvěděla. Dostávala jsem magnézium, jinak nic. Dost mě to teda vyděsilo, ještě to rizikové, ale naštěstí všechno dobře dopadlo.
Ahoj holky,
Ráda bych se zeptala zda se taky někomu stalo. Ve středu jsem byla u doktorky na první velký screening, vše v naprostém pořádku, poté jsem byla 3 dny po sobě v práci (12h směny ve stoje ), kde se člověk nezastaví, běháte k lidem, furt něco zvedám a tak dále.
Večer v pátek po náročných směnách jsem začala krvácet, celé kalhotky od krve, ale ne vyloženě červená, spíše hnědo růžová, hned jsme jeli na pohotovost kde opět vše v pořádku, nic nenašli, miminko v pořádku, žádný hematom, může být prý z námahy prasklá cévka. Dostala jsem ascorutin, avšak krvácení ustalo, hned další den, tak jsem si léky nevzala, jelikož jsem nevěděla zda brát, když už nekrvácím.
Pak až v noci ze soboty na neděli, jdu na wc, utřu a dva větší flíčky krve, opět za chvilku nic, celou neděli jen lehoučké hnědé špinění které zmizelo. Dnes v noci opět dva fleky krve, tak jsme jeli na pohotovost, opět to samé, žádná krev, vše v naprostém pořádku.
Je tedy možné že jde fakt jen o prasklou cévku ze takhle zlobí? Ma někdo podobné zkušenosti?