Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám už šestým rokem sadu talířů a misek DINERA z IKEI a neustále na nich šmouhy od příborů. Nikdy mi se je nepodařilo vyčistit ani houbičkou namočenou do Cifu, ani jinými prostředky. Máte to někdo také tak nebo nějaký jiný fígl jak na černé šmouhy?
Díky za názory
A jsou to fakt šmouhy, není to od těch příborů odřený? Já mám talíře z ikey (nějaký dost laciný) a odřený je mám…
Máme taky na ikea nádobí-hrnky, talíře na všech bílých(máme i jiné série) to je, na tmavých to asi není vidět. A na těch talířích se to začalo objevovat až potom co jsme koupili myčku, tak prostě asi nejsou až tak do myčky vhodné ![]()
Ne, prostě kovové šmouhy..když to dlouho čistím, tak trochu jdou, ale nejde to už tak vyčistit jako když byly nové.
@nausikaa Aha, i to je možné…že je více narušena vrstva a pak to tak maluje…Nedokáži popsat, odkdy se to ukázalo, myčku máme 5 let
Šedivý čáry po přejetí příborem…A přiznám se, že se o odstranění ani moc nesnažím, stejně půjde časem pryč. Poškrábaný máme taky, ale tohle je jiné.
Píšou, ale ve starém bytě jsme myčku meměli a objevovat se to začlo až v posledních 3 letech v novém s myčkou. Ale stejně radši oželím talíře než myčku…
@nausikaa Je fakt, že nové mají lesklejší glazuru, která už u těchto po letech není, takže je to jasně myčkou. Jen jsem myslela, že na to najdu nějaký přípravek… ![]()
My máme doma taky nádobí z Ikea, více druhů, a teda poškrábané jsou všechny
Je to levné nádobí, ale moc nevydrží.
Mám z IKEA talíře, hrnky, skleničky i příbory a teda ani jedinou šmouhu ![]()
Z ikea mám skleničky. Jsou OK. Ale tyhle šmouhy se nám udělaly na talířích z tesca. Koupila jsem je cca před 5 lety ve slevě. Myčku nemáme, ale mohla by to možná dělat mikrovlnka??? Co? ![]()
Na šmouhy od přiboru výborně funguje přípravek na nerez nádobí z DM drogerie značky denkt-mit. Taky jsem vyzkoušela kde co a šmouhy se nevzdávaly
. Tenhle přípravek sem původně zakoupila k jiným účelům a když už jsem ho doma měla, tak jsem vyzkoušela jestli náhodou nezabere a úspěch… po šmouhách ani památky.
Máme z ikei Dinera ty šedé talíře víc než rok a ani jedna šmouha na nich není. Myji je jen v myčce, používáme je i do mikrovlnky. Nebude to příborem?
Ahojte, obnovuji diskusi, mám stejný problém - černé šmouhy na bílém talíři. Prosím nevíte z čeho to je a jak to vyčistit?