Talíře z Ikea a šmouhy od příborů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9166
17.10.12 20:00

Talíře z IKEI

Mám už šestým rokem sadu talířů a misek DINERA z IKEI a neustále na nich šmouhy od příborů. Nikdy mi se je nepodařilo vyčistit ani houbičkou namočenou do Cifu, ani jinými prostředky. Máte to někdo také tak nebo nějaký jiný fígl jak na černé šmouhy?
Díky za názory

http://www.ikea.com/cz/cs/search/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6624
17.10.12 20:02

A jsou to fakt šmouhy, není to od těch příborů odřený? Já mám talíře z ikey (nějaký dost laciný) a odřený je mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
17.10.12 20:06

Máme taky na ikea nádobí-hrnky, talíře na všech bílých(máme i jiné série) to je, na tmavých to asi není vidět. A na těch talířích se to začalo objevovat až potom co jsme koupili myčku, tak prostě asi nejsou až tak do myčky vhodné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.10.12 20:06

Ne, prostě kovové šmouhy..když to dlouho čistím, tak trochu jdou, ale nejde to už tak vyčistit jako když byly nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.10.12 20:07

@nausikaa Aha, i to je možné…že je více narušena vrstva a pak to tak maluje…Nedokáži popsat, odkdy se to ukázalo, myčku máme 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.10.12 20:09

Ale píší, že do myčky vhodné jsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
17.10.12 20:09

Šedivý čáry po přejetí příborem…A přiznám se, že se o odstranění ani moc nesnažím, stejně půjde časem pryč. Poškrábaný máme taky, ale tohle je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
17.10.12 20:13

Píšou, ale ve starém bytě jsme myčku meměli a objevovat se to začlo až v posledních 3 letech v novém s myčkou. Ale stejně radši oželím talíře než myčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.10.12 20:15

@nausikaa Je fakt, že nové mají lesklejší glazuru, která už u těchto po letech není, takže je to jasně myčkou. Jen jsem myslela, že na to najdu nějaký přípravek… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
17.10.12 20:59

My máme doma taky nádobí z Ikea, více druhů, a teda poškrábané jsou všechny :? Je to levné nádobí, ale moc nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
17.10.12 21:10

Mám z IKEA talíře, hrnky, skleničky i příbory a teda ani jedinou šmouhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.10.12 22:10

Z ikea mám skleničky. Jsou OK. Ale tyhle šmouhy se nám udělaly na talířích z tesca. Koupila jsem je cca před 5 lety ve slevě. Myčku nemáme, ale mohla by to možná dělat mikrovlnka??? Co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hermina2503
9.2.13 21:54

šmouhy od přiboru

Na šmouhy od přiboru výborně funguje přípravek na nerez nádobí z DM drogerie značky denkt-mit. Taky jsem vyzkoušela kde co a šmouhy se nevzdávaly :). Tenhle přípravek sem původně zakoupila k jiným účelům a když už jsem ho doma měla, tak jsem vyzkoušela jestli náhodou nezabere a úspěch… po šmouhách ani památky.

• Citovat
  • Upravit
509
12.2.13 09:11

Máme z ikei Dinera ty šedé talíře víc než rok a ani jedna šmouha na nich není. Myji je jen v myčce, používáme je i do mikrovlnky. Nebude to příborem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
18.10.25 13:37

Ahojte, obnovuji diskusi, mám stejný problém - černé šmouhy na bílém talíři. Prosím nevíte z čeho to je a jak to vyčistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný