Tampon - bolest

22.7.22 13:53

tampon - bolest

Zdravím všechny,
mám trošičku problém. Vím že tato diskuze je až od 18 let ale já nevěděla kde jinde hledat pomoc, protože se za to trošku stydím. Je mi 15 a jsem na dovolené. Bohužel jsem to dostala a tak jsem se rozhodla pro použití tamponu. Tampony nepoužívám poprvé. Bohužel ale při zavádění a vyndávání tamponu mě to hrozně bolí a nevim co s tím. Někdo nějaké nápady jak bolesti předejít? Děkuju moc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
22.7.22 14:01
  1. nedáváš tampon správně. Umisťuje se šikmo, nesmíš ho vůbec cítit

B) moc velký tampon
C) vyndáváš ho málo nasáklý, moc suchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.7.22 14:40

Možná máš pošení stěny moc suché a dře to, nebo možná se ti k menstruaci přidává nějaká infekce. Píšeš, že tampony nepoužíváš poprvé, máš stejnou velikost jako dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
22.7.22 14:59

Možná máš tentokrát suchou pochvu, proto to bolí. Jestli máš tu možnost, lehni si při zavádění tamponu na záda, roztažené nohy pokrčit v kolenou. Jde to tak mnohem líp. Musíš ho zavést dostatečně hluboko, až za stydkou kost, při sezení ho nesmíš cítit.
Při vytahování bych zkusila si dřepnout a nohy pěkně roztáhnout. Jak už bylo výše psáno, pokud je tampon pořádně nacucaný, tak by vytahování bolet nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
22.7.22 15:05

Zkus se při tom zhluboka nadechnout a pak hodně vydechnout (povzdychnout si, že to nejde), uvolníš se tím a půjde to líp.
Užij si hezkou dovolenou! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23185
22.7.22 15:43

@kopretinkaaaa nemáš obyčejný tampon? Takovou tu suchou vatu? Super je od OB tampon s klouzavým povrchem, takový ty dražší a nebo kotex s tím zaváděcím aplikátorem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44367
22.7.22 15:56
@lucynka25 píše:
@kopretinkaaaa nemáš obyčejný tampon? Takovou tu suchou vatu? Super je od OB tampon s klouzavým povrchem, takový ty dražší a nebo kotex s tím zaváděcím aplikátorem..

Ob ho dělá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
22.7.22 17:15

Dřeš to na sucho no. Co nejmenší velikost a zavádět trochu nahoru a na šikmo dozadu co nejdál. OB Pro comfort nebo aplikátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 19:31

@Petule030 ano mám stejnou velikost i stejnou značku vůbec nevím.. Je teda pravda že dneska když už byl tampon druhý šel lépe. Je možné že to bylo tím, že jsem tampon zaváděla po dlouhé době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 19:32

@lucynka25 Díky za radu! Určitě zkusím :palec:  :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 19:32

@Arnikamo Děkuju za radu i za přání hezké dovolené! :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 19:33

@Pučálkovic.Amina Super díky za radu! Zkusila jsem a vše jde líp! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 19:36

Děkuju moc všem za rady. Všechny vaše rady zkusim a pokud budou fungovat tak i používat! Druhý tampon už šel mnohem líp tam i ven. Možná to bylo kvůli tomu, že jsem tampon měla zase po dlouhé době, protože ho jinak moc nepoužívám :lol:.
Ještě jednou moc děkuju za záchranu nejen mé dovolené. Ani jsem nečekala tolik milých a kladných odpovědí! Ještě jednou díky a mějte krásné léto :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí