Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
A jaké jste nakonec koupila?
nakonec tyto, nejmenší které jsem sehnala. dcera ma 12,ms od 10let
do tamponu se ji vůbec nechce ![]()
No jestliže ji ještě před táborem jedna menstruace čeká, tak jí nakup několik značek a ať si sama vybere, co jí vyhovuje. Stejně to má každá jinak. Já třeba Tampax vyloženě nesnáším. Když se rozvine, má fakt divnej tvar, placatý, široký, vždycky proteču. Raději mám o. b. s aplikátorem. Začínala jsem s Kotex mini. A neodpanila jsem se, přečetla jsem si návod na zavádění.
@Anonymní píše:
Hele, děvčata
já se tamponem celkem slušně a bolestivě ve 14 odpanila, prostě jsem nevěděla, že šňůrka musí dost trčet ven, špatně zavedeno, krve jak z vola.. děsná zkušenost..
možná to některým pannám vyhovuje, ale mně teda vůbec a nevěřím, že pan. blána prostě zůstane (vždy) neporušená, zvláště pokud mladá holka tampony používá běžně..
volila bych to jako absolutní nouzovku JEN na koupání a jinak normálně vložky, holky s vložkama fungují na táborech normálně…
anonym - intimní info - děkuji
Hele nekdo tu blanu ani nema a i kdyz jo, tak v ni otvor je, kudy by ta krev odtekala? Dyt to ani nejde ho zarvat nejak extremne daleko, ten aplikator to prave udela tak, aby to bylo akorat. Pak taky záleží na tom úhlu, jestli jsi to tam nezkusene rvala silou kolmo nahoru, tak to chápu ten zážitek. A proč by jako blana musela zůstávat? Myslíš že jako po jejim protržení už neni panna nebo co?
Já třeba jako panna žádný tampon nezavedla. A i dnes po porodu zavedu pouze tampony OB, nevim proč
. Po druhym porodu jsem zatím nezkoušela.
@Kriss Tina píše:
@debra.morgan bez ms ho tam nedostane, ma se to zkouset kdyz je ms nejsilnější, bude ji to bolet a pak nepude ven. Aplikator je na nic pro tebe, pro nekoho kdo nevi jak hluboko to zavest, ma strach, potrebuje vyladit ten uhel, je idealni.
Já ti při první MS zkoušela s aplikátorem a pak jen zbytek krabičky vydělávala tampony z aplikátoru, úplně k ničemu. ![]()
@Kriss Tina píše:Já ti při první MS zkoušela s aplikátorem a pak jen zbytek krabičky vydělávala tampony z aplikátoru, úplně k ničemu.
@debra.morgan bez ms ho tam nedostane, ma se to zkouset kdyz je ms nejsilnější, bude ji to bolet a pak nepude ven. Aplikator je na nic pro tebe, pro nekoho kdo nevi jak hluboko to zavest, ma strach, potrebuje vyladit ten uhel, je idealni.
@Anonymní píše:
Hele, děvčata
já se tamponem celkem slušně a bolestivě ve 14 odpanila, prostě jsem nevěděla, že šňůrka musí dost trčet ven, špatně zavedeno, krve jak z vola.. děsná zkušenost..
možná to některým pannám vyhovuje, ale mně teda vůbec a nevěřím, že pan. blána prostě zůstane (vždy) neporušená, zvláště pokud mladá holka tampony používá běžně..
volila bych to jako absolutní nouzovku JEN na koupání a jinak normálně vložky, holky s vložkama fungují na táborech normálně…
anonym - intimní info - děkuji
A i kdyby se odpanila, jakože o tom pochybuji, tak to má být jako problém?
Já se přikláním pro mini bez aplikátoru. Aplikátor mi tampon pokaždé zavedl, že tlačil.
A k tamponům bych ji dokoupila ještě vlhčený toaletní papír. Aby se mohla utřít na záchodě a spláchnout to. A intimky.
Já myslela, že odpannění tamponem je mýtus ![]()
No tak měla asi paní anonym nějakou extra jemnou a celoplošnou panenskou blánu a zřejmě si ji natrhla no. I to se může stát. Každá ji máme jinou. Ale asi bych nesilela kvůli tomu z tamponů ![]()
Já používám tampony od druhé menstruace a bez problému, v panenské bláně je dostatečný otvor, navíc je pružná, protože je to blána 😀 Začala jsem s mini, ty mně ale protékaly, tak pak jsem používala normal a v pohodě. A taky bych zkusila aplikator, je to takové bezpracne, malá holka by se mohla bát to tam štelovat
A ještě k toxickému šoku, nebylo prokázané, že by to způsobovaly tampóny, stává se to i s vložkou a i chlapům a dětem 😀 Takže poučit o výměně tamponu ale nestrašit, aby se holka nebála
Já začala používat tampony ve 13ti, logicky jsem byla panna a bez problému. Používala jsem ob velikost normal, každé tělo je jiné.