Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jdu k vám pro radu. Jsem na začátku druhého trimestru.
Převážně nosím jen tanga, jsem tak zvyklá.
Vím, že podle doporučení by se měla v těhotenství vynechat a zabránit tak nějaké možné infekci. Ale normální kalhotky mi proste nejsou příjemné.
A proto se ptám, měla jste nějaká zdravotní potíže?
Kalhotky si měním i dvakrát denně.
Hloupé připomínky si nechte,
Díky R
Nosila jsem celou dobu u obou těhotenství a bez problémů ![]()
Nemám ráda klasické kalhotky, co se rýsují pod oblečením.
Nosila jsem tak do poloviny těhotenství, pak jsem si koupila pár volnějších brazilek (u kterých jsem už pak zůstala), ale nikdy jsem neměla žádný problém. ![]()
Také si myslím, že to nebude takové žhavé s infekcemi. Nikdy jsem je neměla a to nosím tanga snad od 15. Díky za odpovědi, přece jenom mám strach, abych něco náhodou nezanedbala. ![]()
Nenosím nic jiného. O žádném problému nevím. Bombarďáky přes pred. l nesnesu. Furt bych se ošívala. Odrodila jsem 3× a velmi hezky.
V klidu je nos dál. Já tedy nosím brazilky, ale nikdy žádný problém.
Tak sama musis vedet, zda jsi mela nekdy zanet nebo kvasinky. Podle toho bych to resila.
Tanga jsou dálnice pro fekální bakterie přímo do pochvy a močové trubice. Vytírají ti řitní otvor a při pohybu se to posunuje na všechny strany. Dobrou chuť.
Je to riziko infekce, ale neznamená to, že ji musíš mít. Kdyby každá z toho měla záněty, tak se tanga neprodávají. Záleží na tvé imunitě v této oblasti. Zkus a uvidíš.
Tanga jsou nevhodná celkově. Ale pokud ti to nikdy nedělalo problémy, tak zrovna kvůli těhotenství to měnit nemusíš.