Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den všem. Mám 14 měsíčního klučinu. Podél nábytku začal chodit v 8 měsících, sám v prostoru chodí od 12,5 měsíce. Pak chodil asi měsíc krásně a te'ď žačal chodit po špičkách. Jsem z toho nervní, hned za tím vidím samý hrůzy. Chtěla jsem se zeptat, zda to měl taky někdo? Volala jsem dr a ta říkala, ať neřeším. jenže…
Syn taky tak často chodil, říkali jsme mu baleťák, pokud chodí i normálně a střídá to, tak to problém nebude. Teď má pět a myslím, že do tří let občas baletil! ![]()
Příspěvek upraven 13.09.17 v 10:20
Muze občas chodit po špičkách, ale neměl by chodit jen tak
pokud to střídá, tak OK
Strida to. Kdyz jde pomalu, tak na ty spicky stoupa. Kdyz bezi, tak naslapuje normalne. Celkem ale prevlada hezka chuze, ale na ty spicky se stavi. Zacal tak pred 14 dny, tak chodil asi 2 dny, pak asi 10 dni ok a od vcera uz na ne zase stoupa. Omlouvam se za diakritiku, pisu z mobilu
A nijak jste neresili? Taky tak tapkal hned ze zacatku, co sam zacal chodit? Moc diky za odpovedi
Od sestřenky dcerka chodila po špičkách, když měla v gaťkách hovino
Pardón, jen na zlehčení, že za tím není třeba hned hledat katastrofy ![]()
Tak náš také chodil po špičkách, ortopedka, že to nic není, nakonec z něj udělali autistu mimo jiné i kvůli chůzi po špičkách, ale teď se to zlepšilo.