Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Netopirek píše:
OT a je tu někdo kdo ví jak je na tom Bulovka? První jsem rodila v Krči a v létě. Dostala jen košilku, na všechny tři dnyjinak se člověk musel prosit.
Bulovka dává k dispozici jak košile pro maminky (braly se ze stolu na chodbě), tak oblečení pro miminka. Oblečení pro miminka se mění kus za kus. Dávají i jednorázové plenky pro miminko a poporodní vložky. Akorát jednorázové přebal. podložky a ubrousky na miminko vzít sebou!
@LucissekMimissek píše:
Ahojte
Chtěla bych se zeptat jak to je v porodnici co se týče oblečení pro miminko? Sbalit by se mělo jen to ve kterém pojede miminko domů? Nebo během dnů v porodnici taky by mělo mít svoje oblečení? A jaké?
Děkuji
zjisti v porodce. u nás oblečení pro mimino od nich, k odchodu přivezl chlap, když pro nás přijel.
@Netopirek píše:
@boule76 díky. To se mi o dost zmenší taška
Urcite, ja to. tahala zbytecne. Jejich celkorysost me prekvapila. Dnes jsou to presne 2 mesice co jsem tam rodila.
@boule76 ja jsem právě slyšela, jak to všude skrouhly. Takhle se vejdu do kabelky ![]()
Zdravím
chci se vrátit k původní otázce - jaké oblečení pro miminko do porodnice? Kolik kusů čeho byste doporučily na den? Uvítám jakékoliv postřehy - krátké/dlouhé rukávy, velikost oblečení atd. Díky moc!
P. S. Vím, že porodnice poskytuje erár, ale já ho využít nechci. Vlastní oblečení je dovoleno.
@Fialová7 dlouhé rukávy, vel. 56 (50 pokud tušíš, že bude prcek drobný nebo dřív), 2-3 kusy na den. Upřímně, já bych se na to vybodla a použila erár. Než získáš trochu grif, budou nehody při přebalování častější a je fajn to počůrané jen hodit do koše a vědět, že se o to někdo postará.
@Fialová7 mně stačily 2 body s dl. rukávem a dvoje dupačky. Vel. 56. Erár mu byl velký. Převlékala jsem obden, ale ani nebylo potřeba. Nehody nebyly, ani nezvracel. A pak teda jeden komplet na cestu domů.
@Zireael Děkuji za reakci. Takže tak 3 sady na den v průměru (body + polodupačky, nebo body + dupačky, nebo overálky)? Čepičky taky?
Na rovinu - pro mě je vlastní oblečení také pouze komplikace, nedělám to kvůli módě nebo nedej bože kvůli fotkám. Nemusela bych prát, žehlit, vůbec ty malé velikosti pořizovat, balit je, převážet sem tam… Je to velká starost navíc.
Nechci uvádět proč pro mě erární (nebo naprostá většina erárního oblečení) nepřipadá v úvahu, ale prosím, věřte a vězte, že k tomu mám skutečně vážný důvod.
@Fialová7
Urcite dlouhy rukav. Nejlepe overalek, ty se snadno prevlikaji. My meli erar. I kdyz byl velky stacilo. V porodce jsem byla tyden a holku jsem prevlekala jen 2×. Zadne nehody nebyly.
@Zireael Taky bych řekla, 2-3 kousky na den minimálně, mozna vic. Něco si pocural, něco poblinkal. Takže ja ho prevlikala snad čtyřikrát za den. A souhlasim, ze za erar jsem byla vdecna. O starost min. Navíc jsme to při přípravách nevychytali s velikostma. V porodnici mi sestřička nosila oblečení z nedonosencu, v 50 strašně plaval.
@ElisC Moc děkuji! Tak snad ty 2-3 kusy denně nám budou taky stačit.
@Fialová7 Ja myslím, ze stačit budou. Moje dítě je hodne blici a ja byla ze začátku levá při prebalovani. Vždycky začal curat, když jsem ho rozbalila.
Proste nesika
A plíny pod hlavičku plus rychlozavinovačku nebo deku nebo něco… Jestli to taky nechceš erární.
Jinak hrozně záleží na miminu, jestli bude blindit, čůrat během přebalování, sprchovat se mlíkem atd…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.