Taška do porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
284
30.1.17 15:24

Díky všem, nikde jsem pořádně nemohla najít nějaké pořádné rady. Všude právě jen „porodnice poskytuje erár, tak to neřeš“. Risknu to s těmi 4 kousky denně a babička bude v pohotovosti s praním. Snad nebudeme mít počůránka nebo pobliona a snad tam nebudeme muset být extra dlouho. Mám v zásobě většinu 56 a asi dvě 50 pro sichr, tak si říkám, že dokupovat ty menší asi ani nebudu, v nejhorším zaběhne otec nebo babička do obchodu nebo bude plaváček, mno. ;) Ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
30.1.17 15:43

@Fialová7 malymu ty 56 byli ze zacatku strasne velky, ale nastesti v porodnici meli ten erar takze sem to neresila, oni i sestricky rikaly ze kdyz maj oblecky k dispozici tam tak je blbost davam jim svoje, protoze deticky vozi ruzne na vysetreni i bez maminky a kolikrat je tam musi svliknout a privezou je v necem jinym a svoje oblecky uz tezko dohledate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
30.1.17 15:50
@Fialová7 píše:
@Zireael Děkuji za reakci. Takže tak 3 sady na den v průměru (body + polodupačky, nebo body + dupačky, nebo overálky)? Čepičky taky?Na rovinu - pro mě je vlastní oblečení také pouze komplikace, nedělám to kvůli módě nebo nedej bože kvůli fotkám. Nemusela bych prát, žehlit, vůbec ty malé velikosti pořizovat, balit je, převážet sem tam… Je to velká starost navíc. :( Nechci uvádět proč pro mě erární (nebo naprostá většina erárního oblečení) nepřipadá v úvahu, ale prosím, věřte a vězte, že k tomu mám skutečně vážný důvod.
Čepičky bych nebrala, nevidím důvod je uvnitř dávat (někde jsem četla názor, že je dávají proto, aby nebylo vidět, že má mimino po porodu šišatou hlavu :mrgreen: ).
Jinak teda musím říct, že jsi vzbudila mou zvědavost, proč erár nechceš (ale neboj, vyzvídat nebudu).
@Pipet píše:
A plíny pod hlavičku plus rychlozavinovačku nebo deku nebo něco… Jestli to taky nechceš erární.
Jinak hrozně záleží na miminu, jestli bude blindit, čůrat během přebalování, sprchovat se mlíkem atd…

Tohle je taky pravda, to bych zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.1.17 15:58

Já teda nevím, jak kde.. ale jenom zkušenost…
Já byla strašně ráda za to, že dávali v porodnici jakoby bílé košilky a já měla body jakoby zavinovací na přes hlavu.. protože nebylo nic horšího- takové na nerv, y když tgam vběhl doktor a nebo někdo na nějaké vyšetření a rychle díte vyslečte..
Já teda raději měla košilky a zavinovací body.. ale záleží na nemocnici..
Já měla sovje body, ale jak jsem viděla, jak tam vběhla sestra že za chvilku přijde lékař a rychle dítě položit jde porhlížet, tak jsem byla ráda, za jejich rozepínací košilky. U druhého jsme si už koupila zavinovací body na zavazování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.1.17 16:09

Jen si dávej pozor, aby ti dítko vždy vrátili i se svým oblečením. U staršího vždy nosili na vyšetření pryč a občas ho přinesli převlečeného. Tak aby se ti oblečky neztratili. No a potom třeba syn byl velký a 56 mu byla už v porodnici malá. Potom ještě nezapomeň na ty zavinovačky. Nám vždy dávali každý den čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
30.1.17 16:20

Proč od i tat erár? Bála bych se že moje miminko budou převlíkat a pak se svých věci nedohledám. Je to zbyzečné, v porodicích věci maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10835
30.1.17 16:26

@Kriss Tina Tohle je taky pravda s těma vysetrenima. Malyho kolikrát odvezli a přivezli v něčem jiným, protože to poblindil třeba tam. A to uz bych vlastní oblecky prostě neviděla. Jednou mi ho přivezli celyho v růžovým a ja se lekla, ze mi vezou neci holčičku.
@Zireael Nam taky na přednáškách z gyndy říkal doktor, ze cepicky dávají rádi, protože nejsou vidět sisaty hlavy :mrgreen: Tak na tom asi fakt něco bude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.1.17 16:34

Dobře, snad mě tady nikdo známý podle toho nepozná…

Erární oblečení nechci, protože jsem koumpounofobik (google pomůže). Od narození. Léta slýchávám „super vtipné“ historky, jak si se mnou všichni příbuzní užili, jak jsem jenom řvala a řvala a nikdo nevěděl proč. Mám to zkrátka vrozené, neumím to vysvětlit sobě, natož někomu jinému. Než mi příbuzenstvo uvěřilo, že to není dětinský truc, trvalo x dlouhých let… :,( No, zbytečné všechny zážitky a problémy rozepisovat. Celý život se s tím jakž takž úspěšně potýkám, většinou existovala nějaká alternativa, naštěstí ani já a ani manžel nemáme zaměstnání, kde by byl třeba nějaký dress-code. Jenže nakonec mě to dohnalo teď. Vzhledem k tomu, že je to panický strach, plus se toho prostě takovým způsobem štítím, tak je pro mě naprosto nereálné a nepřekonatelné se toho jen dotknout. Občas se mi to náhodou povede při praní manželových kousků prádla a to pak vyjeknu na celý barák a letím pro mýdlo a vodu :roll: Prostě pro někoho myši, pavouci, hadi, já mám tohle. :(
Co koukám na fotky erárního oblečení z té vybrané porodnice, tak je to přesně to, co je pro mě tabu. A jaksi otravovat stále někoho, aby mi pomohl… Doufám, že by se tam našlo alespoň pár novějších kousků na patentky, jedno jakého stáří, barvy atd. Ale co jsem slyšela, tak tam mají to oblečení fakt hodně staré. Původně vybraná porodnice vlastní oblečení nedovoluje, tak kvůli tomu jsem hledala jinde. Pro mě zkrátka fakt zásadní věc. Nečekám, že to pochopíte, ale je to silnější než já. Ještě se horko-těžko dokážu vyrovnat s povlečením, to si s sebou do porodnice brát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.1.17 16:54

@Fialová7 Nemocniční povlečení často bývá na šňůrky… :think: myslím.
V tom případě zavinky a plínky neva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
30.1.17 16:57

@Fialová7 hustý! No, tak to pak fakt chápu. A teda takový důvod by mě nenapadl ani za milion let. U nás v porodnici bys mohla mít štěstí na pár starších zavazovacích košilek, ale s dupačkama bys měla problém, no. Ale aspoň teda můžeš mít erární zavinovačky, deky a tak. A jak psaly holky, hlídej si, aby ti oblečení vrátili, kdyby museli prcka převléknout při vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
30.1.17 16:59

@Fialová7 co se povlečení týče, u nás nemá zapínání vůbec, mají takový ten protisklad, tak snad to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.1.17 17:04

@Fialová7 Ahoj, z me zkušenosti z porodnice: ideální jsou zavinovací body na patentky s dlouhým rukávem + polodupacky, hodne prakticke jsou i overalky. Dobře a rychle se oblékají i těm maminkam, které mají první miminko. Na den jsem měla dva kompletní „modely“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10835
30.1.17 17:05

@Fialová7 Tak už chápu, proč se erárnímu tolik bráníš. Ale jde jen o pár dní, tak holt budeš mít v tomhle možná menší komfort a možná se ti nějakej hadřík ztratí, ale není to tragédie. Vem si sebou nějaký starší oblečky, který kdyžtak snáž oželíš, kdyby ti mimčo vrátili v něčem jiným. A nevím, jak v který nemocnici, ale nemyslím si, že na povlečení budou knoflíky. To strašně zdržuje v tom provozu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.1.17 17:09

@Zireael Nedivím se, je to celkem rarita. I když jsme tři v rodině a znám asi ještě dvě stejně „postižené“!!! Ha, tak alespoň jedna dobrá zpráva s povlečením, snad to bude u nás taky tak. :) Věci si hlídat budu, upozornila jsem na svůj problém i v porodním plánu, tak snad si takovej případ jako jsem já, budou pamatovat. :) Neberu si nic extra nového nebo pěkného, takže když bude nejhůř, tak si to popíšu i liháčem.

@Pipet Jojo, plenky, zavinovačky a deky jsou v pohodě, šlo mi opravdu jen o to oblečení. A snad ty šňůrky nebo ten protisklad bude i u nás, mno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
30.1.17 17:10

@Bosska Super, díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková