Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte ![]()
Chtěla bych se zeptat jak to je v porodnici co se týče oblečení pro miminko? Sbalit by se mělo jen to ve kterém pojede miminko domů? Nebo během dnů v porodnici taky by mělo mít svoje oblečení? A jaké?
Děkuji ![]()
@LucissekMimissek každá porodnice má jinak některá půjčuje, někde musíš mít svy. Koukni na jejich internetové stránky. Oblecky na cestu domů nachystej chlapovi k autosedačce ať ti to doveze až na návštěvu
Asi zalezi na porodnici. U apolinare neni potreba nic. Daji ti. To v cem pojede domu sbal zvlast a otec ti to pak muze prines den predem.
@LucissekMimissek musíš si to zjistit v porodnici, kde se chystáš rodit. Jinak se to většinou dělá tak, že oblečení v kterém jede mimino domů, položíš do autosedačky a tu pak i s taškou s věcma přiveze tatínek. Ve většině porodnic oblečení dávají, ale myslím, že klidně můžeš mít i svoje
Na stránkách nemají o oblečení pro miminko nic zmíněné. Já budu rodit v Porubě na fakultce. Jinak moc děkuji
@LucissekMimissek http://www.fno.cz/…do-porodnice toje tvoje nemocnice?
Kdyz nemaji nic o obleceni zmineno, tak pujcuji. Ja mela v porodnici jejich erar
@LucissekMimissek Já tam rodila teď květnu a nic nepotřebuješ, všechno ti půjčí a není žádné omezení den/kus. Jen si vem oblečení na cestu domů
.
I noční košile a povlečení pro tebe tam je k dispozici a je to volně přístupné na chodbě, nikoho se neptáš. Je to pohodlnější pro maminky, které se stydí
.
Být tebou tak si pár kousků vezmu svých. Stačí tak 2 pyžamka a 2 bodýčka. Vzala bych ještě ponožky a čepičku. Já rodila v Podolí v Praze, kde oblečení dávají, ale mají ho strašně málo a malá byla týden pořád v tom samém. Pak už mi přítel dovezl naše oblečení a nemusela jsem se doprošovat o čisté pyžamko.
V Porubě dávají bez omezení (já tam byla před 4 lety, ale kamarádka nedávno a žádné změny). Já jsem si akorát brala pro sebe noční košile, protože ty jejich erární mne buď kousaly, anebo mi byly velké
OT a je tu někdo kdo ví jak je na tom Bulovka? První jsem rodila v Krči a v létě. Dostala jen košilku, na všechny tři dny
jinak se člověk musel prosit.
U nás mělo moje miminko nemocniční hadříky. Nic na oblečení jsem pro něj s sebou neměla, přítel nám to dovezl až v den odjezdu.
Ja seznam mam, vim co sebou podle webu, stejne si beru svoje pyzamo, a pak hadriku pro mrne, pliny taky.. Clovek nikdy nevi co bude a ta taska (kufr) uz je dost zakramovanej, tak ty 3,4 veci navic uz me nezabijou.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.