Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj všem, čekáme první miminko a už pár dní se snažím najít nějakou tašku na rukojeť kočárku, ale pořád nějak tápu.
Kočárek máme již koupený Britax Romer Smile III, v tmavě šedé barvě. Chtěla bych tašku, aby tam nějak ladila, ale samozřejmě je nejdůležitější funkčnost.
Tápu už hned ve velikosti - nechci koupit malou, ale zároveň taška o objemu třeba 20l (rozměry 50×24×35 cm) není to moc? Vůbec nemám představu co ta rukojeť kočárku zvládne, aby zas taková taška nepřekážela.
Konkrétně mám na mysli třeba tuto, docela se mi zamlouvá, ale nevím jestli to není moc. https://www.pinkorblue.cz/…a327184.html
Dalším favoritem je třeba tato, ale zas mi přijde malá
https://www.imrnous.cz/…-grey_z3842/
No prostě jsem v koncích, tak zkouším zde, jestli mi neporadíte?
Případně budu ráda i za konkrétní tipy na tašky.
Děkuji moc ![]()
Pěkný den ![]()
Zajdi se mrknout do obchodu, to je nejlepší, co můžeš udělat. Osahat si to, mrknout, jak je řešený vnitřní prostor (mě se líbilo víc oddělených kapsek, vlastně takový pořadač, někdo chce spíš vyloženě kabelku), jak je to velké, jak se zapíná atd. Já měla velkou tak akorát, aby se do ní dala dát menší kabelka se vším, co v ní normálně nosím, lahev s pitím, sváča, pár plenek, nějaké náhradní oblečení, dudlíky. A zároveň jsem si jí mohla celou vzít na rameno a nevypadalo to blbě ![]()
Za me je lepsi vetsi taska. Muzes tam prihodit mensi nakup apod. Krasne dela pinkie, elodie details..
Já mám třeba Lassig Label mix’n match. Má cca 50×40×20. Mám 3 děti (4r, 2,5r a 1r) někdy je mi i tak malá.
Ale jinak je skvělá. Na rukojeti nepřekáží, ale když je moc těžká a kočárek prázdný, stačí lehce do kočíku drcnout a překotí se. Ale to už zase záleží na typu kočárku. Jezdíme na celodenní výlety a často na návštěvy. Na dvouhodinové procházky bych ji asi neupotřebila.
Já myslím, ze je to jedno, kup si nějakou levnější a uvidíš. Já jsem ji teď s druhým ditkem užila jen par měsíců, ale co je už větší, nepotrebuju ji a leží ve skříni. Raději si vezmu kabelku, do ni dam jednu dvě plínky a ubrousky a nic víc netřeba
max ještě nějakou náhradní mikinku. Navíc existuje i Kosík pod kočárkem, tak případný nákup hodin tam a ne do té tašky.
Mela jsem normalni sportovni tasku s uchama a zaroven paskem pres rameno, na tom mi to viselo na kocaru.
Dulezite je, aby sla taska kdykoliv snadno sundat a na to rameno hodit, plus je zasadni rozdeleni uvnitr a to chce okouknout.
Určitě je lepší větší taška. Já jsem měla velkou tašku od Pinkie, byla suprová, dá se přidělat na kočárek, nosit na rameni jako kabelka nebo jako crossbody. I teď ji normálně nosím, i když už dávno kočárek nemáme, ale tahám pořád spoustu věcí ![]()
Já ji třeba vůbec nevyužívám, nosím nakonec batoh. Je to praktičtější, vejde se tam toho víc, nákup pod kočár. Já mám i přehazovací rukojeť, to mi na začátku vůbec nedošlo, takže jsem ji rychle zahodila. Já si tak říkám, co tam balit oproti normálu? Dvě pleny akorát..
@Lucie04 já mám rolovaci batoh - využijes i později když se začne chodit bez kočárku, někde necháš kočár a jdeš treba s batohem přebalit atp. Mají k tomu automaticky háčky na kočár. Když je velký nákup, naplní se až po okraj, přezkou prepnes a das na zada a kočár se nepreklopi. https://www.yourstar.cz/…-sedy-melir/
Já mám přebalovací batoh, dá se na rukojeť nacvaknout a je hodně prostorný, běžné věci (plenky, ubrousky, prostě věci na mimco když se jde třeba k Dr ) to unese v pohodě a když do toho dám třeba nějaký těžší nákup, tak to prostě hodim na záda a je vyřešeno ![]()
Ja třeba nejsem zastánce těch velkých prebalovacich tašek … když už, vzala bych něco, co pak můžeš používat i normálně, třeba ten O-bag jak psala Veru. Na klasicky procházky jsem si třeba brala vždycky akorát nějakou menší crossbody kabelku na telefon /klíče apod. Tu tašku ke kočáru jsem měla jen na delší výlety, návštěvy, k dr (kde je to stejně neprakticky, protože u spousty doktoru nechavas stejně kočár někde v čekárně, pak mas v jedny ruce mimino, v druhy tašku …). Brzo jsem přešla na batuzek ![]()
A s druhým jsem snad ani tašku na kočár neměla, byla jsem zvykla na batoh (žádnou krosnu, normlane hezky elegantní batuzek ) a zůstala jsem u nej. Náhradní oblečení, krabičky se svacinou, křídy, míč, babovky, nákup a milion dalších věci jde stejně pod kočár ![]()
Ted už teda s kočárkem končím, ale batuzek mám pořad
![]()
Jinak ja bych si jela raději vybrat osobně, než vybírat na netu, pak naživo to stejně bude jiný … a uvidíš co ti bude bližší a vyhovovat víc no ![]()
Děkuji moc všem za rady a postřehy. Jsem myslela že taška na kočárek je takové „must have“ a když to tak čtu, tak ji reálně málo kdo využívá 😀
Raději kupuju na internetu, přijde mi že v obchodech už málo kdy pořídím, akorát tam ztratím čas.
Podívám se po nějaké menší, levnější tašce a případně dokoupím. ![]()
Díky všem
Měla jsem ke kočárku tašku, tu jsem schovala asi po měsíci a koupila si přebalovací batoh, ten je super
k_hand_tone2: mám tam pleny, podložky, peněženku atd., nákup dávám dolů pod kočár. Když jdu bez kočáru, batoh jen vycvaknu a hodím na záda 😌
@Lucie04 tady ses koukala ? já teda měla vždy nějakou střední velikost a vždy bohatě stačila, se třema dětma dokonce ![]()
navíc tyhle jsou vzhledné i jako normální kabelka ![]()