Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím.
Naše domácnost nemá žádné dom. mazlíčky, kteří by mohli blechy přitáhnout. Nejspíš se k nám dostali přes kočár, který parkuji u sklepů, kde se na zimu logicky „zazimují“ myši a ježci, kteří blechy přenášejí. Nejde o nějaké velké zamoření, ale našla jsem zatím dvě blechy, jednu jsem bohužel nechytila, druhou se mi skoro podařilo zabít, spíš omráčit… též utekla. Bojím se zamoření bytu, tak se ptám už teď.
Lze se zbavit blech nějakou netoxickou cestou? Mám doma šestiměsíční holčičku a ráda bych se jich zbavila nějakou netoxickou cestou, pokud by to šlo. Teta mi poradila Tea Tree Oil, že bychom blechám začali smrdět a že by se mohli vystěhovat.
Má s tímto někdo zkušenosti?
A jaký přesně Tea Tree Oil bych si měla pořídit, aby na malou nebyl moc koncentrovaný?
Poprosila bych opravdu jen o rady. Nejsem v tomhle žádná eko bio matka, která by odmítala a kritizovala ostatní, jen bych to chtěla zkusit „přírodní“ cestou.
Děkuji.
Nevymýšlej chujoviny a pokud máš blechy, tak je likviduj přípravkem k tomu určeným. Tea tree olej si pak můžeš dát leda jako odpuzovadlo do kočárku.
Já vím, že se tea tree doporučuje na odpuzovní vší. A taky mám vyzkoušeno, že na to vši zvesela kašlou. Blechy jsou větší průšvih, jejich vajíčka přežijí opravdu hodně. Takže pokud jsou to s jistotou blechy, vykašlala bych se na přírodní olejíčky a zaručené babské rady a hubila blechy. Tušíš, kde by měl být zdroj u vás doma? Píšeš o kočáru, takže polstry, fusak?
@Cenarius píše:
Nevymýšlej chujoviny a pokud máš blechy, tak je likviduj přípravkem k tomu určeným. Tea tree olej si pak můžeš dát leda jako odpuzovadlo do kočárku.
Dobře, děkuji.
@ugluk píše:
Já vím, že se tea tree doporučuje na odpuzovní vší. A taky mám vyzkoušeno, že na to vši zvesela kašlou. Blechy jsou větší průšvih, jejich vajíčka přežijí opravdu hodně. Takže pokud jsou to s jistotou blechy, vykašlala bych se na přírodní olejíčky a zaručené babské rady a hubila blechy. Tušíš, kde by měl být zdroj u vás doma? Píšeš o kočáru, takže polstry, fusak?
Dobře, děkuji za radu. A ano, s vysokou pravděpodobností to bude fusak, deka a plyšové hračky pro malou do kočárku.
@Annelyahh2305 píše:
A ano, s vysokou pravděpodobností to bude fusak, deka a plyšové hračky pro malou do kočárku.
Tak to hned dej někam na mráz. Buď ven či to zabal a dej do mrazáku. Bleší vajíčka nemají ráda mráz.
Jen pro tvé info, tea tree olej je toxický a jen tak postřikovat po domácnosti s malým dítětem, které vše strká do pusy, je hloupost. Ale pochybuju, že budeš mít blech víc, když nemáš zvíře. Ty, co si přitáhneš s kočárem, brzy zdechnou. bez hostitele nevydrží. Byt ti tyto blechy rozhodně nezamoří.
@Villanelle píše:
Jen pro tvé info, tea tree olej je toxický a jen tak postřikovat po domácnosti s malým dítětem, které vše strká do pusy, je hloupost. Ale pochybuju, že budeš mít blech víc, když nemáš zvíře. Ty, co si přitáhneš s kočárem, brzy zdechnou. bez hostitele nevydrží. Byt ti tyto blechy rozhodně nezamoří.
Myslíte, že i ten postřik ředěný vodou obsahující tea tree olej je toxický? No, obávám se že nezdechnou, ale že se půjdou zakousnout do nás. Vím, že po jednom přisátí a napití se krve už mohou klást vajíčka, tak mám strach.
@Annelyahh2305 píše:
Myslíte, že i ten postřik ředěný vodou obsahující tea tree olej je toxický? No, obávám se že nezdechnou, ale že se půjdou zakousnout do nás. Vím, že po jednom přisátí a napití se krve už mohou klást vajíčka, tak mám strach.
Ten olej bych fakt s malým miminem neriskovala. Než počítat, jaké koncentrace jsou ok, to radši se na to vykašlat. A teda nevím, bydlela jsem na více místech, vždy byla zvířata, docaskovala jsem kočky. Stavalo se třeba dvakrát do roka, že přijdou zablesene. a nikdy jsme nedelali nic jineho, než pripravkem odblesili zvíře. Domácnost a okolí jsme nikdy nijak neosetrovali a nikdy nikdo z nás neměl jediný štípanec. Dost proto pochybuju, že by se normální zvířecí blechy začaly krmit na vás.
Zalezi, co je to za blechy. Ty lidske jsou velmi vzacne. Zvireci kousnou a odejdou a pak nemaj co jist, protoze jim clovek nechutna. Vyper vsechno co muzes, idealne najednou, at to nikde nezustava lezet. Ten kocar bych teda promyslela, jestli nevzit biokillem nebo necim na blechy a pak dat vetrat ven, tam toho bude asi nejvic. Duraz bych dala na prani cehokoliv, co melo kontakt s kocarem vcetne detskeho obleceni a cehokoliv na cem to obleceni pak lezelo.