Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dnes jsme volali servisákovi, že je zamknutý a nejde otevřít, ten řekl, že máme sehnat zámečníka, toho jsme volali a přijel teď cca půl hodiny zpět ale ani jemu se to nepovedlo otevřít a odjel.
V dálkovém ovladači bývá schovaný mechanický klíč - právě pro případy jako je ten který popisuješ. Což tak přečíst si návod k autu?
Otevření kapoty je možné zespodu, po odstranění spodního krytu motorového prostoru a několika dalších dílů. Návod pro E60:
Dostat se k západce vyžaduje odstranění předního spodního krytu, obou dílů levého bočního vzduchového potrubí brzdy a plastové vstupní trubky, která vede ke vzduchovému filtru. To vše lze odstranit zespodu vozu …
http://www.beemerlab.org/…-bonnet.html
Příspěvek upraven 14.12.23 v 14:09
@Tala20 Návod už ani nemá, je to staré auto, knihy nám nedal už původní majitel.
Centrální zamykání nemá, odemykame jen klíčem.
Jestli jste volali zámečníka, tak to auto má normální zámek někde na řidičových dveřích. Je to tak? K tomu zámku musí existovat klíč. A tím klíčem to půjde otevřít. A baterie v autě by k tomu neměla být vůbec potřeba.
@Natalie T píše:
Mechanickým klíčem? Ten není nijak závislý na stavu baterie. Musí se s ním ale otočit až úplně na doraz ve směru odemykání. A klíč klade nejspíš větší odpor, než jsi zvyklá.
Příspěvek upraven 14.12.23 v 13:39
@Natalie T píše:
@Tala20 Návod už ani nemá, je to staré auto, knihy nám nedal už původní majitel.
Tak určitě mas klasicky klíč a tim to otevřít nezávisle na baterii. Klíč máme i k autu co nám vyjelo na podzim z automobilky. Je schovaný v krabičce elektrického ovladani ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový problém, nevím už kam s tím a co dělat. Včera nám nenastartovalo auto (BMW M5 e61), pravděpodobně baterie, protože jsme ho zkoušeli nabít. Trochu se nabil, nastartování ale nezvládl. Večer jsme tam šli za ním a odemykám klíčem, Central nefunguje delší dobu, nic, necvakl, nezablikal. Pak rozsvítil sám levou přední mlhovku, po dalších zkoušení otevření dveří ho zhasl a rozsvítil pravou potkávačku. Co jsem zjišťovala, je vadný alternátor nebo baterie. Zítra tedy v pátek k nám má přijet servisák, jenomže když nejdou otevřít ty dveře? Dnes jsme volali servisákovi, že je zamknutý a nejde otevřít, ten řekl, že máme sehnat zámečníka, toho jsme volali a přijel teď cca půl hodiny zpět ale ani jemu se to nepovedlo otevřít a odjel. Prý to máme zkusit přes baterii, máme se dostat pod auto, což bude hodně těžké, když má podvozek skoro až na zemi. Prý máme zkusit ho zespoda napojit na nabíječku. Prosím, nevíte někdo, jak ho otevřít? Rozbit okno vůbec.. skla byli drahé jako kráva. A ještě řešit okno..Nevim zda jsem zvolila dobrou kategorii.. přeji hezký den
Servisáka, co ti radí u baworáka napojit se na baterii odspodu, bych k autu raději fakt nepouštěl. Jelikož jako jedno z aut jsem měl podobné bmw, tak vím, že baterku je třeba hledat vzadu v kufru při pravé straně a že by se k ní šlo dostat spodem vážně velmi pochybuji, pokud nemáš v úmyslu párat plechy. A vzhledem k tomu, že píšeš o otevírání dveří a přitom jste předtím baterii nabíjeli (takže víte, kde je umístěná), tak mi to celé přijde jako trollení od někoho, kdo viděl BMW, jen když jelo kolem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový problém, nevím už kam s tím a co dělat. Včera nám nenastartovalo auto (BMW M5 e61), pravděpodobně baterie, protože jsme ho zkoušeli nabít. Trochu se nabil, nastartování ale nezvládl. Večer jsme tam šli za ním a odemykám klíčem, Central nefunguje delší dobu, nic, necvakl, nezablikal. Pak rozsvítil sám levou přední mlhovku, po dalších zkoušení otevření dveří ho zhasl a rozsvítil pravou potkávačku. Co jsem zjišťovala, je vadný alternátor nebo baterie. Zítra tedy v pátek k nám má přijet servisák, jenomže když nejdou otevřít ty dveře? Dnes jsme volali servisákovi, že je zamknutý a nejde otevřít, ten řekl, že máme sehnat zámečníka, toho jsme volali a přijel teď cca půl hodiny zpět ale ani jemu se to nepovedlo otevřít a odjel. Prý to máme zkusit přes baterii, máme se dostat pod auto, což bude hodně těžké, když má podvozek skoro až na zemi. Prý máme zkusit ho zespoda napojit na nabíječku. Prosím, nevíte někdo, jak ho otevřít? Rozbit okno vůbec.. skla byli drahé jako kráva. A ještě řešit okno..Nevim zda jsem zvolila dobrou kategorii.. přeji hezký den
Druha stejne stupidni diskuse v prubehu cca 2 tydnu ![]()
To jste to za celou tu dobu jeste nezvladli vyresit? ![]()
@rmot píše:
vím, že baterku je třeba hledat vzadu v kufru při pravé straně a že by se k ní šlo dostat spodem vážně velmi pochybuji, pokud nemáš v úmyslu párat plechy.
Baterie je vzadu, v prostoru pro panstvo. Nabíjecí kontakty jsou nejspíš vpředu pod kapotou, v prostoru pro služebnictvo a pro špinavé automechaniky.
@Kockazvysocan stalo se to až včera, troll to není, nevim kdo tu kdo psal podobného predtim, mám klíč normální, ne ten co si myslíte kde vytahnete z nej klíč, otevíráme ho normálně klíčem vždy ale od té doby, co je baterie vybitá a my ho zamkli, tak prostě nereaguje, to že je baterie vzadu víme, de bilo vé nejsme, nabíjeli jsme ho když byla baterie v autě, ne doma, aby jsme zkusili nastartovat a že by jsme pak jeli jo projet aby se dobil, ale zmámý pospíchal a tak jsme ho nabijeli něco málo přes půl hodiny pak kdyz jsme nenastartovali, zamkli jsme a šli za servisakem, ten řekl, ze přijede v pátek (zítra) a tak jsme s tím počítali, večer včera jsme tam šli že zkusíme baterii zkontrolovat, jenomže už nám nešlo odemknout, klíč normálně v zámku tak jako jsme ho otevirali vždy, nic, ani necvakl zámek, po několika pokusech se mu sami rozsvitili světla (po miliontý opakuju, že to auto centrál nemá!!) zkoušeli jsme to tak 15 minut furt točit klíčem otevírat dveře, kufr, sklo na kufru a nic nešlo. Je prostě zamčený. Servisak říkal, že některý auta to tak dělají, že jakmile je spatny alternátor a vybitá baterie, že se neotevřou i dveře. Protože je tam vše přes elektriku. Tak prosím se chovejte slušně, nejsme degešaci, aby jsme takové věci nevěděli. Snažil se tam dostat ten zámečník a po několika pokusech to vzdal.
Prý je to zablokovaný, kvůli té baterii. Nevím, zítra mi semka jede známý, co se vyzná v BMW, tak snad se nám to nějak povede. Děkuji těm normálním co se snaží poradit ![]()
@Tala20 píše:
Baterie je vzadu, v prostoru pro panstvo. Nabíjecí kontakty jsou nejspíš vpředu pod kapotou, v prostoru pro služebnictvo a pro špinavé automechaniky.
Co myslíš pod pojmem nabíjecí kontakty? Pokud jsem potřeboval dobít baterku, tak jsem dobíječku samozřejmě připojil na baterku, stejně jako v jakémkoliv jiném autě. Jen jsem nelezl pod kapotu, ale otevřel kufr ![]()
@Natalie T píše:
@Kockazvysocan stalo se to až včera, troll to není, nevim kdo tu kdo psal podobného predtim, mám klíč normální, ne ten co si myslíte kde vytahnete z nej klíč, otevíráme ho normálně klíčem vždy ale od té doby, co je baterie vybitá a my ho zamkli, tak prostě nereaguje, to že je baterie vzadu víme, de bilo vé nejsme, nabíjeli jsme ho když byla baterie v autě, ne doma, aby jsme zkusili nastartovat a že by jsme pak jeli jo projet aby se dobil, ale zmámý pospíchal a tak jsme ho nabijeli něco málo přes půl hodiny pak kdyz jsme nenastartovali, zamkli jsme a šli za servisakem, ten řekl, ze přijede v pátek (zítra) a tak jsme s tím počítali, večer včera jsme tam šli že zkusíme baterii zkontrolovat, jenomže už nám nešlo odemknout, klíč normálně v zámku tak jako jsme ho otevirali vždy, nic, ani necvakl zámek, po několika pokusech se mu sami rozsvitili světla (po miliontý opakuju, že to auto centrál nemá!!) zkoušeli jsme to tak 15 minut furt točit klíčem otevírat dveře, kufr, sklo na kufru a nic nešlo. Je prostě zamčený. Servisak říkal, že některý auta to tak dělají, že jakmile je spatny alternátor a vybitá baterie, že se neotevřou i dveře. Protože je tam vše přes elektriku. Tak prosím se chovejte slušně, nejsme degešaci, aby jsme takové věci nevěděli. Snažil se tam dostat ten zámečník a po několika pokusech to vzdal.Prý je to zablokovaný, kvůli té baterii. Nevím, zítra mi semka jede známý, co se vyzná v BMW, tak snad se nám to nějak povede. Děkuji těm normálním co se snaží poradit
Napřed v tom autě centrál nefunguje a teď už ho dokonce ani nemá - nechceš si před dalším založením diskuse alespoň napsat osnovu příběhu?
Zámek v kufru je samozřejmě i mechanický, protože výrobci fakt nejsou debilové, aby jediný přístup k baterce podmínili nabitou baterií. Zrovna u bmw je hodně věcí domyšleno víc, než u jiných značek. Vím to z vlastní zkušenosti. Také se mi u bmw povedlo vybít baterku tak, že dálkové ovládání bylo mimo provoz. Tak vsuneš klíček do zámku u kufru, otočíš a prostě si kufr otevřeš. Pokud to tedy není nějaký třikrát kradený vrak s vykuchanými zámky, ale o tom nic nepíšeš.
@Kockazvysocan píše:
Druha stejne stupidni diskuse v prubehu cca 2 tydnu
To jste to za celou tu dobu jeste nezvladli vyresit?
Klasika na e-miminu - anonymové a nováčci zakládají nové a nové diskuse, zatímco stálí uživatelé jen velmi málo. Kde by bylo e-mimino s návštěvností, kdyby neustále zrovna náhodou nechodilo kolem stádo lidí, co na řešení problémů kolem aut, bytů, montážní pěny, elektroinstalací… a nedělalo místo na odborných fórech registraci na e-miminu, aby se zeptali, jaké kondenzátory dát k 555 čipu, aby získali frekvenci 1kHz ![]()
Dobrý den, mám takový problém, nevím už kam s tím a co dělat. Včera nám nenastartovalo auto (BMW M5 e61), pravděpodobně baterie, protože jsme ho zkoušeli nabít. Trochu se nabil, nastartování ale nezvládl. Večer jsme tam šli za ním a odemykám klíčem, Central nefunguje delší dobu, nic, necvakl, nezablikal. Pak rozsvítil sám levou přední mlhovku, po dalších zkoušení otevření dveří ho zhasl a rozsvítil pravou potkávačku. Co jsem zjišťovala, je vadný alternátor nebo baterie. Zítra tedy v pátek k nám má přijet servisák, jenomže když nejdou otevřít ty dveře? Dnes jsme volali servisákovi, že je zamknutý a nejde otevřít, ten řekl, že máme sehnat zámečníka, toho jsme volali a přijel teď cca půl hodiny zpět ale ani jemu se to nepovedlo otevřít a odjel. Prý to máme zkusit přes baterii, máme se dostat pod auto, což bude hodně těžké, když má podvozek skoro až na zemi. Prý máme zkusit ho zespoda napojit na nabíječku. Prosím, nevíte někdo, jak ho otevřít? Rozbit okno vůbec.. skla byli drahé jako kráva. A ještě řešit okno..
Nevim zda jsem zvolila dobrou kategorii.. přeji hezký den