Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak tu brzy máme Vánoce. Chtěla jsem zeptat jaký ozdoby dáváte na stromeček? Pokud dáváte baňky, tak plastové nebo skleněné? Dáváte i perníčky a řetězy? Do jakých barev ladíte stromeček?
My zdobíme skleněnými baňkami (červeno-stříbrné). Dáváme i perníčky, světýlka a řeťaz.
Klidně hoďte foto.
@Qen stromek zdobí děcka, takže každý rok jsou na něm i třeba legodinosauri atd. Barvy nepreferujeme, banky mám skleněné a část i plastovou. Světýlka retro lucerny
jinak dáváme figurky z kolekce, ale ty mizí velmi rychle ![]()
@Qen my mame barevne do staroruzove, kremove, slonova kost, mokka. Svetelny retez i takovy ten strapaty. Moc me to nebavi, vzdycky minimalne jeden z retezu vyjde jinak, nez potrebuju
.
Letos budu aspon pro jednou osvobozena, budu po operaci, tak jsem zvedava, jak to zvladne vecny kritik s dcerou… ![]()
Všehochuť. Slaměné ozdoby, plastové, sklenění ptáčci, zvonky, vyrobené ozdoby dětmi ve škole atd. Pak to dorazíme barevnými řetězy.
K tomu máme retro světýlka koule.
Jinak mame plastove. Ja bych rada ty sklenene, snad casem, taky nejsou nejlevnejsi a strom mivame pomerne velkej..
Baňky plastové, máme malý dítě. Řetěz nedáváme, zakryje to krásu stromečku…
Mám ráda jednodušší styl.
@martina.se
Taky jsem letos objednala lucerničky, tak jsem zvědavá
My dáváme nerozbitné baňky. Máme doma moc mazlíčků. Takže skleněné nejdou. Přírodní - perníky, slaměné. To se nám nelíbí a ani domů nehodí. My to zdobíme do moderna, aby nám to doma ladilo a bylo to pocitově hezké. Barvy dáváme bílé, stříbrné. To je základ. Takové jemné, čisté. A někdy přidáme úplně světle růžové nebo máme pastelové zelené. Většinou vyberu něco v Pepcu. Řetězy máme všude to studené světlo. Tak i na stromku bude zase. Pokukuji po kávové barvě baněk. Ale to musím vyměnit i doplňky na jídelním i konferenčním stole, ať to ladí, když máme kuchyň a obývák spolu. Vadilo by mi, že se to bude tlouct. Teď máme na bílém stole červený běhoun uprostřed. Ale červené banky na strom nechceme. To je moc výrazné.
Uplne stejne jako moji rodice, kdyz jsme byla mala. Vanoce jsou pro me o tradicich.
Takze ozdoby sklenene, cervena, zelena, zlata, svetylka mam klasicka retro lucernicky, ktery se zacali znovu vyrabet a retezy stribrny, ale taky strary takovy jemny a ne ty moderni hruzy, co jsou dneska v obchodech.
A ty třásňové řetězy nedáváme. Můj muž to tam x let zpět cpal. Pak jsem ho jednou přesvědčila, ať to zkusíme jednou bez, že to nebude tolik tlouct do očí. Že stromek není roztleskávačka. A chytlo se to, zjistil, že to nemusí mít přeplácané a přesto bude hezky nastrojený stromek. Od té doby žádné třásňové řetězy a ani ty nitky třásně.
První společný Vánoce jsme nakoupili lowcost plastový ozdoby, laděno do červena. Od té doby ale každý rok kupujeme jednu-dvě sady skleněných ručně malovaných, letos už plastové snad ani nebudeme muset vytahovat. Prvně ale ozdobíme jen slaměnými, perníčky a ovocem a uvidíme, jak se k tomu bude chovat náš patnáctiměsíční potomek
když to půjde dobře, dodáme na Štědrý den i skleněné kouličky ![]()
@Jana525 taky používáme ty starý řetězy. Ty nový vypadají jak štětky na WC ![]()
@EmmaFrost
Věřím že to půjde dobře. Mímu synovcovi byl loni rok a ani jednu nám nerozbyl.
Příspěvek upraven 08.12.23 v 09:51
Máme 2 „sety“ ozdob a zdobíme buď do červeno-bíla nebo máme kombinaci hnědé, měděné a smetanové. Máme mix plastových a skleněných ozdob. Někdy dáme i sušená jablíčka nebo pomeranče. Řetěz jen světýlkový, ty chlupaté se mi nelíbí.