Technický líh na náušnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2862
18.1.12 09:06

technický líh na náušnice?

Ahojky, chci se zeptat, zda se mohou do tchnického líhu dát náušničky před nasazením k dr.? Nebo je to úplně jiný typ líhu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
18.1.12 09:09

hmm to bych nedělala névím složení,ale už to slovo technický se mi nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.1.12 09:17

Nedávala bych. My je měli ve slivovici a bylo to bez problémů, tak doporučuji taky nějaký druh alkoholu :mrgreen:
A doktorka ještě čichala, jak to hezky voní a že má slivovici ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
18.1.12 09:20

Taky bych volila něco jiného, nejlépe líh z lékarny (kupovali jsme kvůli čistění pupíčku). Ale lze to i jinak, my jsme naušnice dávali na 24h do slivovice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
18.1.12 09:21

A nezbyl ti doma líh na čištění pupíku? Já dávala náušničky do něj. A svoje dávám zásadně do alkoholu - předposledně byla doma načatá vodky, posledně slivovice :lol: (zbytky z oslav, u nás doma se alko nepije)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
18.1.12 09:22

Technický nepoužívej. Buď si kup v lékárně čistý líh nebo slivovici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.1.12 09:28

Tady máš bezpečnostní list technického lihu, zaujala mě tvá otázka, taky mě to totiž „kdysi“ napadlo, tak jsem hledala. Je tam mimo jiné uvedeno, že při kontaktu s pokožkou mohou vznikat drobné trhlinky - vstupní brána pro možnou infekci.
Já měla ještě zbytek lihu na čištění pupíku po narození, tak jsem náušnice „vykoupala“ v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.1.12 09:35

Ježiši, ještě, že jsem se zeptala 8o No my dávali na pupík cosik v hnědé skleněné lahvičce s červenou etiketou a je tam psáno akorát ethanolum 60%, to je ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
18.1.12 09:47

do lihu který se dával na pupíček, já dávala taky, ale byly jsme nastřelit a pak ty co jsem vyměňovala, tak jsem dávala do lihu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
18.1.12 09:48
bedruna7 píše:
Ježiši, ještě, že jsem se zeptala 8o No my dávali na pupík cosik v hnědé skleněné lahvičce s červenou etiketou a je tam psáno akorát ethanolum 60%, to je ono?

jj to je ono :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.1.12 09:51
bedruna7 píše:
Ježiši, ještě, že jsem se zeptala 8o No my dávali na pupík cosik v hnědé skleněné lahvičce s červenou etiketou a je tam psáno akorát ethanolum 60%, to je ono?

Jo, to bude ono :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.1.12 09:53

Kéž by sem zabloudil nějakej chemik. Technickej líh odmašťuje = vysušuje, líh z lékárny taky :nevim: Líh z lékárny by měl být 60%.
Zajímal by mě rozdíl mezi technickým lihem a tím z lékárny :think: Jdu hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.1.12 09:58

No to mě taky Ywett, ten technický bude asi na čištění atd ne? Tak já to tam teda dám do toho z pupíku, my jdem píchat právě, nechci nastřelení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
18.1.12 10:02

technický líh je s příměsí ještě něčeho, aby se nedal konzumovat, aby ho nechlastali bezďáci a feťáci,to je právě ta denaturace lihu
ten z lékárny bude mít té příměsi buď nula nebo o hodně míň než technický žádný jiný rozdíl v nich není

s náušnicema (teda spíš s ušima) mám problém i já ve svém věku a bežně si zlaté náušnice desinfikuju v jakémkoliv vysokoprocentním destilátu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
18.2.17 15:13

Oživuji diskuzi - ten líh 60% z lékárny ( na pupíky miminek) - můžu ho použít na výrobu tinktury (zalít s ním bylinky) a poté užívat vnitřně? Na lahvičce se píše neužívat vnitřně, ale zas technický asi nebude, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí