Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych napsat svou zkušenost z Mamatestem. Jeden týden mi ukazoval negativní, ale za pár dní jsem ho zkoušela znova a byl pozitivní. Ale jestli byl vadný nebo možná bylo málo HCG hormonu, nevím.
To je onemocnění vaječníku.. zpusobuje to že když se ti vytvoří každý měsíc vajíčko tak místo toho aby se ti uvolnilo a mohlo byt oplodněno tak místo toho se ti z něho udělá cysta na vaječníku. Pak se dá velmi těžko otěhotnět přirozenou cestou bez pomoci léku nebo umělého oplodnění. Záleží i v jakém je to stádiu. A s tím jsou spojené i další problémy. Například jako u mě že přirozenou cestou nemám ani menstruaci.
nevím jak to jinak laicky vysvětlit tak snad jsem to napsala aspon trochu srozumitelně.
jinak omlouvám se za chyby ale píšu z mobilu. ![]()
@Sparkle
Tyjoo, to snad ne
![]()
A ne, myslím že jsi to vysvětlila dobře, děkuju..
Ahoj holky tak jsem byla u toho doktora a jak jsem slibila tady mate podrobnosti.: na UZ mi v deloze nasel 3cm velkou cystu, ktera se mi udelala behem 14 dnu, plod tam zadny nevidel, krev negativni. a co dal? mam uz 22den zpozdeni MS, cysta mi praskla a odtekla pred tremi dny.ale MS stale nikde. vcera rano jsem si jen tak udelala test a vysla mi slaba // carka. pripadam si jako alenka v risi divu.je mozny ze by embryjko bylo primo v te cyste a ta cysta brzdila tehu. hormon? relatyvne by to vychazelo na 5tyden tehotenstvi kdy ma plod 1,5cm a cysta mela 3cm.tak ja uz fakt nevim uz si pripadam jako silenec-prodat tohle do holiwodu tak na tom i vydelam ![]()
@katkabano ahoj, tak to je blbe, na UZ by musel v pripade tehu videt vysokou delozni sliznici a v krvi by bylo urcite hcg, dutinka zarodku by byla videt cca v 5.tydnu po zacatku ms. Navic, kdyz neni hcg, plod se nevyviji. A ta slaba carka ti vysla v predepsanem case dle testu? To je divne. A kdy jdes zase na kontrolu, nebo jak to bude resit?
@Dunlin rekl mi ze cysta odejde s prvni max. druhou MS.ale cysta odesla a MS nebyla. sliznice prave vysoka byla rikal ze sam nevi co si o tom ma myslet
tak bych to asi videla tak ze jeste tyden pockam na MS a pokud nedorazi tak zkusim TT?
![]()
@katkabano a podezreni na mimodelozni tim padem taky nema, kdyz neni hcg. Taky bych asi pockala, stejne ti nic jineho nezbyde. Ja bych to ale nevydrzela a testovala kazdy den, jsem v tomhle hrozna. Vsechno ukazuje na nepravidelny cyklys, az na tu sliznici a ducha na tehu testu. Urcite mi dej vedet, co a jak dal, myslim na tebe.
@Dunlin ahooj.tak Ms nikde a dnes krasna // carka na testu.tak jak? jsem nebo ne? podle doktora ne. podle testu jo a kamoska co chodi k tomu samymu mi rekla ze uz 2× ji rekl ze podle krev. testu tehotna neni a byla ve 3 mesici. ![]()
@katkabano tak uvidis. Asi bych byt tebou zasla na hcg jako samoplatce. Tam by se to meli ukazat, protoze prosperujici tehu ho ma tvorit. Ja byla tehu, ale neprosperujici a hcg bylo nizke a nerostlo. Tak a ty to jinak vidis jak? Pujdes zase na kontrolu, nebo navstivis jineho doktora nebo nemocnici?
@Dunlin pockam jeste tento tyden a pak si zajdu k doktorce v nemocnici. zajimal by me i nazor nejakeho jineho doktora.je to fakt zajimavy. pokud tam mimi je tak muselo byt bud dobre schovane za tou cystou nebo v ni.ale porad nechapu to hcg. porad nic nic a ted po par dnech co odtekla cysta najednou krasny//.a tchyne kdyz byla tehotna tak ji doktori rekli ze ma miomy nebo co a uz ji chystaly na operaci kdyz ji udelaly jeste posl.uz.tak zjistily ze tam ma plod a je uz v 5 mesici. ![]()
@katkabano aha, taky bych si zasla jinam. Drzim pesticky, at to dobre dopadne. I me by zajimalo, jak to je, jsi takovy zajimavy pripad:)
@katkabano no jako já bych určitě zkusila názor jiného doktora..
protože mi to příjde zvláštní.. určitě ale držím palečky a dej vědět ![]()