Těhotenský splín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
16.1.06 16:24

Holky,
treba si to ted odbydete a potom bude uz jenom dobre.
Ja totiz byla v tehu nejstastnejsi pod sluncem, nemohla jsem se dockat miminka, tesila jsem se jak blazen a odpocitavala dny …
A kdyz se malej narodil, nevim, co se to se mnou stalo. Mela jsem hrozny depky, nelibilo se mi doma, mimi porad brecelo, nevyspala jsem se, manzel furt pryc (no pryc - v praci, jenze cely dny, samozrejme …) no ja na to opravdu nevzpominam rada. Vlastne me to nikdy pak moc nepreslo, bojovala jsem s tim rok opravdu hodne, pak se to zlepsilo, ale ja se stejne po 2 letech vratila do prace a tim se to vsechno srovnalo.
Ja proste nedokazu si"uzivat" na ty matersky … mne to prijde hrozny … ale to uz je jine tema.

Tak vidite, treba si ted vsechny chmury vyberete, moc bych Vam to prala !!

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
2857
16.1.06 17:24

ahoj

tak já si vyžrala oboje -
těhu splín tak kolem toho 12-21 tt - to víte manžel už mě tak nemiluje a už nikdy milovat nebude, protože na prvním místě bude to dítě - prostě jsem na ně žárlila:o) Když na mé záludné otázky odpověděl ne dle mých představ - tak jen potvrdil to, že jsem si ho neměla brát a že nevím jak to s ním vydržím… a co chudák to dítě - bez otce.

Pak to tak nějak přešlo, M se hejbal, nebyl čas a pak už odpočítávání kdy se konečně narodí… a pak to přišlo - manža mi byl velikou oporou … a já jsem si myslela že mít dítě byl ten největší omyl… tak krásně jsme si mohli s manžou žít...... taky to trvalo nějaký ten pátek

No a ted plánujeme další:o) takže mě to čeká možná znovu - zku… hormony:o(
a taky jsme ty nejšťastnější rodiče toho nejkrásnějšího dítěte pod sluncem:o)))
takže mě to čeká možná znovu - zku… hormony:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
17.1.06 09:31

Holky, moc moc moc vám všem děkuju za vaše zkušenosti, fakt mi to pomohlo.
Začínala jsem se bát, jestli nejsem „narušená“, že to přeci není možné, aby hormony dokázaly tohle…!!!!
Včera jsme si o tom s manželem popovídali a bylo to moc příjemné, po delší době „normální“ večer. Moc děkuju!!!!!!
A držím nám všem palce, aby se hormony uklidnily a my si mohly užívat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
17.1.06 10:07

DANIELAT:
Krásné ráníčko. :D Gratuluji k fanfárovému večeru :wink:
Držím palečky a věřím, že když už jste tak krásně „prolomili ledy“, bude už převážně sluníčkově :D
P.S. A jestli můžu ještě jedno porazeníčko (stejně mi radily a radí mé emiminovské báječné kamarádky - mimochodem díky nim se mi věřím podařilo zachránit manželství!!! :twisted: ) - to veselé, láskyplné, hravé, mazlivé si schovávej pro manžílka, aby těch večerů bylo víc a víc (protože, co si budeme povídat - oni ty hormóny se ještě proletí :? :lol: ) a to bolestivé, pochybovačné, plačtivé přenech na nás emiminky - věřím, že tady VŽDYCKY najdeš pochopeníčko a velikou úlevu i optimismus.
papa a krásný den a HODNĚ ŠTĚSTÍČKA :P :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.1.06 00:08

Takže jak tak na to koukám, nejhorší to bude na začátku, veprostřed a na konci a po porodu tuplem… :-D

Že jsem těhotná poznal manžel dřív než já, protože jsem byla tak zaměstnaná výkřiky, jak nenávidím lidi, že si chci konečně dočíst tu knížku, že mě nikdo nemá rád, a odříkáváním všech zchůzek a aktivit, jen abych mohla zůstat doma zalezlá pod peřinou a na nikoho nekoukat, že mi to ani nedošlo :-)) Tak včas na:,–(il opatrnický mód „po doteku vybuchuje a mě to vůbec nevadí“ a nutno říci, že jeho diplomatické schopnosti jsou nemalé ;-) Naštěstí tenhle druh depky přešel rychle.
Pak jsem čtyři měsíce prakticky proležela a i když jsem byla psychicky někým jiným, depky se naštěstí nekonaly, jen takový flegmatismus.

Zato posledních čtrnáct dní… klepnu vajíčko do omelety a obrečím to nebohé kuřátko, co se z něj už nevyklube. (Ne že by mi to bránilo o deset minut později v naprosté spokojenosti omeletu sprásknout ;-)) Houpačka je mírné přirovnání. Nebrečela jsem nikdy u žádného filmu a teď slzím i nad chemickými tabulkami. Za pět minut se tlemím jak puberťák nad tím, v jak pěkném tvaru se uspořádaly listy na pokojové kytce. Já už chci aby to přešlo, uááá :-)) Matýsek začne kopat, i začnu se hihňat, jak je úžasný čekat mimínko, kope o chvíli později a obrečím, jak hrozné matce se to má narodit.
Mám obavy o čemkoli rozhodovat, protože si připadám nesvéprávně ;-)
Má drahá lepší polovička (zasloužil by pozlatit, ten má chudák trpělivost! :-)) vždycky opatrně zasonduje, co se právě děje a podle toho se bystře zařídí (nejčastější první pomoc se ostatně skládá z „nakrmit, naklepat polštář, najít v knihovně něco dlouho nečtenýho a podrbat za ušima“ ;-)). Ještě se tváří spokojeně, důvody mu připadají dostatečný, tak to bere jako bojový úkol ;-)
Království za cokoli, co by ty výkyvy trochu uklidnilo!
Aromaterapie, bylinky, masáže, zabrat se do ručních prací nebo tak… vsjo márno. Jediné, při čem vydržím delší dobu v klidu, je vymalovávání mandal pastelkami. Pravda, občas obrečím, když se mi nějaká zlomí a tu a tam propadnu depresi, že ta barevná kombinace nevyšla tak pěkně, jak jsem doufala… ale v zá:,–(ě to jde.
Těhotenství zdar! :-D

Rasika a Jáša, 25tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.1.06 00:21

Ahoj holky,
nemůžu spát, tak pročítám témata. Tohle mě fakt zaujalo, úplně se totiž v tobě, Rasiko, vidím. Jen toho manžu asi nemám tak sousítícího, radši vždycky odejde, než aby mě musel poslouchat, jak truchlím… Poslední dobou obrečím i televizní noviny. Mylím, že zrovna mě to nepustí ještě tak 5 let, chudák dítě. Včera jsem ořvala náš ještě stojící vánoční stromeček, večer jsem si ho rozsvítila, lidi co nám chodili pod oknama si museli klepat na čelo. :lol: A tak pravím: slzám zdar a miminkům zvlášť!!! :lol: :lol: :lol: Mě se vždycky tak nějak uleví a je mi strašně fajn, když si popláču, vám ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.1.06 12:13

Barbánek: nech manžu počíst tuhle diskusi, třeba bude ještě rád, že to není horší :-D
Dostala jsem novou knížku o přípravě k porodu a tak, ale přečtu vždycky tak jednu stránku a už mi to přijde hrozně dojemný (a to i pasáže o klystýrech a podobně ;-)), že mi zřejmě vydrží ještě hodně dlouho… snad jí stihnu dočíst aspoň do toho porodu… :-))
A na noviny nekoukej, to je k pláči i pro netěhotnýho člověka :-D
Fakt ale je, že pravá depka není žádná sranda. Teď je mi zřejmý, i když mě něco rozlítostní, je tam takový spodní „spokojený“ proud, že vím, že je všechno v pořádku a zabrečet si taky a že se na mimíska hrozně těším. Ale když je to delší smutek opravdu do hloubi duše, neměla by žádná těhulka to podceňovat, ale šupajdit s tím k doktorovi stejně rychle, jako když má nějaké fyzické potíže.

Dneska mám zase jednou vysmáto ;-) Ale kdybych měla brečet za peníze, jde to snadno a rychle. Jéé, to musím popsat, co se mi tuhle přihodilo…
Chodím na těhotenskou jógu a na konci vždycky meditujeme. Nikdy mi to moc nešlo, ale buď tím prostředím, nebo šikovnou paní, nebo těhotenstvím jako takovým, tady se prostě dostávám snadno do „kamsi“.
(Pravda, taky se mi stalo, že po pokynu „propojte se s miminkem“ jsem si najednou vyslechla poměrně odbornou astronomickou přednášku o Saturnových měsících. Usoudili jsme, že Jáša bude astronom. Ne příliš výdělečné, ale z hlediska rodičovských ambicí uspokojující :-D :-D)
A teď naposledy jsem zjistila, že stojím v porodním sále a koukám na nějakou maminu, jak leží ve vaně a drží na ruce úplně čerstvě narozený mimčo. I napomenula jsem se, docela přísně, že už bych si měla konečně uvědomit, že nejsem již nezúčastněný pozorovatel, ale že se mě to pořádně týká! A najednou buch ho, byla jsem v té vaně a držela prcka. Byl hrozně mrňavej, strašně krásně ošklivej, šklebil se na všechny strany… :-) Cítila jsem tak dokonale jeho teplo, kůži, všechno, teď to mám, jako bych si tu chvíli pamatovala z vlastního zážitku. Do vody jsem se sice rodit nechystala, ale kdo ví, jak do dopadne? Jestli takhle, tak to bude fajn :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4317
18.2.14 19:59

Ahoj holky, chtěla bych oživit toto téma.. cítí se někdo podobně? Mě pročítání pomáhá, ale je to už poměrně stará diskuze tak bych chtěla pokecat s někým, kdo se s tímto taky teď potýká :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí