Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počkej na vynechanou MS. To je první spolehlivý příznak a důvod udělat test. Všechno ostatní může, ale nemusí souviset.
10 dní po styku a ty se nás ptáš? Si děláš srandu, ne? Počkej na zpoždění. ![]()
@EvieK přesně jsem věděla, že se najde někdo takovýhle, jsme po 3 potratech po 2 relativně brzy, nezlobte se na mě, ale stačí to opravdu napsat jinak, nemusí být lidi hned zlý. To už to radši nekomentujte vůbec ![]()
To není o tom, že je někdo zlý, ale je fakt smutný, že ženy neví, jak jim funguje tělo, kdy si mají dělat test atd.,vždyť je to tu pořád dokola, dnes a denně ten a ten samý dotaz, nemůže být jiná odpověď, máte to napsané i v návodu jak dělat těhotenstký test, jiný zázrak tu opravdu nevymyslíme
@evulinda79 píšou,že jsou i testy, které ukážou 5 dni po oplodnění, tak člověk už neví, proste v sobě mám zakódované, aby zase něco nebylo špatně 🙈.. jinak jak mi funguje tělo docela dobře vím 🙂 jen má člověk strach
Pokud by byla bolest prsů těhotenský příznak, test už byl byl pozitivní. Ženy na svém těle můžou začít cítit těhotenské příznaky po tom, co v těle stoupne hormon HCG. Jestli je tedy test negativní, hormon HCG v krvi není a proto nemůže být bolest prsů spojována s počátkem těhotenství. Muže se jednat znát toho, že brzy přijde mě menstruace. Jestli bolestí prsů před menstruací netrpíš, s největší pravděpodobností půjde o sugesci. Jak se psalo výše, je to tu pořad dokola
První chvíle, kdy dělat test je po vynechání menstruace. Na testy 5 dni po styku nevěřím. Vždyť za tu dobu oplodněné vajíčko sotva doputuje tam, kam má. Uklidni se, takhle nikdy neotěhotníš. Přestaň být hysterická, jestli nechceš Na miminko čekat dalších par let.
@Klaraslunicko píše:Nejsem zlà. Já mám taky za sebou hodně a 9 let snahy, ale rozhodně jsem nelovila duchy a nedělala si test pár dní po pohlavním styku i kdyby byly sebelepší testy.
@EvieK přesně jsem věděla, že se najde někdo takovýhle, jsme po 3 potratech po 2 relativně brzy, nezlobte se na mě, ale stačí to opravdu napsat jinak, nemusí být lidi hned zlý. To už to radši nekomentujte vůbec
@Klaraslunicko píše:
@evulinda79 píšou,že jsou i testy, které ukážou 5 dni po oplodnění, tak člověk už neví, proste v sobě mám zakódované, aby zase něco nebylo špatně 🙈.. jinak jak mi funguje tělo docela dobře vím 🙂 jen má člověk strach
Asi tak nějak. ![]()
@EvieK jasný,mě šlo jen o to, že mě prsa před m/s nikdy nebolí a teď hodně a test nic, nic jinyho 🌸 🌸diky
@Klaraslunicko píše:
@EvieK přesně jsem věděla, že se najde někdo takovýhle, jsme po 3 potratech po 2 relativně brzy, nezlobte se na mě, ale stačí to opravdu napsat jinak, nemusí být lidi hned zlý. To už to radši nekomentujte vůbec
Není zlá. Jen jí stejně jako mě nejde do hlavy, že všechny moc dobře víme, že prvním důvodem domnívat se, že jsem těhotná je vynechaná perioda. A stejně se tu budou tři ženské denně ptát, jestli by třeba už den po domnělé ovulaci nemohl test ukázat, jestli jsou těhotné nebo ne…
Vy si spíš odpovězte na to, proč potřebujete teď hned vědět, zda jste těhotná. Abyste mohla pak fňukat na záchodě, kdyby se perioda nakonec přece jen dostavila? Já bych dokonce netestovala ani pár dní po vynechání periody. Zkusila bych to až okolo termínu, kdy by mělo smysl jít na gyndu, zda není něco vidět… Jsem taky po potratu - a právě proto mi přijde úplně na hlavu lovit těhotenství tak brzy. Pokud by se to mělo zase nepovést, nebylo by vám líp, kdybyste to vůbec nevěděla? Brzkým zjištěním potenciální dítě nezachráníte, jen vás to bude bolet…
Ahojky holky, prosimvas, doufám, že tahle otázka nebude nikomu vadit 🙈. S manželem jsme se zacli po 2 potratech snažit po půl roce i další mimi, styk jsme měli kolem 18.9,ovulace tudíž někdy 19-20.9,dnes mě docela dost bolí prsa, ale test furt negativní, je to říkáš brzy na test? Já si to už moc nepamatuji, myslela jsem, ze když bolí takhle prsa, ze už by to mohlo jít vidět