Těhotenský test bez menstruace

74
14.11.24 12:51

Těhotenský test bez menstruace

Ahojky holky, kdy prosím dělat těhotenský test když není menstruace?

Jsem po porodu sekcí 5 měsíců.
Nevím kdy mám ovulaci, hlen jsem ovulační nevypozorovala.
Miminko kojim hodně, ve dne v noci.

Kdy tedy v případě sexu dělat test, když se nemám čeho držet? Můžu za 2/3 týdny třeba od styku? Může být již něco vidět? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
14.11.24 12:56

Teoreticky, kdyby ses trefila do ovulace a všechno proběhlo v nejrychlejším možném scénáři (myslim oplodnění a hnízdění) mohla bys ducha na testu zachytit cca 10 dni po styku, ale jinak bych to videla, ze pokud ten 3 tyden od sexu bude test negativní, tak těhotná nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
14.11.24 13:20

Tak bych v tomhle případě testovala tak za 14 nejdřív….
Nějaká forma antikoncepce asi nebyla, že?
Jen na to kojení bych nespoléhala, antikoncepce to není a spousta žen, by mohla vyprávět :D

• Citovat
  • Upravit
35674
14.11.24 13:27

5 měsíců po sekci se snažíte o dítě? Vám nic neřekli o tom, že by se mělo počkat alespoň rok, jinak je to celkem riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
14.11.24 13:34

Ptáš se proto že byl nechráněný sex a teď se bojíš abys nebyla znovu těhotná, nebo protože znovu otěhotnět chceš?
Jsi 5 měsíců po sekci, v každém případě by bylo dobré se teď ještě chránit, ať máš cyklus a nebo ne. Před případným dalším otěhotněním chceš mít jistotu že se jizva na děloze dobře zahojila a nejlépe to i zkonzultovat se svým gynekologem.

Pokud ti po porodu ještě nenaskočil cyklus, museli byste se trefit do první ovulace, ještě před první MS po porodu. Pokud MS máš, ale nepravidelnou, pak bude nepravidelná i ovulace a bylo by asi fakt dost těžké to nějak uhlídat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.11.24 13:38

@TeeeT ahojky děkuju. 3 týden od sexu? Sex byl 25.10. a test je negativní dva dny po sobě. Ale mám menstruační bolesti ale to jsem v tuhle dobu měla i minulý měsíc. Prý to může trvat, než se to po porodu rozběhne.
Já právě si udělala rezervu, a to tak že sex byl 25.10. a vím že už 5dni přes může být před ovulaci plodných, resp. Spermie by mohly počkat na ovulaci do 30.10. tím pádem by to bylo dnes 15dpo, a to už aspoň duch by vidět šel že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.11.24 13:39

Pro upřesnění, o dítě se nesnažíme. Sex jsme s mužem měly nechráněný, jako celých 10 let. 2deti plánované. Teď další nechceme, a právě proto to potřebují zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.11.24 13:40

@zuzanka320 nene na kojení nespoléháme :) od sexu je to 20 dní, tak nevím zda by se ukázalo uz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
14.11.24 13:43
@čarimari píše: Více

Ano, to si myslim, že na testu už by něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
14.11.24 13:43

To už asi ano…. A pokud byl sex bez ochrany, tak pro příště ochranu. Po sekci není rozumný mít dítě “hned”.. ale to ti asi gynekolog řekl na kontrole po šestinedělí…

• Citovat
  • Upravit
74
14.11.24 13:44

@Gracetheworld jojo vše vím. Sex jsme vždy měly přerušovaný celých 10let. A dvě děti plánované.

Dítě další nechceme, ale došlo mi to právě že vlastně se nemám čeho držet. Od sexu je to 20 dní. Chápu že by jsme musely trefit ovulaci první, to samozřejmě nevím, dřív sem si ji hlídala před dítětem. Ale teď zatím nic moc. Měla jsem jen víc hlenu ale měla jsem ten hlen 3tydny, takze nevím, a stále mám.. řekla bych že prostě jen obyč hlen. 🤣 Mám trochu ms bolesti, ale prý může trvat než se rozběhne. Testy negativní, ani duchy. 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
14.11.24 13:52

3 tydny po sexu by byl pozitivni test.
Pokud mate sex casteji, tak bych testovala co 2 tydny.

Vy se snazite o dite 5 mesicu po cisari? Co na to doktor? Obecne se doporučuje pockat 1 rok.
Ted docitam, ze prerusovany sex, no na ten 1 rok bych zkusila jinou antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.11.24 14:04

@Tarena ne vůbec nesnažíme. Jen jsme pokračovaly jak dřív než mi došlo že se nemám čeho držet 😬

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35674
14.11.24 14:05

Tak když další dítě nechcete tak se pořádně chraňte. Zvlášť po císaři.
Taky jsme měli léta přerušovaný styk a dvě děti na první dobrou. No a máme z toho i třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
14.11.24 14:06

Tak vzhledem k frekvenci asi pouzit kondom a co 2 tydny test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí