Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V sobotu ráno byl sex a v pondělí měla přijít menstruace a zatim nepřišla. Test negativní je možné že by menstruace tak krátce po otěhotnění nepřišla? Nikdy sem zpoždění neměla je pravda ze těhotenský test pozitivní uz kolik dní před menstruaci. Ale jestli by to bylo z té soboty tak by to bylo pochopitelné.
No musela by si mít ovulaci hodně pozdě až ke konci cyklu. Počkej 14 dní a pak zkus test pokud menstruaci nedostaneš.
@Anetka 1235 píše: Více
Já jsem u druhého těhotenství měla velmi slabě pozitivní test (spíš duch) 6 dnů před očekávanou MS. Ale určitě to nebylo ze styku dva dny zpět před testováním… Tak brzo by ti to neukázal žádný test. Zpoždění s největší pravděpodobností je způsobeno kvůli nějaké hormonální nerovnováze v tomto měsíci, případně i menší stres může ovlivnit délku cyklu.
Já vim test sem dělala 5 dni od styku je brzo chápu to. Já nemám stres kolikrát sem ho měla hodně a nikdy sem zpoždění neměla tak uvidím buď menstruace dorazí nebo ne byla bych raději kdyby nedorazila samozřejmě.
@Anetka 1235 no teoreticky se dá otěhotnět v průběhu celého cyklu, ovulace z různých důvodu může přijít dřív nebo později + v některých případech vydrží spermie čekat na vajíčko až pět dnů.
Nicméně ve scénáři který píšeš ty to neni úplně pravděpodobné. Každopádně ducha na testu zachytíš nejdřív cca 10 dni od styku, když všechno proběhne v nejrychlejším scénář (oplodnění, uhnízdění). Osobně bych si spis tipla, ze těhotná nebudeš. Ale neříkám 100%.
@Anetka 1235 V tom případě bych tehotenstvi nevyloučila a testovala třeba znovut o víkendu, pokud menstruace nedorazí.