Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@saruliiin píše:
Ahoj prodloužila jsem si pauzu a tři dny nebrala prášky a pak měla styk, hrozilo teda zpětné otěhotnění, myslíte že je brzo ještě dělat testy? Už to zkouším a zatím vypadají takhle, myslíte že to bude dobrý nebo je ještě brzo?
Zpětné otěhotnění je co?
A ano, na testy je ještě brzy.
Na testy je brzy, nicméně za mne je to úplně v klidu. Zpětné otěhotnění je zajímavý obrat ![]()
@Čičorečka někdo mi tady psal že je velká šance na otěhotnění protože jsem si prodloužila pauzu o tři dny a 8 den jsem měla nechráněný styk a potom žádné prášky, psali mi že to může být zpětné otěhotnění a že je to víc než pravděpodobné přitom to bylo po menstruaci tak fakt nevím, každý píše něco jiného a doktorka mi nic neřekla ![]()
@Tichošlápek @bartsch já vážně nevím co to kdo říkal a co je na tom pravdy ale tak mě vyděsily že mám zásobu testů na “rok”
Tak děkuju za uklidnění ![]()
@saruliiin píše:Žádné „zpětné otěhotnění“ neexistuje. Ale pokud to chápu správně, tak sis nevzala v prvním týdnu 3 prášky? Tak se koukni do příbalového letáku. Většinou je to tak, že při zapomenutí v 1. týdnu je riziko vysoké a máš se chránit pak ještě jinak.
@Čičorečka někdo mi tady psal že je velká šance na otěhotnění protože jsem si prodloužila pauzu o tři dny a 8 den jsem měla nechráněný styk a potom žádné prášky, psali mi že to může být zpětné otěhotnění a že je to víc než pravděpodobné přitom to bylo po menstruaci tak fakt nevím, každý píše něco jiného a doktorka mi nic neřekla
Tak předně dost zajímavě bereš prášky. Když nechceš být těhotná ber je tak jak máš. Na test je ještě brzy někomu se ukáže až třeba po 14ti dnech. Jinak zpětné otehotneni je divný termín, nemůžeš otěhotnět zpětně, ale v danou chvíli či cca 6 dní po, jelikož spermie v tobě i nějakou dobu přežijí…
@bartsch byl to začátek na další plato takže po třech týdnech a v době pauzy, @Martha03 přesně tohle jsem myslela, myslela jsem že se ta pauza počítá jinak jinak jsem prášky brala bez chyby ![]()
@saruliiin píše:
@bartsch byl to začátek na další plato takže po třech týdnech a v době pauzy, @Martha03 přesně tohle jsem myslela, myslela jsem že se ta pauza počítá jinak jinak jsem prášky brala bez chyby
No jo, jenže ty sis tu pauzu protáhla a tělo už mohlo zahájit normální cyklus. Vždyť ten vlastně začíná prvním dnem menstruace. Proto je ten první týden braní HA hodně rizikový a máš se i při zapomenutí jen jedné pilule další týden (minimálně) chránit ještě jinak. Teď je však na test ještě brzy, musíš počkat.
@saruliiin píše:
@bartsch dobře dekuju ale stres je stres
To chápu
Ale vydrž ještě pár dnů ![]()
Tyto testy jsou jednoznačně negativní, ale nemusí to nic znamenat. Počkej až teprve jestli ti vynechá ms, pokud ano, pak testuj, v té době už budou těhotenské testy mít nějaký smysl, takto nemají
@bartsch takže tak 14den nebo 17den že? Doktorka říkala 10 ale to je podle mě též brzo..
@bartsch mám počkat tich 14 dní + - nebo radši zajít na krev? Je to strašně stresující co si budeme ![]()