Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Určitě ne, já mám celkově negativní postoj k interrupcím.. a chci se jen rozhodnout správně. Upřímně se bojím jakéhokoliv rozhodnutí, že bude špatné.
Každý to má nějak. To je zcela v pořádku. To co by bylo nejlepsi uz jen pozde udelat, tj. poradne se chranit. Ale rozhodnuti je v podstate vic na tobe i nez na tom chlapovi… a pokud si zduvodnis ze ne, tak “ne” a pokud “ano” protoze “ano”.
Ja jsem pro interupce ze spravnych duvodu (a nemusi byt jen zdravotni nebo psychicke), a tady v tvem bych ji asi spis podstoupila.
@Fifinka1111 píše:
Každý to má nějak. To je zcela v pořádku. To co by bylo nejlepsi uz jen pozde udelat, tj. poradne se chranit. Ale rozhodnuti je v podstate vic na tobe i nez na tom chlapovi… a pokud si zduvodnis ze ne, tak “ne” a pokud “ano” protoze “ano”.Ja jsem pro interupce ze spravnych duvodu (a nemusi byt jen zdravotni nebo psychicke), a tady v tvem bych ji asi spis podstoupila.
Děkuji za reakci, která neodsuzuje. Ano, měli jsme se lépe a více chránit, bohužel na tělísko byla špatná domluva s gynekoložkou v prosinci, tak se to přesunulo na leden (tento týden) a místo toho přišlo těhotenství
@Anonymní píše:
Určitě ne, já mám celkově negativní postoj k interrupcím.. a chci se jen rozhodnout správně. Upřímně se bojím jakéhokoliv rozhodnutí, že bude špatné.
Chápu. Pokud ten muž je Muž, tak bych si miminko nechala, ale to asi nemůžeš vědět po dvou měsících…spíš mi přijde, že není. Vykládat dítěti, že bylo nechtěne? To snad byl vtip. Dále dluhy. A že je 30ti procentní šance, že si to rozmyslí, to je taky dobrá hláška. Jak kdyby to záleželo jen na něm nebo co.
😅 jo takhle nejak jsem prisla pred lety ke sve neteri (vymena antikocepce a mezitim bum).
A muj bratr zrovna typ, ktery se moc nestaral, neco jsem resila dokonce i ja. On jen tutu nunu, ale fakticky se postarat a zaridit nikde. Aktualne jiz leta moje mama supluje neteri sveho nezvedeneho syna, co do zazitku, hmotnych statku atd.
Nikdy bych nemela dite s chlapem, ktery by planoval tomu diteti rict, ze bylo nechtene.
Chlap bude asi trosku hloupy, kdyz nerozezna rozdil mezi nechteny a neplanovany.
Že není plánované nemusí znamenat, že je nechtěné. Každopádně po půl roce mi přijde velmi brzy. Co když je partner, jevící se teď v pohodě, nějaký hovado? To se zjistí většinou během nějakého prvního roku soužití…
Já bych do toho nešla, byla bych ráda, že jsem těhotenství odhalila takhle brzo a běžela bych pro pilulku. Čím déle budeš čekat, tím víc se bude vyvíjet. Byla bych ráda, že ještě není srdíčko a řešila to… už to není jen o tobě, ale o dalších dětech…
@Ketris píše:
Abys jeste nezustala sama na 4 deti..
to je velmi pravděpodobné
Jakékoliv rozhodnutí bude vyvolávat myšlenku s druhou možností. Sama mám ve svém okolí pár, co měli po 3m miminko. A jsou spolu doteď.(15let). A taky znám lidi, co se rozvedli po 16 letech. Kdy ji nechal s půlroční miminkem. Nevidím už moc rozdíl mít dítě teď a nebo za 2 roky. Sama vychovávám 3 děti. Nejmladší má rok. Byla jsem ve stejné situaci(rozmyslet se co dal) a nechala si to. A bylo to dobré rozhodnutí. Vím, že bych si to vyčítala. Chlapů je 3 p*dele. Dětí ne. Každý máme jinou naturu. Tohle si musíš rozhodnout Sama. ![]()
@Anonymní píše:
Taky jsem o tom měla špatné mínění. Ale nakonec jsem si byla jista, že to udělám a bylo to pro mě to pravé. Ale je to otázka náboženství, etiky a emocí. Nechápu, jak si někteří v komentářích jasně myslí, že mohou říct, co je pro vás nejlepší.
@Anonymní píše:
Ano o tomhle víme, že bychom otcovství museli řešit přes soud
Ahoj, vím, že už se debata odklonila trochu jiným směrem, ale na soud už byste jít nemuseli. Od 1.1.2024 je novelizovaný zákon o matrikách a pokud se na tom všichni shodnou, tak se otcovství vyřeší na matrice tzv. trojdohodou. Sejdete se na matrice, sepíše se papír, že ex není otcem a nový partner je otcem a hotovo. Akorát mám dojem, že se to musí udělat až po narození dítěte a musí být alespoň zahájeno rozvodové řízení. Více informací ti řeknou na matrice.
@vokishka píše:
pokud ještě nejsi rozvedená, oficiálně je otcem manžel. Takže to bude muset ještě proběhnout soudně, aby byl otec skutečný otec. Nechápu, že když chceš dítě až za dva roky, že se nechráníš.
Od Nového roku se řada změn otcovství z ex na next dá řešit na matrice - viz výše.