Těhotenství 4+0 - zvažuji interrupci

Anonymní
1.1.24 17:22

Těhotenství 4+0

Hezký den všem maminkám a tatínkům :kytka:

Potřebovala bych poradit, vaše zkušenosti, pohled na věc..
Dostali jsme s přítelem „krásný“ dárek na Nový rok.

Včera jsem si udělala TT jen tak, aby se mi neválel v lékárničce, protože jsem měla jít tento týden na zavedení nitroděložního tělíska. Test Clearblue digitální mi vyšel pozitivní s výsledkem 2-3.

S přítelem se známe půl roku, 2,5 měsíců jsme spolu oficiálně. Já mám 2 děti (5 a 8 let) z předchozího vztahu a sestřenici ve věku 13 let v PP, partner si teprve zvyká na péči o děti a že vlastně přišel ke 3 dětem jen tak. D2ti jsou už ve skvělém věku, jsou soběstačné.. Miminko jsme plánovali až tak za 2 roky, až si oba dva dořešíme své problémy - on chce doplatit své dluhy a já potřebuji dořešit rozvod.

On to bere tak, že dítě je nechtěné a jednou by mu to řekl, kdybychom si mimčo nechali.. ale na druhou stranu ho strašně chce, ale chce si také dořešit své.
Já měla původně také jiné plány, chtěla jsem jít do práce, dořešit v klidu rozvod a potom miminko.. Strašně se to v nás pere a ať už se rozhodneme jakkoliv, jedna strana bude nespokojená.
Já osobně bych mimčo nechala, nechci jít proti partnerovi, aby byl nespokojený, ale také se to ve mně pere, že je brzy (po 2,5 měsíčním vztahu).. a že nemám dořešené věci.

Jsme v šílené situaci, máme cca 3 týdny na rozmyšlení k interrupci. On původně byl rozhodnutý, že miminko nechce, ale teď řekl, že je 30% šance, že si to rozmyslí.. já vůbec nevím co dělat v této situaci, měl někdo podobnou situaci? :?

Prosím zdržte se špatných komentářů, zakládám tuto diskuzi kvůli radám, zkušenostem a ne aby jste nás soudili, poučovali, apod.,. :mavam:

Předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
1.1.24 17:26

Jaký chces rady, kdyz nechces poucovat. To je tezky, kdybys dite nemela, nechala bych si ho, ale ty deti mas… v tvy situaci bych se velice bala, ze skoncim sama se 4 detma, nenechala bych si ho. Teda vlastne nechala, ale jen v pripade, ze bych ho dokazala zajistit tak, jak si predstavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.1.24 17:42

Šla bych na potrat. On dluhy, ty ještě vdaná, tři děti doma, vztah čerstvý. Ne, to pro mne není situace, do které bych přivedla dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15506
1.1.24 17:44

Potrat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
1.1.24 17:44

No, jako takový neplánovaný dar :mrgreen: můžu říct, že s tím již téměř 37 let žiju naprosto v pohodě. Spíš to dávali za vinu rodičové mojí mamky (jako aby si to vyžrala). Takže i kdyby to dítku řekl, tak to ještě nic nemusí být (navíc z tvé strany působí chtěně)

No v tvém případě je otázka taky, kolik vám je (ačkoliv na zdravotní problém počít to nevypadá, spíš naopak).

Spíš vezmi sama v úvahu to, co psala výše @DandátkoP… uživíš případně další krk sama. Půl roku spolu je totiž hodně krátká doba na to, abys i ty sama dokázala odhadnout, jak se díky tomu vztah posune. Může to být OK a taky KO. To ti nikdo neřekne.

S potratem je otázkou, jak se s tím sama v sobě dokážeš poprat. Ja ukončovala chtěné těhotenství ze zdravotních důvodu ve 22. týdnu. A jsem OK, ale pro mě to bylo zdůvodnění čistě racionální (plod byl těžce geneticky zatížen). Já jsem si v této situaci nastavila ciste pragmaticky pristup, ktery mi dost pomohl.

Ty nevíš ani zde, zda to bude ok. Jsi teprve na víc než začátku, ale ideálně se rozhodnout rychle, neboť potrat na začátku vnimam jako sice zásah, ale minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
1.1.24 17:45
@Anonymní píše:
Hezký den všem maminkám a tatínkům :kytka:

Potřebovala bych poradit, vaše zkušenosti, pohled na věc..
Dostali jsme s přítelem „krásný“ dárek na Nový rok.

Včera jsem si udělala TT jen tak, aby se mi neválel v lékárničce, protože jsem měla jít tento týden na zavedení nitroděložního tělíska. Test Clearblue digitální mi vyšel pozitivní s výsledkem 2-3.

S přítelem se známe půl roku, 2,5 měsíců jsme spolu oficiálně. Já mám 2 děti (5 a 8 let) z předchozího vztahu a sestřenici ve věku 13 let v PP, partner si teprve zvyká na péči o děti a že vlastně přišel ke 3 dětem jen tak. D2ti jsou už ve skvělém věku, jsou soběstačné.. Miminko jsme plánovali až tak za 2 roky, až si oba dva dořešíme své problémy - on chce doplatit své dluhy a já potřebuji dořešit rozvod.

On to bere tak, že dítě je nechtěné a jednou by mu to řekl, kdybychom si mimčo nechali.. ale na druhou stranu ho strašně chce, ale chce si také dořešit své.
Já měla původně také jiné plány, chtěla jsem jít do práce, dořešit v klidu rozvod a potom miminko.. Strašně se to v nás pere a ať už se rozhodneme jakkoliv, jedna strana bude nespokojená.
Já osobně bych mimčo nechala, nechci jít proti partnerovi, aby byl nespokojený, ale také se to ve mně pere, že je brzy (po 2,5 měsíčním vztahu).. a že nemám dořešené věci.

Jsme v šílené situaci, máme cca 3 týdny na rozmyšlení k interrupci. On původně byl rozhodnutý, že miminko nechce, ale teď řekl, že je 30% šance, že si to rozmyslí.. já vůbec nevím co dělat v této situaci, měl někdo podobnou situaci? :?

Prosím zdržte se špatných komentářů, zakládám tuto diskuzi kvůli radám, zkušenostem a ne aby jste nás soudili, poučovali, apod.,. :mavam:

Předem děkuji za odpovědi

pokud ještě nejsi rozvedená, oficiálně je otcem manžel. Takže to bude muset ještě proběhnout soudně, aby byl otec skutečný otec. Nechápu, že když chceš dítě až za dva roky, že se nechráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.1.24 17:47

Po 2.5 měsíce společného ziti mimco… 3 děti na které si teprve zvyká… No za mě velká šance že zůstaneš se 4 dětma sama.

Toho člověka pořádně neznáš ani on tebe. Já bych do toho teda nesla.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
1.1.24 17:48
@vokishka píše:
pokud ještě nejsi rozvedená, oficiálně je otcem manžel. Takže to bude muset ještě proběhnout soudně, aby byl otec skutečný otec. Nechápu, že když chceš dítě až za dva roky, že se nechráníš.

To je taky fakt že tam proběhne soud a další komplikace

• Citovat
  • Upravit
239
1.1.24 17:48

@vokishka jo na tenhle fakt jsem taky zapomněla… a faktor je to dost vyznamný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.24 17:55

Neplanovane dite nerovna se nechtene!

Zbytek je na tobe, nechat si ho znamena velky risk, jestli pritel nezdrhne.
Potrat muze zpusobit psychicke problemy a vycitky.
Blba situace.
Financne jsi na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.24 18:02
@vokishka píše:

Ano o tomhle víme, že bychom otcovství museli řešit přes soud :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Veronika482
1.1.24 18:05

Mně přijde, že ty ho moc chceš…a diskuzi jsi založila kvůli podpoře v tomto :) Mám pravdu?

• Citovat
  • Upravit
239
1.1.24 18:08

@Veronika482 ano, přijde mi to tak taky. Ale je to dost kamikadze situace. :nevim:

Ale ve finále si sama musí rozhodnout. Tady najde oba tábory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.24 18:08
@Veronika482 píše:
Mně přijde, že ty ho moc chceš…a diskuzi jsi založila kvůli podpoře v tomto :) Mám pravdu?

Určitě ne, já mám celkově negativní postoj k interrupcím.. a chci se jen rozhodnout správně. Upřímně se bojím jakéhokoliv rozhodnutí, že bude špatné. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.24 18:12
@ludmilaadamkova píše:
Po 2.5 měsíce společného ziti mimco… 3 děti na které si teprve zvyká… No za mě velká šance že zůstaneš se 4 dětma sama.Toho člověka pořádně neznáš ani on tebe. Já bych do toho teda nesla.

Děkuji za názor, nad tímto jsem také uvažovala. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mi to leze na nervy.
Upřímně teď jsem na tom finančně v pohodě, abych uživila 3 děti sama, ale s 4. si nejsem upřímně jistá, nebyly by tam finance z práce, protože bych byla na rodičáku, takže menší přijem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky