Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Trpěla jste některá na kvasinky v těhotenství? Co Vám pomáhalo? Jsem nyní v 7tt a bojím se toho, že je budu mít pořád ![]()
@neznámá8419 já to měla několikrát za těhotenství, mimo to vůbec.
Používala jsem lactacyd antibakterial jako prevenci a když to přišlo tak po poradě s doktorem boraxové globule a nějaky mazání, ono nic moc ani nemůžeš. Naštěstí to vždy na nějakou dobu pomohlo.
Já měla v obou těhotenství vždy cca v polovině a vždy mi napsal globule gynekolog.
No, nepotěším tě, měla jsem je skoro pořád… Ale měla jsem cukrovku, takže ideální prostředí. Lékem první volby bývají tetraboritanové globule, v těhotenství zcela bezpečné. Já je teda dost nerada, protože jsou takové lepivé, jak vytékají, bylo to všude. Léky s clotrimazolem se moc nedoporučují, ale ke konci mi je taky dali. Jinak jsem měla Macmiror a hromadně mi doporučovali obyč bílý jogurt. Co nejvíc omezit jednoduché cukry. Jsou i probiotika na zavádění v kapslích, ale dost to leze do peněz. Dobrá zpráva byla, že krom toho, že to bylo velmi nepříjemné, těhotenství to neohrožovalo.
Kvasinky v těhotenství jsou bohužel běžné, mně pomáhaly probiotika a bavlněné spodní prádlo. Lékař mi doporučil speciální čípky na předpis, které jsou v těhotenství bezpečné, tak se určitě poraď s gynekologem, pokud se problémy objeví.
Ano, měla jsem to celý první trimestr, nejvíce mi pomáhali probiotika zaváděcí, gynimum intim care, ty se mohou i v těhotensví. Dr mi doporučila i ty boraxové globule, ale ty mi moc nepomáhaly (je to takový téměř výplach, rozpustí se a hodně to pak teče ven, zatímco ty probiotika zůstávají téměř vše uvnitř). Macmiror na předpis se doporučuje až od 2.trimestru.