Těhotenství a neštovice - očkování?

5970
9.3.12 11:36

Těhotenství a neštovice

Ahoj holky,
plánujeme mimi, ale mám strach z neštovic, protože jsem je jako malá neprodělala a ani nevím, jestli proti nim mám vytvořené protilátky.

Chci se tedy zeptat vás zkušenějších, jestli byste mi očkování doporučily, popřípadě po jaké době po očkování se můžeme snažit a jestli to má vůbec smysl. Nemám ani přehled o ceně, pojišťovna to asi nehradí. Taky mě napadá, jestli bych nejdříve neměla zjistit, zda nemám vytvořené protilátky, ale jak? Kde mám požádat o toto vyšetření?
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
9.3.12 11:43

Ahoj. Já jsem 77 ročník a u nás okolo 14 roku bylo přeočkování proti neštovicím. Měla bys to mít v kartě u lékaře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
9.3.12 11:44
Zitie píše:
Ahoj. Já jsem 77 ročník a u nás okolo 14 roku bylo přeočkování proti neštovicím. Měla bys to mít v kartě u lékaře. :palec:

Pokud si dobře pamatuju, tak to nebylo proti neštovicím, ale proti zarděnkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
9.3.12 11:46

Já jsem ročník 91. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.3.12 11:46

Protilatky si můžeš nechat zjistit z krve (asi za nějaký poplatek), zeptej se sveho obvodniho lekare.

po ockovani by nejaka lhuta od otehotenni byt asi mela, u zardenek jsou to tusim 3 mesice, asi to bude podobne. Informace k tomu najdes urcite na vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
9.3.12 11:50
j.a.n.i1 píše:
Zitie píše:
Ahoj. Já jsem 77 ročník a u nás okolo 14 roku bylo přeočkování proti neštovicím. Měla bys to mít v kartě u lékaře. :palec:

Asi oboje. :) Já si v kartě nechala hledat neštovice a bylo tam přeočkována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
9.3.12 11:51

Určitě bych očkování doporučila,zeptej se u svého obvoďáka ;)

• Citovat
  • Upravit
101602
9.3.12 11:55
Zitie píše:
j.a.n.i1 píše:
Zitie píše:

No, to jo, ale za nás se ještě očkovalo proti pravým neštovicím, ale to nevím kdy zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
9.3.12 12:02

Souhlasim s Jani1, proti planym nestovicim se neockuje, proti pravym se ockovalo - uz myslim neni povinnost a proti zardenkam - tam je riziko pri tehotenstvi (dochazi k poskozeni plodu), tak proti myslim ockovani je, ale bezne se nechytaji (neni to jako nestovice bezne), tak bych se asi nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
9.3.12 12:03
Zitie píše:
j.a.n.i1 píše:
Zitie píše:

Já jsem ročník 78 a očkována nebo přeočkována na neštovice jsem určitě nebyla. Tohle slyším poprvé 8o .

Takže zakladatelko,určitě si zajdi za obvodní dr.ať ti nabere krev na protilátky na neštovice a pokud protilátky nemáš,určitě se nech naočkovat a o tom kdy se začít snažit se poraď s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
9.3.12 12:06

Jo tak proti pravým asi očkování za nás bylo :mrgreen: ,to mě nenapadlo :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.12 12:53

Proti plany nestovicim se za naseho detstvi urcite neockovalo.
Pokud si nejsi jista zajdi si za lekarem a nech si udelat testy na protilatky a kdyztak se nech ockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.3.12 12:57

Ahoj Triado, já jsem zrovna byla v pondělí na krvi. Za tři týdny uvidíme, zda mám v krvi protilátky a pak se podle toho bude očkovat nebo nebude.
Jak tady píší holky, běž za obvoďákem. Můj říkal, že jedna vakcína i s aplikací stojí kolem 1900 Kč a budeš potřebovat dvě. Pojišťovna nic nehradí. Mám načteno, že se dá nejdříve jedna, po třech týdnech další a pak musíme tři měsíce čekat, než se může otěhotnět.
Neštovic se taky bojím, mám malou holčičku a jelikož bych chtěla druhé děťátko, tak bych se ráda nechala naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
9.3.12 20:21
yummy19 píše:
Ahoj Triado, já jsem zrovna byla v pondělí na krvi. Za tři týdny uvidíme, zda mám v krvi protilátky a pak se podle toho bude očkovat nebo nebude.
Jak tady píší holky, běž za obvoďákem. Můj říkal, že jedna vakcína i s aplikací stojí kolem 1900 Kč a budeš potřebovat dvě. Pojišťovna nic nehradí. Mám načteno, že se dá nejdříve jedna, po třech týdnech další a pak musíme tři měsíce čekat, než se může otěhotnět.
Neštovic se taky bojím, mám malou holčičku a jelikož bych chtěla druhé děťátko, tak bych se ráda nechala naočkovat.

Díky moc za informace. Platila jsi i něco za to vyšetření protilátek z krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.3.12 19:04

Triada
To bude asi překvapení. Odpověď lékaře zněla, že to prý nějak udělá, abych nemusela platit. Zajímala ho moje pojišťovna, ale tu co zrovna mám, tak ta prý na to nepřispívá. Tak uvidíme, jak to ve finále s tím placením dopadne.
Jak se rozhodla? Půjdeš do očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek