Těhotenství a smlouva na DU

3
16.8.24 13:00

Těhotenství a smlouva na DU

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem.
Za 2 týdny mi končí v práci smlouva na dobu určitou. Na konci měsíce mám podepisovat novou smlouvu, také na dobu určitou, na dva roky. Zjistila jsem však, že jsem těhotná (5tt). Mám vedení oznámit svůj stav, nebo ho „tajit“ a podepsat novou smlouvu, s tím, že tam budu jen třeba půl roku?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
138
16.8.24 13:07

Jestli chceš v té práci zůstat, tam bych to zatím neříkala a podepsala novou smlouvu. Vždyť ti ta smlouva skončí během rodičovské a jim může být jedno jestli budou hledat nového zaměstnance teď nebo za půl roku. V 5 tt není nic jiste plus bys to přece tak brzy ani nemusela vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
16.8.24 13:12

Těhotenství oznam nejdřív po prvním screeningu. Určitě ne dřív ještě když máš podepisovat novou smlouvu, jestli nechceš skončit nezaměstnaná a bez mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.24 13:13

Ahoj, budu možná řešit něco podobného. Na konci roku mi také smlouva končí. A nevím kdy se mnou bude řešeno případné prodloužení smlouvy, zdali na podzim. Na podzim bych měla být možná už cca 2/3 měsíci zdali vše klapne. Takže to na mě možná bude i vidět, nevím.

Ve tvém případě nic ještě asi vidět není a ani bych to nebrala jako takový podraz na zaměstnavatele. Ale až jim budeš oznamovat svůj stav třeba ve 12 tt tak bych se domluvila ze tam nebudeš cely rok a tak.

• Citovat
  • Upravit
3709
16.8.24 13:14

@anonymmm1 určitě jim to neříkej a podepis novou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
16.8.24 13:15
@Anonymní píše: Více

Ve 2-3 měsíci na tobě fakt nic vidět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
16.8.24 13:33

Tajit minimálně do konce prvního trimestru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.24 13:38
@JancaS84 píše: Více

Jasné proto jsem psala ze nevím, nemám teď představu.

A možná trochu blba otázka ale pokud by mi smlouvu neprodlouzili je možné jít nějak “předčasně” na mateřskou popřípadě na rizikové, kdybych splňovala nějaké podmínky.

Prosím rejpaly aby toto nekomentovali, miminko jsme spíše plánovali až příští rok, ale stalo se. :)

• Citovat
  • Upravit
32902
16.8.24 13:38

Nic neříkej. Není důvod. Těhotenství je naděje, žádná jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
16.8.24 13:40

Můžeš jít n ÚP. Já jsem šla po skončení smlouvy, byla jsem v 5-6 měsíci. 2,5 měsíce jsem měla podporu a pak jsem šla na md. Pokud smlouva skončí, když jsi v cca 8-9tt, tak ochranná lhůta vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
16.8.24 13:46

Ne, nic jako předčasná mateřská neexistuje. Nastupuje se na ni 6-8 týdnu před porodem za splnění podmínek pro nárok. O rizikovém rozhoduje lékař a tvůj zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16272
16.8.24 15:27

Podepiš smlouvu a nic neříkej. Však to máš tak sotva potvrzeno. Stát se může lecos a v lepším případě jistě budeš chtít mateřskou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí