Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den dnes sem byla u svoji doktorky a ta mi potvrdila že sem těhotná někdy sem četla že si těhotná žena nemůžu dát teplou vanu jak to vidíte ví
V klidu teplou vanu můžeš.. já si ji dopřávala celé těhotenství až do porodu. ![]()
Neměla bys mít horkou
já to vydržela pár týdnů abych nedostala třeba infekci a pak už jsem se vesele koupala
ale já ležím ve vaně klidně hodinu, dvě ![]()
Jestli je všechno v pořádku, teplou vanu si dát můžeš. Ne horkou.
Nebo se na to taky můžeš vykašlat, jestli se toho tak bojíš.
A radím… Dej si na ty „strachy“ pozor, nebo se zblázníš.
Koupala sem se cely těhotenství, jen malinko ubrala na teplotě a bylo mi to hrozně příjemný. Na záněty a infekce netrpim, kdyby ano odpustila bych si ji.
@pikola píše:
Neměla bys mít horkoujá to vydržela pár týdnů abych nedostala třeba infekci a pak už jsem se vesele koupala
ale já ležím ve vaně klidně hodinu, dvě
To by mě kleplo, já jsem tam dvě minuty a už mě to nebaví. ![]()
Koupala jsem se kazdy den, stejne jako normalne, v horke vode a taky jsem az do konce spala na zadech, prezili jsme.
Tak když se bojíš, tak si ji nedávej, nikdo tě přece nenutí. Sprcha je naprosto dostačující.
Normalne tepla nevadi, nemas se prehrejvat, takze zadna horka. Nebo se sprchuja mas klid
Ale nenech se vydesit vsem, co si „nekde prectes.“ Zjistuj co presne a proc.
Bojíš se proč? Kvůli infekci? Pokud jsi v pořádku, hrdlo je uzavřené tak můžeš. Já chodila celé těhotenství plavat a v čase jeho zjisteni jsem chodila i do rybníka a řeky.