Těhotenství díky antikoncepci?

634
22.10.24 15:45

Těhotenství díky antikoncepci??

Krásný den 😊
Chtěla bych se zeptat na názor ohledně antikoncepce a těhotenství.
Myslíte si, že díky hormonální antikoncepci je možné dříve otěhotnět? Mám dvě děti (6 let a 1 rok)U první po vysazení antikoncepce a rozhodnutí že jsme na dítě připravení jsem hned otěhotněla. Po dceři jsem se rozhodla že antikoncepci nechci a pak jsme víc jak dva roky bojovali o další dítě a pomohli nám až doktoři s umělým oplodněním kde do mě prvně museli nacpat hormony aby se to povedlo a zároveň ani u jednoho z nás nenašli žádný zdravotní problém.
Je mi 28 let a klidně bych měla i třetí dítě. Ale mám strach že to zase nepůjde a do umělého oplodnění jít už nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35908
22.10.24 15:58

Myslím, že to je blbost ale za zkoušku nic nedáte. Tady je těhotná každá druhá díky „selhání antikoncepce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
22.10.24 16:03

Ja jsem “diky” antikoncepci nemohla otehotnet pres 5 let. Podarilo se nakonec prirozene, ale s pomoci leku. A po porodu jsem trikrat otehotnela do 5 mesicu (konkretne dvakrat 5. mesic po navratu cyklu pri volnem pribehu a jednou 2. mesic cileneho snazeni), a to vzdy pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
22.10.24 16:29

Každá jsme jiná, já si myslím, že HA je zlo, do kterého bych už nešla. Ale tvoji situaci a stav by něl znát hlavně doktor, tak pro radu raději k němu ;) já můžu popřát hodně štěstí :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
22.10.24 17:33

@Falballa doktorka o tom ví, ale mám v plánu s ní probrat i tu variantu s antikoncepcí. Nechce se mi do ní, ale třeba mi v těle chybí nějaké hormony a proto nám to přirozeně nejde 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
22.10.24 17:47
@Hanulka54 píše: Více

Tak to se dá snadno zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
23.10.24 04:14

Je to hodně individuální, ale hormonální antikoncepce může někdy pomoci srovnat cyklus a tím zvýšit šance na otěhotnění po vysazení. Na druhou stranu, tělo si někdy po vysazení potřebuje zvyknout, takže to není záruka. Jestli máte obavy, možná by bylo fajn probrat to s lékařem nebo zkusit přírodní metody na podporu plodnosti.

• Citovat
  • Upravit
634
23.10.24 08:15

@JancaS84 jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
23.10.24 08:17

Děkuji všem za reakci.
Po druhém porodu mám menstruaci takovou rozhádanou. Zároveň ještě kojim a rok máme s manželem nechráněný sex.
Teď v listopadu půjdu na prevenci na gynekologii, tak to s doktorkou zkusím probrat co si o tom ona myslí a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
23.10.24 08:28
@Hanulka54 píše: Více

Z krve. Zeptej se na to gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
23.10.24 08:52

Můj bývalý gynekolog měl nějaké podobné doporučení. Nasadit na 3 měsíce antikoncepci, pak vysadit a bušit do toho. Prý je po vysazení větší hormonální spád a šance je větší. Ale nevím, já to odmítla, protože jsme chtěli zkusit to snažení jako takové. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
26.10.24 16:38

Bude hodně záležet, jestli máte od přírody hormony ok. Pak asi antikoncepce spíš škodí. I když nemusí nutně. Pokud je ale máte nějak mimo normu a vlastně vás antina srovnala, tak by dávalo smysl, že jste pak ihned otěhotněla. Nicméně počítejte s tím, že to nemuselo souviset s antikoncepcí, ale šlo o náhodu. A že po prvním dítěti už tělo nemusí reagovat jako před ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.1.25 07:53

Zdravím všechny.
Ozývám se po delší době, doktorka úplně není zastánce antikoncepce ale prý pokud na třetím dítěti úplně nelpíme tak klidně by to zkusila. A buď to vyjde nebo ne. Ale až přestanu kojit. Občas že ví z praxe že po vysazení antikoncepce to občas vyšlo. Ale běžně také ví, že i zdraví pár se o otěhotnění snaží třeba rok. Což i u syna jsme zjistili 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí