Těhotenství- díra pod pupíkem?

Anonymní
28.6.18 19:05

Těhotenství- díra pod pupíkem?

Ahojky, jsem ve 31 tt a celkem náhodou jsem si našla " díru " tam kde ukazuji prsty ( viz foto ) když na to nesahám tak mě to nebolí ale když jsem to zjistila a zkoušela to prohmatat, tak jsem zjistila že tam mám jakoby díru cca 5 cm dlouhou a cca cm širokou. Přemýšlím jestli je to blbost nebo mám radši zítra zavolat doktorovi? Nesetkala jste se některá s tím samým? Děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
877
28.6.18 19:08

Že by diastaza - rozestup břišních svalů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
28.6.18 19:08

Rozestouplé břišní svaly, tipuji. Nic kvůli čemu je (zatím) treba se znepokojovat. Po porodu se jen může stát, že zůstane rozestup a je potřeba cvičit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 19:10
@Kamkam píše:
Rozestouplé břišní svaly, tipuji. Nic kvůli čemu je (zatím) treba se znepokojovat. Po porodu se jen může stát, že zůstane rozestup a je potřeba cvičit. :palec:

Právě že u prvního těhotenství jsem neměla tak právě nevím. Takže to zatím nemám řešit ?

• Citovat
  • Upravit
3115
28.6.18 19:19
@Anonymní píše:
Právě že u prvního těhotenství jsem neměla tak právě nevím. Takže to zatím nemám řešit ?

Tak to je taky normální, druhé těhotenství, tak je to povolenější. Nebo to bylo mnohem menší, tak sis toho ani nevšimla. Zatím to není jak řešit a pravděpodobně se to po porodu (časem) stáhne. Nevím, jak dlouho po porodu se to evt. řeší. :think: ale to se dá najít nebo se zeptej doktora, az tam půjdeš. Přeji bezproblémové těhotenství i porod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
28.6.18 19:47

Je to diastáza. Zatím není nutno panikařit, dost často se to po porodu samo stáhne. Ale bylo by fajn po šestinedělí zjistit, jak na tom ty svaly jsou a začít eventuálně cvičit - například na YouTube je spoustu videí se správnými cviky, popřípadě řešit přímo s fyzioterapeutem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
28.6.18 20:02
@Anonymní píše:
Ahojky, jsem ve 31 tt a celkem náhodou jsem si našla " díru " tam kde ukazuji prsty ( viz foto ) když na to nesahám tak mě to nebolí ale když jsem to zjistila a zkoušela to prohmatat, tak jsem zjistila že tam mám jakoby díru cca 5 cm dlouhou a cca cm širokou. Přemýšlím jestli je to blbost nebo mám radši zítra zavolat doktorovi? Nesetkala jste se některá s tím samým? Děkuji za odpověď :kytka:

tipla bych ti na diastazu( rozestup svalů) v těhu celkem běžné. jsem po třech porod a po posledním ji mám také už 4 roky skoro, normálně vidět nejde ale jak zatnu svaly mám tam díru na 3 prsty, takže teď makám na zpevnění cvičením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
28.6.18 20:05

Holky již zminily o co se jedna a po porodu se to muže samo upravit. Každopádně kdyby sama po porodu nezmizela, tak se nedoporučuje posilování přímých břišních svalu. Jsou k tomu určené cviky. Kdybys posilovala přímé břišní svaly, tak si ji zafixujes, případně i rozsiris a je pak težké se ji zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
28.6.18 20:09

Co jeste muzu doporučit, tak od prvního dne po porodu nosit opravdu poctive stahovací břišní pas. Me na diastazu pomohl neuveritelne. Ale opravdu je potřeba nosit ho poctive a cely den - od zacatku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí