Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, vsude čtu, ze bříško v 2. těhotenství bývá větší nez v prvním. Je to tak vzdycky nebo je tu nekdo kdo mel podruhé menší? Upřímně si nedokážu predstavit větší nez jsem mela poprvé ![]()
Ja mela u druheho vyrazne mensi.U tretiho neco mezi.(A odpovidalo to i velikosti deti,prvni 4060g,druhy 3110g,treti 3640g)
Ahoj, asi záleží částečně na tvých genetických predispozicích, časovém rozestupu mezi dětmi, popř. věku. Já jsem teď těhotná podruhé, rozestup mezi dětmi bude 26 měsíců, a teď u druhého miminka jsem měla na přelomu druhého a třetího trimestru bříško jak u první dcery před porodem. Ale od té doby už nijak výrazně nevyrostlo, teď jsem 37+1…
Ahoj tak já při prvním skoro žádné a teď při druhém,jsem v 18.tydnu a břicho mám jak u prvního na konci tehotenstvi
Takže u mě je to pravda a jsem z toho opravdu nešťastná. ![]()
Ja mám urco teď u druhého menší břicho, a úplně jinak tvarovane. Celé tehu mám jiné než první ![]()
Teď mám břicho zhruba stejné jako při prvním těhotenství, ale je pravda, že těhotně jsem začala vypadat asi tak o měsíc dřív než když jsem čekala syna. Prtě má ještě cca 2 týdny do termínu, tak možná břicho ještě povyroste. Ae je fakt, že velikost břicha je u mě momentálně hodně proměnlivá, závisí jak se to škvrně uvnitř uvelebí. Sukně co jsem měla včera hodně na těsno v pase je mi dneska docela volná.
Já jsem zatím teprve v 6.mesici, ale břicho mám možná menší než v prvním těhotenství, zatím je i menší váhový přírůstek. Holt pořád lítám za dcerou a nemám čas se prejidat
Ale řekla bych, že takove to prvotní bříško mi vyskočilo dřív, jenom hrozně dlouho vypadalo jako po vydatné večeři
Rozestup mezi dětmi bude 20 měsíců…
Ne…u dcery jsme mela 113cm prez bricho a 16kg na víc a videt to na mě bylo od 16tt
Ted druhé těhotenství mam 103 prez břicho a 5kg na víc a videt to na bylo od 29tt
(rodim za měsíc a fakt pochybuji ze to dozenu)
Rozdíl mezi dětmi 5let. Ted čekám kluka. A tvá břicha mam stejný jako predtim i dle fotek…jen daleko menší…kazdy typuje ze jsem v 5mes.
Tak u mě teda velký rozdíl, u dcery před šesti lety jsem měla o hodně menší pupek, ale ona byla malinká, jen 2,2kg a teď čekám kluka a váhový odhad mám 3,14kg a termín mám za 14 dní a u obou jsem přibrala stejně, necelých 9 kilo ale teď mám o hodně větší břicho.
@Janli fakt?? no nestraš, manžel si myslí že mě časem přemluví ještě na jedno, ale to už bych teda byla asi slonice
![]()