Velký váhový odhad miminka

JMZ
11
27.6.18 23:44

Velký vahovy odhad miminka

Ahojte, chci se zeptat na Vaše zkušenosti s měřením a mimcama nad 4 kg, kdo jste měli?
My na 3. screeningu odhad 2060 g plus nám řekli, ze je tam ta odchylka +-500 g a s minusem, ať vůbec nepočítáme. Ze bude mít nad 4 kg.
V 37. tydnu mě moje DR posla už do porodnice na vyvolání nebo císaře s diagnozou velký plod.
Břicho mám od 7. měsíce obrovské a každý se mě ptá, zda čekám dvojčata ????
V porodnici mi řekli, ze má v 37. tydnu 3,6 kg s odchylkou v minusu, ať opět nepočítáme. A ze hlavička velikostne odpovídá 39. tydnu a telicko 38. tydnu. A ze bude pribirat těch 200-250 g týdne. A ze to budou sledovat.
Příští týden 39+2 tt jdeme zas na měření a vážení a děsím se, kolik to bude? DR nám řekl, ze do 4,5 kg se asi vejdu a jsem schopna i porodit normální cestou. Tím si teda nejsem jistá. A mám obavy, ze když je ta odchylka +500g, co když bude mít 5 kg?
To mi řekl, ze už ne…totiž, ale ze uvidime u porodu. To budu rodit X hodin a skončím císařem…? Moje DR mi rekla, ať jdu na vyvolání, ať už nepribira víc a netrapim se (bolesti zad, bricha, rukou, otoky… už druhy měsíc sotva lezu ????) a v porodnici mi řekli, ze to zas není potřeba… Jsem z toho dost nervozni a co DR to názor ????????
Dekuji za Vaše zkušenosti ????✉️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
27.6.18 23:51

Já jsem měla odhad v 33tt 2600g, v 36tt 3600g. Nikdo ani nepředpokládal, že bych měla rodit císařem, jen mi měli nejpozději dva dny po termínu vyvolávat porod, abych nepřenášela. Pokus o normální porod byl, ale malá se šprajcla a nakonec jsem rodila císařem. Dneska bych šla do císaře rovnou. Druhý dítě jsem rodila normálně jen proto, že to bylo o 7týdnů dřív a mělo 2300g. Rodit v termínu tak jedině císařem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.18 23:55

Druhý porod vyvolávaný ve 41tt 4500 a 54cm
třetí porod,překotný 41tt 4520 52cm čtvrtý porod vyvolávaný 3dny,42tt 5290 a 53cm
Všechny přirozené.U druhé nástřih-10 stehu u dalších jen natržení cca 2stehy.Odhah nikdy nebyl přesný,třeba u druhé dcery 2dny před porodem odhad 3700-3900 a nakonec 4500.Já bych trvala na vyvolání…ale dr má svou hlavu.Já kvůli nim málem přišla i s dcerou o život…ale vyvolání sem si musela vydupat…bohužel když jsem chtěla vyvolat porod u čtvrtého tak nechtěli a vůbec je nezajímali mé problémy…tak sem trpěla tři dny!

• Citovat
  • Upravit
JMZ
11
27.6.18 23:55

Me řekli, ze když bude vše ok, mužu klidně do 42. týdne přenášet a císaře bych prave strašně nerada ???? A ten vahovy odhad Vám sedel, kolik řekli když jste šla rodit, ze má a kolik pak opravdu mělo? @Janli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.18 23:57

Ta váha u čtvrtého dítěte,překlep…4290 :lol:

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.6.18 23:59
@JMZ píše:
Me řekli, ze když bude vše ok, mužu klidně do 42. týdne přenášet a císaře bych prave strašně nerada ???? A ten vahovy odhad Vám sedel, kolik řekli když jste šla rodit, ze má a kolik pak opravdu mělo? @Janli

Přenášet ? 8o Já jsem teda kus ženské, ale stejně se všichni lékaři shodli na tom, že přenášet by nebylo bezpečný… Porod mi vyvolávali v termínu kvůli komplikacím s ledvinama a malá měla 3880g a 54cm. Odhad byl 4100g

• Citovat
  • Upravit
30975
28.6.18 02:51

Já měla obě děti hodně nad 4kg, věděla jsem to dopředu, tak jsem poctivě cvičila s aniballem. Oba porody byly velmi kratke, druhá fáze porodní byla v opravdu minimální, bez jakéhokoli poranění. Nicméně druhý porod si lékaři mnohem více hlídali, přenášet mne moc nechtěli nechat, maximálně 1tyden, váhový odhad mne dělali v druhém těhotenství několikrát. Dle mých informací mimco skutečně roste cca 300g týdne, ale důležité je, že hlava roste již minimálně. To mne drželo při pozitivní myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
28.6.18 04:45

Má mudr tvrdila, že ty utz se nad 4kg dost mýlí, není problém seknout se o 500gr. Mně naměřila plod 3100gr a měl 3130gr., takže jí věřím i ty odchylky utz. Jinak prý kdybych měla odhad plodu nad 4kg, doporučila by mi císař. A to mám normální pánev, nejsem žádná třasořitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
28.6.18 04:56
@Anonymní píše:
Druhý porod vyvolávaný ve 41tt 4500 a 54cm
třetí porod,překotný 41tt 4520 52cm čtvrtý porod vyvolávaný 3dny,42tt 5290 a 53cm
Všechny přirozené.U druhé nástřih-10 stehu u dalších jen natržení cca 2stehy.Odhah nikdy nebyl přesný,třeba u druhé dcery 2dny před porodem odhad 3700-3900 a nakonec 4500.Já bych trvala na vyvolání…ale dr má svou hlavu.Já kvůli nim málem přišla i s dcerou o život…ale vyvolání sem si musela vydupat…bohužel když jsem chtěla vyvolat porod u čtvrtého tak nechtěli a vůbec je nezajímali mé problémy…tak sem trpěla tři dny!

Pane bože, jak jste to zvládla porodit?? :nevim: včera rodila kamarádka, je to pořádná ženská, mimčo měla při 53 cm 4300gr. a prý je v obličeji celé pomačkané. Já měla mrňouska 3130gr a byl tak akorát. Stejně mě PA nastřihla čú.za tak, že jsem měla 17 štichů. Viděla jsem, jak se rozmáchla a tím sklapelem šmikla, jen tak halabala bez pardónu. Přitom jsem měla dost sil, žádný komplikace. Naštěstí mě mudr hezky zašil :* :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
28.6.18 05:37

@elena.78 mně se utz se čtyřkylovym dítětem trefil téměř přesně, ale dělali mne ho na genetickém pracovišti, v poradně říkali, že oproti genetickému utz mají takové chrastítko. A nástřih nedělali ani u jednoho porodu žádný, čekali na vývoj situace a nakonec nebyl potřeba. Ale opravdu za to patrně děkuji tomu aniballu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 05:47

No u mně se s odhadam trefili u obou, u kluka mi řekli 4kg v 41+1 - porod (skončil císařem pro nepostupující porod) 41+2 a měl 3,96 kg a 53 cm. Holka šla kvůli komplikacím s jizvou na plánovaný císař. V 36+0 týdnu odhad 3kg, v 38+1 odhad 3,7 kg - při porodu 38+2 měla 3,75 kg a 51 cm (byla jsem docela ráda, že šla dřív a císařem. Protože mi přibrala za 2 týdny 750 g :-/ Je fakt, že muž má skoro 2 metry, já 165 cm, takže jsou po něm :-) (on byl taky větší miminko při narození něco přes 4 kg a já nevím, jak jsem na tom byla)

• Citovat
  • Upravit
JMZ
11
28.6.18 06:03

My masirujeme hráz, z aniballu mám bolesti a křeče a vůbec mi to nejde, tak vždy pokus 2× týdne a nedá se to @Cuddy no podle jejich výpočtu přibírá cca 270g týdne, takže v termínu by měl mít cca 4,6 kg. DR řekl, ze do těch 4,5 kg si mysli, ze bude, ale vážil ho 1× v 37. tydnu a to měl 3,6 kg cca. Ja jsem docela vysoká a manžel vysoký a namakany - kus chlapa, ale stejně se každý DR diví, když nemám teh. cukrovku ani obezitu atd, ze mám tak obří břicho a dítě 8o a zadny císař ani vyvolání mi neplánuji, ze pry to půjde. Akorát ja si tím nejsem tak úplně jistá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JMZ
11
28.6.18 06:11

Mě řekli, ze mám vše v pořádku a kdyz to tak půjde dal, ze klidně do 42. týdne nevadí, když pockame, přitom moje DR chtěla vyvolání v 38. tydnu. Tak jsem akorát nervozni, kolik vlastně bude vážit, a ze každý DR jiný názor :roll: Kamarádce řekli odhad 3,5 kg a po 12 hodinách hrůza porodu a nastrihavani, šla na akutního císaře, protoze miminko mělo 4,7 kg a této varianty se dost bojím, ale v porodnici DR, ze ok, no stress. Ja nevím no, nejsem nafukovací :oops: @Janli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
28.6.18 06:41

já rodila v říjnu chlapečka, byl taky velký , měla jsem pořád strach, že ho neporodím, pořád jsem někoho otravovala ať to přeměří :) Měla jsem vyvolávaný porod v 38 týdnu ( kvůli něčemu jinému) a malý měl 4100. Všichni říkali, že ho v pohodě porodím a musím teda říct, že to vůbec nešlo, nemohla jsem ho vytlačit, vždycky zalezl zpátky, pak mi museli 2× zatlačit na břicho, jinak bych to asi nezvládla. Malý měl zlomenou klíční kost a já dost potrhaná. Kdybych měla rodit v termínu, tak nevím nevím. A podotýkám, že to byl 3 porod. Být vámi asi trvám na císaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7988
28.6.18 07:04

Já porodila 4,40 kg a 55 cm první dceru,druhá měla 4,81 kg a 53 cm..obojí přirozený porod a šlo to porodit :lol:
Teď jsem zvědavá jak bude velká třetí dcera :roll: :mrgreen:
Ve 34tt měla 2,5 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí