Těhotenství při kojení

20
28.12.24 22:36

Těhotenství při kojení

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 2 děti nejmladší je 16 měsíci kojena mám 10 měsíců pravidelně ms
Ms sem tenhle měsíc neměla jen trochu špinila po čůrání test negativní má s tím někdo zkušenosti
U Syna mi vyšel test až za měsíc po zpoždění ms
U dcera až za 3 týdny po ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14690
28.12.24 22:43

Trikrat jsme otehotnela pri kojeni. A vzdy jsem mela pozitivni test 2 tydny po oplodneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
28.12.24 23:09

@Janča6 abych pravdu řekla nevím kdy byl pohlavní styk po oplodnění při pohlavním styku se nechráníme
Ms má zpoždění 6 dní
Zkusím si ho udělat cca za týden :)
Děkuju hodně lidí říká že se těžko otěhotní při kojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
28.12.24 23:23
@Rudolf88 píše: Více

Na zpozdeni MS vubec nehled, pokud nevis, kdyz byla ovulace. A ze se pri kojeni tezko otehotni, je hrozna blbost, ktere ale veri hodne lidi. Zvlast pokud uz mas cyklus. Jednou jsem otehotnela 6 mesicu po porodu pri velmi intenzivnim kojeni. A nikdy by me nenapadlo, ze kojeni muze byt antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
29.12.24 08:06

Mam deti s rozdilem 2 let, obe byly kojené do vic jak do 2,5 let, takže jde nejen otehotnet 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.12.24 08:25

Taky jsem otěhotněla při kojení a kojila tandemově. Dvě nejstarší děti.
V pozdějším věku se mi ale už při kojení otěhotnět nedařilo a když se to povedlo, bylo to biochemické. Měla jsem krátkou LF a určitě zvýšený prolaktin.
Otěhotnět a donosit se mi potom povedlo až po odstavení. Žádné univerzální pravidlo na to není. Co se týče testování, nebrala jsem to tak vážně a vyčkávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
29.12.24 08:33

Otěhotněla jsem při kojení a z přerušovanýho styku.
Kojení není antikoncepce, navíc když mas pravidelný cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
29.12.24 08:36
@Janča6 píše: Více

A dodavam, ze vsechny deti jsem donosila, 3 deti jsem kojila pri tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 08:37

Ani nevím, proč se to pořád říká a hodně lidí si to myslí, že při kojení nemůžeš otěhotnět. No každopádně já to radši neriskovala a nechtěla jsem se spoléhat na partnera takže od konce 6-ti neděli valím radši antinu.
Ale zajímalo by mě, proč se to víc neříká nahlas, že to tak není, pak tomu každý věří a doplatí na to…

• Citovat
  • Upravit
20
29.12.24 09:20

@Janča6 moc krát děkuju tak uvidíme co řekne Doktorka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.24 09:23

@Anonymní
Upřímně jsme proti antikoncepci :)
Já i přítel by jsme byli rádi kdyby to vyšlo :)
Ale děkuju za váš komentář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
29.12.24 10:26
@Anonymní píše: Více

Urcite tomu kazdy neveri. Me ani nenapadlo, ze by to mohla byt pravda. A jen jsem zasla, kolik starsich zenskych se divi, ze kojim s brichem. Prece jsem nemohla otehotnet pri kojeni :zed:

Vzdyt kolikrat zena praktikuje tandemove kojeni, koji tehotna, menstruuje pri kojeni. To si vazne nekdo mysli, ze kojeni je antikoncepce? Ani me nenapadlo, ze bych nemohla otehotnet pri kojeni, ani kdyz jeste nemam cyklus. Vzdyt se staci trefit do prvni ovulace po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.24 11:57

@Janča6 též sem si říkala že je to blbost a teď se hlavně setkávám s tím že je to normální když nedostanu ms při kojení to se mi zdá též blbost ms sem teď měla pravidelně 10 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.12.24 16:23

@Rudolf88 zrovna kojeni není antikoncepce a ženy otěhotní hned je to risk mít sex bez ochrany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
29.12.24 16:36
@Rudolf88 píše: Více

Ale tak to zas je bezne, ze pri kojeni neni MS. Stejne jako je bezne, kdyz je.

Treba po prvnim porodu mi kojeni blokovalo cyklus 11 mesicu, a to uz jsem kojila sice casto, ale rozhodne ne tak casto a intenzivne jako zpocatku. Po druhem porodu jsem mela prvni MS 5 tydnu po porodu, tj. jeste pred koncem sestinedeli. Urcite to byla MS, bylo to jine nez ocistky a pak byla pravidelne po 28 dnech - do otehotneni v dcerinych 6 mesicich. A to jsem ji do nejakych 4,5 mesicu kojila velmi casto a velmi intenzivne. Po dalsich 2 porodech se mi cyklus vratil cca po 3 mesicich, opet pri plnem velmi castem a intenzivnim kojeni.

A pak mam kamaradku, ktere se cyklus vratil az po uplnem odstaveni dcery ve 3 letech. A to uz ji kojila jen parkrat za den. A jina kamaradka otehotnela pri kojeni cca v roce dcery, ani nemela po porodu MS. Proste otehotnela z te prvni ovulace po porodu.

Proste kazda to ma jinak. I po kazdem porodu. A kojeni neni antikoncepce. Ale nekdy muze byt potreba odstavit, aby mohla zena znovu otehotnet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí