Operace cysty na vaječníku, dermoid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2458
28.12.24 20:43

Operace cysty na vaječníku, dermoid

Ahoj holky, vlastně nevím jestli potřebuju víc uklidnit, nebo nějaké informace :zed:
Mám dermoidní cystu na vaječníku. Našli mi ji před 2lety, a už od začátku bylo jasné, že bude muset ven (má něco okolo 3×3cm). Jenže jsem otěhotněla, pak kojila, a na operaci to vypadá až teď po novém roce. Mám doma ročního syna, a má teď období, kdy je na mne totálně závislý. Vůbec si nedovedu predstavit, že budeme pár dní bez sebe. Mám tedy dotaz na ty, které byly na laparo operaci cysty na vaječníku…

Jak dlouho jste byly v nemocnici? Resp. Je reálné nastoupit v den operace a do 2dnů být doma?
Jak dlouho trvala rekonvalescence?
Bylo Vám po operaci špatně?
Zůstal Vám vaječník?

Předem moc děkuju za Vaše zkusenosti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
28.12.24 20:55

Ahoj, já měla cystu, ale ne dermo, ale jinou.
Přijímali mě ve středu, ve čtvrtek operace a v pátek domů.
Cystu jsem tenkrát měla obrovskou, snad nějakých 16×10cm😳, dokonce mi i vaječník zachránili a za chvilku se nám narodí 2. syn😊, byla jsem na operaci v 19.
Hodně mě ty jizvy bolely, byť byly malé. Na tahání dítěte to určitě chvíli nebude, ale po 2 měsících jsem zase naplno sportovala.
Po operaci mě jen hodně bolelo to břicho a do vyndání stehů jsem nosila hodně volné oblečení, kvůli jizvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
28.12.24 22:31

Mela jsem dermoid 6×8, nastup do nemocnice v nedeli a ve stredu dopoledne jsem byla doma. Jizvy trochu bolely, ale nic tragickeho. Celkove jsem se citila dobre. Po probuzeni z narkozy jsem mela vybornou naladu, vycurat jsem se uz sla sama. A mela jsem strasny hlad :mrgreen: Po vyndani stehu jsem musela jizvu v pupiku maslickovat, protoze se rozjizdela. 2 tydny po operaci jsem letela pracovne do zahranici a 4 tydny po operaci jsem v pohode usla asi 20 kilometru po horach. Ale sportovala jsem uz pred operaci, tak jsem byla zvykla. Vajecnik mi zustal.

Příspěvek upraven 28.12.24 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.12.24 22:45

Dermoid tři krát tři centimetry musí akutně ven? Mám dermoidni cystu na vaječníku zjištěnou poprvé už asi před deseti lety a o vyndání nikdy nikdo ani slovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
29.12.24 00:42

@Pajka89 Asi je to individuální. Ja ho mam treba na blbem miste a v blbem tvaru, ze mi „škrtí“ vaječník. Ale zrovna ty dermoidy podle mne vetsinou vyndavaji, jelikoz se sam nevztreba, a pri pripadnem prasknutí v dutině břišní, to muze byt velký průšvih. Ale nejsem doktor samozřejmě, maji asi nejake sve postupy😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí