Potratová pilulka či miniinterupce?

38
25.12.24 21:02

Potratová pilulka či miniinterupce?

Dobrý den, čeká mě kontrola u gynekologa, mám se rozhodnou jak potrat proběhne, mám doma syna, a nevím zda dám ty bolesti po pilulce, nebo mám jít na miniinterupci? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
25.12.24 22:20

Dobry den, píšu jen proto, ze vidím, ze nikdo neodepsal. Nedávno jsem tady viděla nějakou diskuzi na toto téma a některé ženy tam psaly, že nemají dobrou zkušenost s pilulkami, asi si o tom najít více info na netu, co u jaké varianty hrozí a příště si to víc hlídat at k tomuhle vůbec nedojde 🙁 ty pilulky podle me musí být hrozny svinstvo. Zkuste pátrat po uz založených diskuzích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78238
25.12.24 22:27

@NikcaNiky @Medik6 nemám s tímto zkušenost, jen co tady čtu na emiminu, tak bych do potratové pilulky nikdy nešla, nikdy nevíš, jak po pilulce zareaguje zrovna tvoje tělo, někdo zvrací, nevolnost, bolesti, silné krvácení a spousta žen pak beztak musí jít na kyretáž, protože vevnitř zůstanou zbytky - je to divná a nevyzpytatelná metoda, po kyretáži jdeš odpoledne domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.12.24 22:40

@Medik6 Také si myslím, jsem na začátku takže ta miniinterupce by byly vhodnější.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 22:41

Řešila jsem touto dobou před 4 lety, bylo mi skoro 37. Rozhodla jsem se pro miniinterrupci, ač jsem mohla využít farmakologické ukončení. Zjistila jsem těhotenství velmi brzy a do týdne měla vyřešeno. Byla jsem na začátku 6 týdne. Covid a doma dvě děti na distanční výuce a dvouleté kojené batole. Řešit to pilulkou bylo příliš nejisté. Dost často je stejně potřeba dočištění. A průběh nejistý.
Byla jsem na malé klinice, vyšlo mě to na 8 tisíc. Ale jeden den odpoledne konzultace, druhý den ráno odběry a vyšetření, v 10:45 příjem a v 13h si mě muž s prckem vyzvedl. Doma jsem se trochu ještě prospala a večer už jsem normálně fungovala, kojila..za týden kontrola. Bolesti žádné, krvácení minimální. Nelituji vůbec, další dítě bychom nezvládli. Lituji samozřejmě toho, že se nám ta nehoda stala, ale řešení ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 07:26

Měla jsem pilulku. Vše proběhlo v pořádku. Žádné další dočištění a zvládla jsem to v klidu doma. Pokud by se stalo znovu, tak bych do ní opět šla.
Ale záleží ve kterém týdnu jsi. Pilulka čím dřív, tím líp. Já byla cca 6tt.

• Citovat
  • Upravit
38
26.12.24 10:09
@Anonymní píše: Více

Mě by to prý vycházelo 6+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 10:09
@NikcaNiky píše: Více

Mám dojem, že ten 7 TT je hraniční..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 11:23
@NikcaNiky píše: Více

Tak v tom případě bych do ní šla ;)

• Citovat
  • Upravit
17008
26.12.24 18:02

Ahoj,

co je mi známo, tak potratová pilulka se dává jen do 7tt a ještě se proti tomu docela lékaři brání, raději posílají na klasickou interrupci. Zda je to opravdu ze zdravotního hlediska, nebo z finančního, Bůh ví… :nevim: Diskuzí je tady hodně, že holky nakonec stejně musely na čištění…

Každopádně chce to tak jako tak rychlé jednání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
27.12.24 12:02

Ahoj. Dnes se rozmáhají potraty pomocí pilulek, ale zkušenosti s touto metodou se velmi liší. U některých proběhne potrat podobně jako menstruace jen se silnějším krvácením a bolestmi, jiné ženy mají velké bolesti srovnatelné s porodem a velmi silně krvácejí. Může se stát, že potrat se nepodaří vyvolat a je nutná kyretáž. Naproti tomu miniinterrupce je šetrná, odsátí obsahu dělohy trvá jen pět minut, i když pobyt v nemocnici se kvůli anestézii, která se dnes provádí, protáhne na několik hodin. Musíš se ale velmi rychle rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.12.24 12:05

@Lemrucha Dobrý den, děkuji, už to mám vyřešené rozhodla jsem se pro miniinterupci, jsem 5+3. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.24 12:29

@NikcaNiky Držím palce, ať vše proběhne rychle a bez problémů. Za mě čím dřív tím líp. Šla jsem tuším v 5+1 a jen díky tomu, že jsem si sehnala soukromou kliniku a tamní gynekolog mě vzal hned druhý den. Moje doktorka by čekala ( i že kvůli věku a kojení je možnost, že potratím samovolně), ta si mě pozvala až za týden, to bych byla 5+5,v pátek by mi napsala teprve žádanku a řešila bych někde termín. Vím, že miniinterrupce je do 8 TT, farmakologicky bych to stihla taky, legální je to do 12 TT, ale víte co, už jsem tři děti měla a o jedno chtěné přišla, takže zbytečně otálet mi přišlo psychicky náročné. Chtěla jsem to vyřešit než bude vůbec něco pořádně vidět, než bude srdeční akce. Přístup doktorky, které jsem hned po zjištění // volala, že pokračovat nechci, mě docela zarazil, popravdě. Doufám, že ty máš lepší.

• Citovat
  • Upravit
38
27.12.24 13:14
@Anonymní píše: Více

U mě to bylo tak, že nic neviděla teď ty svátky az dnes něco šlo vidět, čeká mě předoperační vyšetření a pak termín. Děkuju 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí