Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cullenova píše: Více
Vskutku podnětné. To zakladatelce pomůže. Jinak pokud si 36. týden obavy z předčasného porodu už si škrtni. S bolestmi neporadím, ale s věkem to souviset také nebude…
@Kunikula Strhana píše: Více
To kazdopadne.
Ale kdyz se vzhledem k veku boji bolesti a komplikaci? To je vyplod. Tak nemela otehotnet tak brzo, kdyz se boji. Mozna, ze kdyby deset let pockala, tak by zjistila, ze ji zada budou bolet porad stejne, protoze to tak ke konci tehotenstvi byva. A komplikace muzou nastat tak i tak.
@Anonymní píše: Více
Bolesti zad jsou úplně normální. Můžeš na ně trpět i po porodu. Tělo v 17 letech je dostatečně vyvynuto, aby těhotenství a porod zvládlo. Dříve se v 17 letech běžně rodilo
Na Peru je to tehotensky vek uplne bezny. To uz zvladnes. Ja jsem si dal pauzu od konopi, dnes je to presne mesic, uteklo to jako voda po potoce.
Vše bude Ok. Většina těhotenství i porodů mladinkých holek v okolí probíhá dobře a rodí bez komplikací.
Držím pěsti ![]()
@Cullenova píše: Více
Na což se ale zakladatelka neptala, že? Ptala se na bolest a věk zmínila jen kdyby to mělo souvislost. Nemá. Kdyby chtěla soudit, tak se zeptá, co si myslíte o tom, že… neptala…
@Kunikula Strhana píše: Více
Ty jsi mi nějaká drsoňka. Hoď se do klidu, řešíš blbiny
.
Bolesti zad jsou ke konci těhotenství úplně normální. V 36 týdnu už bývá většinou porod s minimálním rizikem pro dítě a i pro tebe může být porod lehčí než např. ve 40 letech.
Zajeď do porodnice na kontrolu. Může se ti rozjíždět porod.
@Janli už ve 32.týdnu mi lékaři říkali, že je Mimi vyvinuté, když by náhodou…bojovala od 17.tydne a vydržela do 34plus4 a vše dohnala a v 6měsících je šikovnější jak spousta donošených miminek 😊36.tyden už se často rodí ve všech porodnicích, ty rizika pro miminko z nedonošenosti už jsou minimální…
Ne, dítě není v 32tt vyvinuté. Neznám porodnici, kde by porod, co jde v 36tt zastavit, nechali bez zastavování. Ano, rodí se, ale to jsou porody, kde už zasáhnout nelze.
Dobrý den jsem ve 36tt a je mi 17 let mám obrovské bolesti do zad vzhledem k nízkému věku se obavám větších komlikací a předčasného porodu… mate nějaké rady či zkušenosti?