Těhotná a cesta letadlem

2551
5.6.16 16:05

těhotná a cesta letadlem

Zdravím, mám dotaz: ve 21tt poletím letadlem a nevím jestli nepotřebuji nějaký podepsaný formulář od lékaře, nebo to je až ve vyšším stádiu těhotenství? A mohu jako těhotná procházet těmi jejich rentgeny na letišti? A ještě mám jeden dotaz při jednom :) budu mít jen příruční zavazadlo, nevíte jestli tam mohu mít normálně kosmetiku? Teď jsou sama omezení tak vůbec nevím…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
5.6.16 16:22

Papir od 28tt, muzes si vzit pro jistotu prukazku, ze jsi min.
Rentgen nevadi, je velmi mirny.
Kosmetiku po 100ml, v souctu max 1l. zbytek do kufru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.6.16 16:30

Jestli potřebuješ potvrzení o lékaře zjistíš v přepravních podmínkách konkrétní letecké spolecnosti. Každá společnost to to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
5.6.16 16:32
@Ali-Ali píše:
Papir od 28tt, muzes si vzit pro jistotu prukazku, ze jsi min.
Rentgen nevadi, je velmi mirny.
Kosmetiku po 100ml, v souctu max 1l. zbytek do kufru.

Pokud jde s kufrem do letadla (nízkorozpočtové lety) tak jak bylo psáno v průhledném sáčku 100ml. lahvičky dát předem na kontrolu. Tz. vyndat z kufru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.6.16 16:44

@jenika1 můžeš mi prosím vysvětlit jak ze to funguje s těmi kufry u „nizkorozpoctovych“ letu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.6.16 16:55
@jenika1 píše:
Pokud jde s kufrem do letadla (nízkorozpočtové lety) tak jak bylo psáno v průhledném sáčku 100ml. lahvičky dát předem na kontrolu. Tz. vyndat z kufru.

na veskerych letech muzes mit v prirucnim zavazadle, ktere jde s tebou do letedla max velikosti 100ml, zabaleno v uzaviratelnem sacku, celkovy soucet max 1l (tz. max 10 lahvicek po 100ml). to je mezinarodni predpis platny pro vsechny aerolinky.
do odbaveneho kufru (ktery odevzdavas u check-in prepazky) muzes dat jakekoliv mnozstvi jakkoliv zabalene.

nektere aerolinky (casto nizkorozpoctove) chteji, aby lidi dali i cast prirucnich zavzadel do obaveneho prostoru, ale to nic na veci nemeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
5.6.16 16:57

Máš pouze jedno zavazadlo, které bereš do letadla. Samozřejmě je i možnost připlatit si zavazadlo ve větší váze dle let. spol. a odbavit se klasicky. To stojí asi 1tis. Někde mají i takové železné koše, kam je musíš strčit, zda splňují rozměry, váha do 10 kg. Už se mi stalo, že i malou kabelku jsem musela strčit do toho kufru. Někdy to prošlo. Před kontrolou dáš v průhledném sáčku tu kosmetiku. Pokud je to větší, letí to do koše. Sáček se dá koupit i v automatu na letišti. Pokud najdou v kufru nějakou další tekutinu, vyhodí to. Př. zapoměla jsem tam větší opalovací krém na cestě zpět, z půlky vypotřebovaný, automaticky to vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.6.16 19:03

Děkuji :kytka: tekutiny vím, že nedovolí (jen pokud máte sebou malé dítě), ale co s jídlem? dovolí něco přenést přes check-in? jsou tam nějaké pravidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
5.6.16 20:55

Jídlo pro děti je v pohodě. Jen se musí před RTG vyndat a dát zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
5.6.16 21:06

@kitty77 na letisti muzes odmitnout scanner (neni to rentgen) a pozadovat osobni prohlidku. I kdyz v Praze s tim je obcas problem. Zkontroluj si vahu prirucniho zavazadla v podminkach, my mohli mit jen pet kilo. Ovsem nikdy se mi nestalo, ze by to nekdo prevazoval. Musis byt proste schopna s tim bez problemu manipulovat. A bacha na manikuru. Tehotenskou prukazku stopro s sebou. Ted aktualne tchynka pronesla svacinu pro celou rodinu (ovoce, zeleninu, tousty). Bezne si nosime prazdnou lahev na piti, za kontrolou si ji nacepujem vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.6.16 22:20

@bee.rush moc děkuji za tipy, ta prázdná láhev mě vůbec nenapadla :kytka: otázkou je, v kolika evropských městech bude ta kohoutková voda pitná :think: něco na svačinu si zkusím přibalit a snad to projde…na letištích jsou za jídla strašné pálky :roll: a těhotenskou průkazku pro jistotu vezmu sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
5.6.16 22:47

@kitty77 manzel vodu chlemta kdekoliv, ja ji nepila v tehotenstvi asi jen v Portugalsku - smrdela mi. Jinak jsem ji pila i ji piju. Koukam na mistni doporuceni. V Evrope zavadna nebyva, spis ma specifickou chut. Hlavne s nizkonakladovkou nedostanes zdarma nic na palube, tak se lahev vody urcite hodi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí