Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud bereš antiko pravidelně tak 100% těhotná nejsi ale test si klidně udělej me ukázal test at 7 tyden těhotenství
Bereš HA, prášek si nezapomněla vzít…na 99%nejsi těhotná…testovat před termínem krvácení je zbytečně…testuj až pokud v pauze krvácení nepřijde…
Ale no tak. Sice značně pochybuji o věrohodnosti tohoto dotazu a z blížících se Vánoc se tu asi zbláznil někdo jiný, ale tak já budu hodná a blbá a odpovím. Ne, půlhodinová odchlka při braní HA ani trochu nesnižuje její účinnost. Pravděpodobnost otěhotnění při poctivém braní HA je mizivá. Pravděpodobnost otěhotnění tři a půl týdne před menstruací se blížík nule. Ale jinak jo, test můžeš udělat naprosto kdykoliv, tomu nic nebrání. A ano, tu negativitu ukáže dost spolehlivě. Ukázal by ji týden před MS, i kdybys žádnou HA nebrala a sex byl kolem ovulace.
Test týden před očekávanou menstruací může být nepřesný, protože hladina hCG ještě nemusí být dostatečně vysoká. Pokud chceš mít jistotu, počkej alespoň do dne vynechání menstruace. Antikoncepce by tě měla chránit, pokud jsi ji užívala správně.
Jakože malé zpoždění při bráni HA způsobí těhotenství?
Přečti si prosímtě příbalový leták, tam se dozvíš spoustu zajímavých informací, pak nenapíšeš takový blby dotaz ![]()
Ahojte ženy

Doufám že jste si ještě nezbláznili z těch blížících se Vánoc, ale mám na vás takovou otázku. S partnerem jsem měla pohlavní styk (udělal se do mě) 4.12 a chtěla bych si pátek tudíž 20.12. Už zkusit udělat test, a ano vím že by se mělo testovat v den vynechané menstruace nebo pár dní po vynechání menstruace, ale myslíte že by mi test už mám něco ukázat? Menstruaci mám dostat příští pátek
Já beru sice antikoncepci, beru jí víceméně pravidelně, myslím tím že nikdy nezapomenu na to si vzít prášek ale občas si ho vezmu o 1/2 hodky pozdeji. Ale přemýšlel jsem že bych si udělala test už v pátek protože přeci jen když beru antikoncepci tak menstruace je vlastně falešná a nic mi nemusí říct, Předem díky za jakoukoliv odpověď