těhulka-koňák

23
26.10.08 23:05

těhulka-koňák

Hledám zpřízněnou duši.jsem těhu-začátečnice a vzhledem ke svému pracovnímu zařazení(dostihový a sport koně)nejezdím a proto se nudím:-))nechce někdo pokecat a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49
27.10.08 19:02

Ahoj, já mám už dvě děti, takže s časem je to dost bída. Máž rizikové těhotenství, že už nejsi u koní? Já jezdím jen rekreačně, ale u obou dětí jsem jezdila ještě v sedmém měsíci. Ale sportovní koně jsou asi nebezpečnější. Odkud jsi z Plzně? Já jsem z Prahy, ale mám v Plzní švagrovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
27.10.08 22:47

ahoj,no u koní jsem protže mám stáj doma a tak nemám úniku :D ani nechci.mám částečně rizik.těhu ale hlavně zde mám osazenstvo jako plemenného hřebce čerstvě obsedlého,dostihovou klisnu 3letou,3letého německého hřebce po obsednutí a podobně…nemá cenu riskovat potrat.jezdím celý život chvíli to vydržím a do sezony už budu fit snad :D a pro miminko už hledáme poníčka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.10.08 13:25

tak to chápu.
To je můj dětský sen - vyrůstat u koní. Po porodu jsem se na koně vrátila až po půl roce, musela jsem zkombinovat hlídání a kojení a to při dojíždění jde těžko. Ty si tu cestu ušetříš. Tak zatím, letím za koněm :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.10.08 16:55

A ty máš teda koníka ustájeného někde v praze?nebo chodíš někam jezdit?to jo dojíždění je nanic a ještě po praze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
28.10.08 17:03

Ahoj,tak my màme tez kone doma,z 5 ks jsem je po otehotnenì zredukovala na 3 a je toho az az.Staràm se o ne sama,prìtel moc casu nemà a jeste jezdì ke znàmymu obsedat a pripravovat na zkousky mlady kone,jinak se venuje military.Jà jsem jen rekre jezdec,ale co jsem v dubnu otehotnela,sedela jsem asi 3×.Prvni 4mesìce mi bylo dost zle a pak,i kdyz mame hodny kone,nestoji to za to riskovat.Snazili jsme se rok,tak tech par mesicu to ted vydrzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.10.08 19:06

Tak jsem si krásně zajezdila v dešti :lol:
Jezdím asi půl hodiny za Prahu, ale nemám vlastního koně. Po svatbě jsem přestala jezdit na mladých koních a jezdím jen na hodných. Teď mám k dispozici westernového koně, tak se to učím znova. Ale tak hodného a charakterního koně jsem ještě nepotkala.
Poník je pro děti super, zvlášť pokud budeš mít holčičku, tam je větší šance, že u koní vydrží. Moje trenérka má syna, jezdil, dokud ho poník nevysypal do křoví a teď už na koně jen nadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.10.08 22:43

no obávám se že u nás nebude mít potomek na výběr :D
jinak budu podezřívat porodnici z výměny :D
no člověk se u koní pořád učí.
dneska jsem tady zkonstatovala že toho mladýho hřebce je nebezpečné i vodit..je to divich,je tu na léčení a už ho to zřejmě moc nebolí :D

jinak jsem se dneska dohodla s tchýní že zajedu k Váňovi sednout na něco hodnějšího než mám já doma…
připadám si hrozně,vím že je to sobecké ale já nic jiného odmalička nedělám a tak dokuď nemám bříško chtěla bych ještě párkrát jezdit,doktor to schválil ale já vím že je to risk,,,no třeba to ještě vzdám..
je po sezoně koníci u váni toho už taky mají dost ale může třeba zakopnout v kopci ap…

učís se western jen rekre nebo se pustíš do závodění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
29.10.08 14:33

Tak teď mi to trochu uniklo, jsi si jistá pohlavím nebo sklony potomka? U vlastních dětí se člověk musí držet, aby jim to neznechutil.
Na závodění moc nejsem, zkoušela jsem jen drezůru. A nejezdím každý den, jen jak klapne hlídání.
S westernem jsem na tom tak, že mi majitel ukázal jak se sedlá a pak - tady zatáhnout, tady zmáčknout, jako u auta. A teď se na to snažím přijít sama. Začala jsem jezdit bez udidla na ohlávce a jde to úplně stejně. A z westernového sedla se snad nedá ani spadnout. Jen hruška by asi časem vadila břichu.
Já zase ve 3. měsíci držela nohy při kování a divila jsem se, že nemám sílu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
30.10.08 15:00

koníci

ahoj holky, taky jsem rekre jezdec :-) Jezdím sice už docela dlouho, ale vždy tam jsou velký proluky - mám 2 děti, u obou zákaz - takže defacto jezdím tak ty 2 roky vcelku.
Jen nejsem moc zkušená - cval sice zvládnu, ale spíš ve stehenním, v sedu mě to chvílema dost vyhazuje, z překážek jen nízké kavaletky :-) Kone vlastního nemám a mít ani nechci - nezvládala bych to časově - takže si pronajímám koníčka ( tedy jezdím víceméně na 3).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.10.08 10:31

no vida že těch koňařek pár bude..

pohlavím si jistá nejsem zatím ale chtěli bysme holčičku,ale hlavně aby bylo vše ok pak je jedno co to bude.

udržet děti u koní bývá nejhorší kolem puberty to je zlomové období.

s tím kováním mi to povídejte..čekám na kováře už 3neděle mezi tím upadlo co mohlo a napsal mi může dnes..ale já držet nemůžu a tak rychle nikoho neseženu.
ta dostihačka kolem sebe kope a to si nechám ujít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
31.10.08 13:51

U nás si kovář nechal držet sám a nechal si to zaplatit, což mi přišlo nejlepší, hlavně když jsme tam kvůli tomu museli extra jezdit.
Daskakone, v čem ty závodíš? Předpokládám, že závodíš, když jsi z toho prostředí.
Já asi budu muset začít jezdit bez udidla i na jízdárně, jak ten western neumím, tak vadím kobyle v hubě, asi jako když někdoneumí jezdit na páce. Teď dvakrát mně tahala v sedle za nohavici, ať už toho nechám. Tak se někde schovám a zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
31.10.08 21:15

Ahoj, já sice teď už delší dobu nejezdím, ale nedalo mi to a jsem tu :lol: , od malička koně miluju a od 12 let jsem jezdila, ale pak později už jen občas. Teď bydlíme na vesnici a máme zahradu 1500m2, tak mě hned napadlo, jak by se tu líbilo třeba alspoň poníkovi (nebo oslíkovi) pro děti :lol: , ale mám strach, že bych to nestíhala a taky to děti nemusí bavit, tak jak mě :?, tak máme alspoň dva psi a papoušky :lol: .
No, ale už se nemůžu dočkat, jak Beník povyroste a manžel ho zvládne sám, tak si půjdu někam zajezdit :D .
Kdysi se mě v klubu snažili naučit drezuru, ale bylo to dost hrozný :oops: :lol: , víc mě baví skákat, i když mám strach :oops: .

Nevím, jak často se sem k vám dostanu, ale budu se snažit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.11.08 23:57

hlavně to nevzdávat!!!
já mám nejlepší zkušenosti u trénování s pohodou…
když jsem trénovala děti nebo i dospělé co si moc nevěřili stačilo si s nimi povídat trochu je odpoutat od křečovitého snažení-zasmát se a zjistit že učit se jezdit na koni není nijak trapné…
všichni se učíme a i olympionici mají trenéry.
dneska mě ty moji koníci co tady mám ustájené nebo jsou naše tak naštvali že bych je poslala na týden na mars :D
někdy se domluví a prostě zlobí najednou…rozbili mi kruhovku,utekli mi a nedali se chytit takže mi protože je vlhko rozryli celý dvůr,zváleli se v jediné kaluži..a to podstivě..no myslela jsem že mě trefí..

ale zase nám včera večer přivezli toho poníka…je to opravdu plyšák pro nejmenší děti…je úžasně hodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
13.1.09 20:42

Ahoj, koukám, že to tu utichlo, ale třebas…

Mám koníka už devět let. Je to zlatíčko. Jezdit jsem přestala ve třetím měsíci, krvácela jsem a pak už jsem se bála. Na koně jsem sedla hned po šestinedělí a díky pomoci rodiny zvládám jezdit a starat se o něj. Určitou dobu jsem na něj byla i sama, jinak vždy s někým stálým. Přece jen je to časově i finančně náročný „koníček“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný